Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A baratom egy cselednek tekint?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A baratom egy cselednek tekint?

Figyelt kérdés

Amiota egyutt vagyok a baratommal (osszekoltoztunk) egyre tobb mindent var el tolem, ami elotte nem volt szamara evidens, meg nem tartotta fontosnak most igen. Sokszor osszejartunk a koltozes elott, de akkor nem ilyen problema es igy mondhatni varatlanul ernek ezek a keresei.

Konkretan elvarja tolem,hogy fozzek neki. Pedig tudja hogy nem tudok fozni, csak felkesz eteleket csinalok meg es azt is ritkan,mert inkabb gyumolcsoket,salatakat eszek vagy peksutemnyeket stb. Tehat en nem szeretnek ra fozni. Ha ehes akkor szerintem szolgalja ki magat, ne nekem keljen mar melo utan a konyhaban fozocskeznem amibol egy falatot sem eszek eleve. Mindketten dolgozunk, 4 muszakban idonk lenne mindkettonknek. Es raerne ha szabadideje van. Nem ertem miert varja el tolem,hogy fozzek neki. Amikor reggelit csinalok akkor is jon es folyton "parancsolgat" hogy csinaljak neki kavet, vegyem elo ezt meg ezt amig o gyors elmegy wcre vagy tusolni meg ilyesmi. Ilyenkor meg csak nezek nagyot, nem ertem miert nem tudja maga megcsinalni ezt, neki is van ket keze.

A masik,hogy a mosogatni valot folyton ram hagyja. Csak akkor mosogat el ha szolok neki! Kulonben mindig otthagyna nekem. A takaritassal is gondunk van, mert ugy erzem en sokkal tobbet teszek veszek hogy rend es tisztasag maradjon. Amikor o pihen en takaritok sokszor, mosogatok, mosok,teregetek. Neki nem jut eszebe 'segiteni' kulon kerni kell, lassan muszaj lesz konyorogni is

Nekem ezekbol mar a nem letezo tokom kivan, nem gondoltam volna rola,hogy ennyire..mas mint en. Sokszor azt erzem mar,hogy neki csak egy bajro no kellenne vagy aki neha szexel vele, meghallgatja a gondjait, aztan ennyi.

Meguntam ezt. BESZELTEM is vele errol TOBBSZOR is, de akkor meg ellenkezik, tagad hogy o sosem viselkedett igy,tul reagalom, de amugy meg tenyleg megtanulhatnek fozni. Na de kerem, miert? Csak a nonek kell tudni foznie? Miert? Elvarja tolem,hogy etessem? Vagy helyette vasaroljak be?

Megutaltatta magat, olyan mintha o valami felsobbrendu leny lenne es fonokot jatszik. Szerintetek ez mar mentethetetlen? Van ertelme meg probalkoznom?

22L 28F

2018. aug. 12. 09:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%

Jó, legyen egy nő háziasabb, de ne legyen már cseléd. Plusz pont nálam, ha egy nő tud jókat főzni, de nekem sem esik le a gyűrű az ujjamról, ha nekem kell csinálnom valami kaját. Barátnőmmel mi megosztjuk az ilyesfajta feladatokat, bár talán a mérleg kicsit felé billen, de sosem kellett könyörögnie nekem ilyenekért. Vannak amiket teljes mértékben rábízok (pl.: sütit készíteni nem tudok, de ha van időm és energiám segítek neki), cserébe csinálok mást.

Esetleg ha másként nem megy osszátok meg a feladatokat, talán segít.

2018. aug. 12. 10:54
 12/29 anonim ***** válasza:
13%
Se parancsolgatni nem normális, sem pedig peksutin meg egyeb szarokon elni felnott emberkent, mert nem tudsz magad ele a felkesz tovabbi szarokon kivul etelt tenni.
2018. aug. 12. 10:56
 13/29 October15 ***** válasza:
10%
Én arra leszek kíváncsi amikor a pasija gyereket akar.. :D A gyereknek is azt mondja majd, hogy egyen salátát? :D Max elveszi a gyámügy... XD
2018. aug. 12. 11:17
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha X nem tud/akar főzni, az X baja. Hogy a baromi egészséges házi koszt helyett mit eszik, az ő dolga, akkor is, ha az péksütike.

Ha Y nem tud/akar főzni, de akar hamit, akkor állátsa elő magának, ne másokat nyaggasson vele.

2018. aug. 12. 11:23
 15/29 A kérdező kommentje:

O sem tud fozni. Nem ertem miert feltetlen nekem kene megtanulnom fozni, foleg ha en alig eszek fotetelt. Hisztizni sem szoktam es keres nelkul takaritok magam utan es utana is. O ha ram szol akkor csak ugy termeszetes modon odaboffenti hogy "legyszi csinalj nekem kavet" de inkabb hangzik parancsnak meg tok mindegy hogy legyszi vagy nem legyszi..sehova nem rohan nem ertem miert nekem kell a szajaba raknom mindent. A 13 eves ocsem kitudja magat szolgalni, felall ha kell neki pl egy pohar viz nem mast ugraltat.

Wc tisztitas..

A ferfiak nem szeretik...miert a nok igen? Na nee....akkor inkabb felvaltva csinaljuk de nalam az nem jatszik hogy en vegezzem mindig a sz.os munkat. Mindegyis. Tudtam hogy csak az jon at hogy rinyalok.

