Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégis lehet válóok a pénzhiány?
A felesleges beszólogatások elkerülése érdekében szögezzünk le néhány dolgot még az elején.
Mindigis elítéltem az "érdekkapcsolatokat", sosem állt szándékomban kihasználni senkit. Igyekeztem az életemet úgy kialakítani, hogy soha ne kerüljek kiszolgátatott helyzetbe, hogy magam lábán is megálljak.
Amikor megismertem a páromat, dolgos emberként ismertem meg, aki bármilyen munkát elvállalt. Mivel 1 helyen dolgoztunk, a fizetésünk is egyforma volt. Mindig megéltünk belőle, bár volt,hogy kissé nehezebben. Ha kellett én elmentem másodállásban máshová.
Született egy babánk, így nyílván kevesebb pénzt tudok hozzá tenni a kasszához, párom közben saját melókat intéz, amikből bár összegezve elég jó pénzek jönnek ki, mégis alig van valami a kasszánkban. Sokszor kölcsön kell kérnünk.
Nagyon szeretem a páromat, de de úgyérzem valahol a pénz miatt elhagyni valakit nem fair dolog, de már rengetegszer mondtam neki, hogy keressen egy olyan munkahelyet, ahol rendszeresen van jövedelme.
Most arra jutottunk, illetve én, hogy az 1 éves gyerek mellől visszakényszerülök dolgozni, hogy ne legyen az, hogy napokig nincs pénzünk.
Ha ezt a szemébe vágnám, és emiatt elhagynám, akkor nagyon gyökér lennék?
Elegem van abból, hogy kisgyerek mellett a rákot legyőzve én nekem kell azon aggódnom tehetetlenül, hogy mit eszünk holnap.
Ki mit gondol erről?
10+Férjnek sem utolsó. A nagy machó pasik, akik férjként nullát funkcionálnak, csak a zsetont tolják, ők meg a haverokkal járják a night klubbokat és csöpögnek a pucér csajokra, meg ivászat ivászat hátán-volna mit tanulniuk tőle:)
Tudod én inkább az ilyen általad "lelúzerezett" egyedeket jobban értékelem, mert jobbak is, mint akifelé maguktól széthulló, a felelőségtől megfutamodó, gyenge férfi utánzatok:D
Bármi lehet válóok. Ahogy az is, hogy megunja a folyamatos hisztidet vagy inkább egy 20 éves szűk lánykára váltana a férjed.
Ettől függetlenül ketten vállaltatok gyereket. 1 éve otthon vagy, lehet visszamehetnél dolgozni az elvárások helyett, ha nyilvánvalóan nem tud egyedül eltartani. Ugyanis mindkettőtök felelőssége a gyerek. Attól pedig nem fog jóllakni, hogy valaki fogja a kezét 3+ évig.
Természetesen.
Nemegy ismerősöméknél van belőle probléma. A folyamatos pénztelenség, vagy "épphogy kijövünk" felőrli az ember idegeit nem tud tervezni, mert nincs miből, és ha valami tönkremegy pl., akkor sem tudják kifizetni, stb.
Nem minden a pénz, de csak az elcs.szett amcsi filmekben lángoló a szerelem két alig kereső között, és csak ott "romantikus" együtt nem enni hó végén.
A valóságban meg felemészti a kapcsolatot, de magát az egyént is.
"1 éve otthon vagy, lehet visszamehetnél dolgozni az elvárások helyett" - milyen elvárások helyett, hogy keressen normális munkahelyet? Nem azzal van baj, hogy a kérdező 1 éve otthon van, ugyanis a kérdező a gyerekkel van otthon, azzal van baj, hogy többször kérte a pasit, hogy csicskamelók helyett nézzen most már olyat, amivel elég jól keres ahhoz, hogy ne kelljen napokig rendszeresen nélkülözniük.
Ilyen helyzetben valamire való férfi megy és keres rendes munkát MAGÁTÓL. Gondolom a kérdező azt fájlalja, hogy a pasi nem keres másikat, jó neki ez az állapot is, ő kakil bele nagy ívből, a másik meg gyomorideget kap közben.
