Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tettetek volna a helyemben? Jól tettem, vagy nem? Most kérem, hogy komment után írjatok kort és nemet is!

Figyelt kérdés
Igazából ért a mai napon egy felzaklató hír, miszerint egy kedves házaspár lehet, hogy válik, feltehetően azért, mert a férj radikálisan ezoterikus irányba ment el. Nemrég nekem is véget ért egy komoly párkapcsolatom, ahol már házasságot, gyereket terveztünk. Párom tudta, hogy nekem picit nehezebben fog összejönni a baba, mégis kitartott mellettem, szeretett, sőt, imádott, szinte egyenesen istenített (ez eléggé zavarba is ejtett). Mindig órákat szánt rám, a legfáradtabban is beszélgetett velem még akkor is, ha én mondtam, hogy pihenjen, hiszen nagyon sokat dolgozott, a háztartást is imádta csinálni, olyan fogásokat főzött nekem sokszor munka után, hogy az én főzőtudományom nevetségesen amatőr volt mellette, és ez évekkel később is így maradt, tehát nem fogható a kezdeti fellángolásra. Továbbra is sok időt szántunk egymásra, a romantikára, az apró figyelmességekre, stb. Egy óriási dolog azonban közénk állt: a szó legradikálisabb értelmében hitt ezoterikus tanokban, amiket erőltetett rám és mindenkire, akivel találkozott. Diplomás, értelmiségi emberről van szó, szerteágazó érdeklődési körrel, tehát nem egy könnyen megvezethető emberről beszélünk. Eleinte romantikusnak hatott, hogy közös múltkor beszél, évezredes karmikus kapcsolódásról, meg űrhajós utazásokról, később viszont mikor jeleztem neki, hogy ne haragudjon, de nekem ez nem jön be, kedvesen de lekicsinylően közölte, hogy nem baj, csak az emlékeim nem tértek vissza még. Továbbá borzalmas kapcsolatot ápolt mindenkivel, se barátai nem voltak, se a családjával nem tartotta a kapcsolatot (igaz, velük jogosan nem), mélységesen lenézte az emberiséget, akik nem állnak azon a nagy és megvilágosodott szinten, mint ő. Egyedül az egyik exével volt jóban, de én ezt is elfogadtam, mondván annyira egyedül van, legalább egy ember legyen neki rajtam kívül. Később ez az ex is engem támadott, és szerinte ez az egész ezós dolog "miért ne lehetne igaz?" Miután egyre ijesztőbb dolgokat mondott, én elkezdtem tőle távolodni. Kellett azért jó pár hónap, hogy végül elhagyjam, még szakemberek véleményeit is kikértem, akik mind a szakítást javasolták. Borzasztó nehezen ment, sokat szidott utána nyilvánosan, gyalázkodó üzeneteket írt, meg valami elvont, valószínű túlvilági önbüntetést vizionált nekem. Bár nem ma történt, ez a hír valahogy felhozta belőlem ezt az egészet. Egyre többet hallani a különböző ezós, new age-es emberekről, akik simán eldobnak maguk mellől mindenkit, ha az az ember nem hisz abban, amiben ők. Igaz, innen én léptem ki, bár évekig hittem, hogy a szerelem erősebb, mint ez az egész hitrendszer, de végül nem bírtam tovább, hiába a sok szép közös emlék. Ti mit tettetek volna a helyemben?

2018. aug. 12. 17:17
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

#19 karcolgatja a gyökerét a dolognak.

Nem az ezoteria a kulcs itt, a vallás is ugyan ilyen megosztó, de akár a politikai nézet is. Ilyenek az emberek. Csoportosulnak és szeretnek egy nézetet vallóakkal együtt lenni. Egyes elvetemültek meg már viaskodnak emiatt. Ennyi nem több. Tehát nem az ezoteria sajátossága ez.

2018. aug. 12. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!