2018. aug. 12. 11:25
 16/29 anonim ***** válasza:
38%

Nézd azon nem kell meglepődni, hogy az összeköltözéssel bizony házimunkák is járnak...és ez független attól, hogy dolgozik e az ember vagy nem, mert a bútorok ugyanúgy porosodnak, a ruhák koszolódnak stb...

A főzés megint olyan dolog, hogy mindenkinek (férfiaknak is) azért érdemes alap szinten megtanulni főzni magára. Egyrészt mert olcsóbb, másrészt mert attól,hogy most salátán és péksütin élsz nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz. Ráadásul már ketten vagytok, így az is megérthető ha párod nem elégszik meg ennyivel, és ha együtt éltek szerintem jogos, hogy ne csak azt nézd TE mit eszel hanem közös háztartásra gondolj...(gondolom neked sem esne jól ha egy étteremben mondjuk csak magának rendelne, hiszen neki az elég te meg vegyél magadnak valamit ha akarsz XD)

Meg előbb utóbb ha szeretnétek gyereket, akkor hidd el nehezebb lesz akkor "megtanulni" ezeket a dolgokat. (én sem tudtam főzni mikor összeköltöztünk párommal, de 1-2 év alatt bele lehet tanulni)

Nyilván munka mellett nem várható el, hogy az ember éjszakákba nyúlóan főzzön, hogy 3 fogásos menüt rakjon össze minden nap, de 1-2 naponta egy főtt ételt összedobni nem nagy kaland. (nekem ráadásul van h párom beül mellém "kiskuktát" játszani...szeleteli a zöldségeket, kisüti a palacsintát...szóval segít, és közben tök jókat tudunk beszélgetni.)

Ettől függetlenül abban igazad van, hogy nem jogos, hogy "elvárja" hogy mindent te csinálj.(főleg ha mindketten dolgoztok) Reggelinél alap, hogy együtt pakolunk elő, és vissza és a pasi nem csak beül és várja, hogy a szájába repüljön az étel...a házimunkákat fel kell osztani. (nálunk pl. én főzök meg mosok, párom porszívózik, bevásárol, kerti munkákat csinálja stb.)

Meg kell beszélni és értelmes kompromisszumokat találni.

2018. aug. 12. 12:22
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem kell a fogyatékos genderhisztiző kisfiúkra hallgatni. Ez nem hiszti, hanem jogos elvárás a párod(?) felé, hogy ne egy 5 éves szintjén vegetáljon a közös(!) otthonotokban. Tanulj belőle, és a jövőben már a randizások idején szűrd ki az életképteleneket.

Mondjuk a főzés szerintem hasznos skill, szóval én a helyedben megtanulnám, már csak magam miatt is, mert nem fogsz egész életedben salátát és péksütit enni, ugyanis a gyomrod nem fogja bírni hosszútávon. Ettől függetlenül az is legalább annyira természetes, ha egy férfi tud főzni, mintha egy nő teszi ugyanezt, elvégre mindketten szoktak enni...

2018. aug. 12. 12:29
 18/29 anonim ***** válasza:
25%
De most már a saláta sem egészséges? Én szinte mindig grillhúst vagy grillhalat eszek salival ebédre. Többet nem akarok tudni főzni, mert nem eszem meg a rántott, zsíros, lisztes, behabart dolgokat.
2018. aug. 12. 12:38
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
A lényeg lemaradt, tehát szerintem az ÖNellátásnak az a lényege, hogy ÖNmagamat lássam el. Aki raw vegan, az nem fog főzni, mégis elkészíti a kajáját. Én pl. imádom a szusit, ezért megtanultam, hogy kell kifőzni a szusirizst ragadósra, és hogy kell makit tekerni. De mondjuk össze is szedhettem volna egy pasit, és megmondhattam volna neki, hogy szusit akarok, tanuld meg.
2018. aug. 12. 12:42
 20/29 anonim ***** válasza:
16%

Én nagyon tudom tisztelni azokat akik jól főznek speciális igényük szerint...pl vegán módon, vagy Ch csökkentett ételeket.

Ettől függetlenül ha az embernek olyan párja vagy családja van aki nem így étkezik, szerintem nem ördögtől való, hogy a kedvéért olyat is megfőzzön amit magának nem csinálna. Legalábbis ha tényleg párként szeretnének működni nem csak két egymás mellett élő emberként.

Én pl most 160g ch diétát csinálok IR miatt. Lassan megtanulom, hogy hogyan lehet kiváltani a cukrot, lisztet stb, szóval igyekszem eszerint főzni. De közben ott a férjem akinek nincs ilyen gondja ráadásul fizikai munkát végez. (tehát nem fog hanyatt esni a vacsorára elkészített görög salátámtól) Ilyen helyzetben szerintem az a normális, hogy mindketten alkalmazkodunk valamilyen szinten. Míg ő pl elfogadja, hogy a húst pl már csak teljes kiőrlésű liszttel panírozom, és cukor helyett eritrit van a reggeli teában, addig én a salátám mellé azért csinálok neki egy kis krumplipürét a vacsorához.

Értékeli, hogy több zöldséges/egészséges fogást találok ki (rakott karfiol) és elfogadja, hogy nincs több instant sajtos tészta, de azért heti 1x-2x igyekszem a kedvében járni és mondjuk palacsintát sütni. (akkor is ha én nem eszek belőle)

Szóval lehet kompromisszumokat kötni a szélsőségek között.

2018. aug. 12. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!