Nem a nőt kéne ekézni, aki egy kisbabával otthon van, mert az természetes. Én személy szerint nem maradnék 3 évet otthon, de azért a kérdező még csak 1 éve van vele, az nem sok idő, ennyi kell a gyereknek, ne állítsuk már be lustának!
14 Az erős kapcsolatokat mégjobban megerősítí, a gyenge kapcsolatokat szétszúzza a pénztelenség.
Hiba ha azt hiszed, hogy megöli a kapcsolatot, a gyengét, a semmi lábakon nem állót azt igen. Hiszen a jóban nagyon könnyű a másik ember mellett lenni, de hogy ki a valódi erős társad, az mindig bajban mutatkozik meg.
#16: Itt nem "baj" van, hanem egy nemtorodom, mindent leszaros ferj, aki lusta normalis munkat keresni.
A legjobb apatol es ferjtol pedig fenyevekre van.
" milyen elvárások helyett, hogy keressen normális munkahelyet?"
Leírta a kérdező, hogy jól keres, csak rejtélyes módon üres a kassza. Tehát miért kellene jobban fizetőt keresni? Inkább ki kellene találni, hogy mi történt a pénzzel, mert valószínűleg nem mágia van a dologban.
"Nem a nőt kéne ekézni, aki egy kisbabával otthon van, mert az természetes"
Mert kit kellene? Ketten vállaltak egy gyereket. A férfi láthatóan nem tudja eltartani, akkor a nőnek is dolgozni kell. A szomszéd nem fogja magára vállalni, hogy eteti más gyerekét.
Egyébként meg kevés országban van lehetőség ennyit otthon lenni a gyerekkel, szóval nem kell ekkora törésként megélni, hogy 1 év után van akinek szintén vissza kellene menni dolgozni.
Reális lehetne a heyzet, ha mondjuk egy normális munkahelyet keresne magának, ahol rendszeresen van jövedelme, ahelyett,hogy ha már ő is látja, hogy értelmetlen, amit csinál, mert nem lehet belőle megélni, hagyná és elengedné. Én mindvégig támogattam, mert tudtam,hogy fontos neki az, hogy önálló lábra álljon. De mindennek van egy határa. És ő ezen túlment. Teljesen megértem, hogy ideges, mikor nem talál embert vagy cserben hagyják (többek között ezért nem tud remdesen saját lábra állni) de mivel nem tud kitermelni annyit, hogy az embereknek egy nagyobb bért fizessen, így nem is lesz normális embere, akire számíthat.
100%ban támogattam ezt az útját, elképzelését. De egyszerűen nem látja be, vagy nem akarja, hogy semmi értelme. És megy a pénz, de csak minuszba kerülünk mindig.
Én a munkával úgy vagyok most, hogy szükséges visszamennem, nem problémázok vele, bár sajnálom, hogy nem tudok élni a jogommal, de valamit valamiért.
Ellenben ő, aki ha nincs semmi jövedelme, nem áldoz. Gondolok itt arra, hogy ha hazahozhatna egy napra 6000 ft-ot, inkább el sem megy, mert az a pénz neki nem jelent semmit.
Nem mondanám lúzernek sem, mert mint apa, (ezt leszámítva) helyt áll. Besegít, amikor tud, a gyerekkel is foglalkozik.
De ez édeskevés a család egybenmaradáshoz. A pénz miatt egyre több a feszkó köztünk. Mert mondja, hogy holnap lesz pénz, de aztán még holnap után sincs.
13-as, űmúgy üres a kassza mindig, hogy pl buszjegyre elkölt havi 15000et kb, ahelyett mondjuk, hogy megvenné a bérletet.
Hiába vesz ki a melóból mondjuk 2kilót, ha abból az embereket ki kell fizetni, tankolni kell a kocsiba, és ugye ennie is kell. Meg általában ami megmarad nekünk pénz, az több részletbe jön be. És az tudjuk, hogy a sok "apró" elfolyik. Mert teszem azt, hoz 30 at, az kapásból el is tűnik mondjuk rezsire.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!