Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leb***ta a gyerekemet. Túl lehet ezen lépni?
Tapasztalatból mondom.
18 éves vagyok, 8 éves koromban összekerült anyám a volt élettársával.
Rengeteg volt a vita, és nem akartam elfogadni azzal a fejjel, hogy van valakije anyámnak.
Utólag belátom, hogy igenis kell egy kis apai kéz ahoz, hogy a gyerekbe szoruljon egy kis tapasztalat/kiállás.
Ha szereti fiad a jelenlegi élettársad, akkor szerintem semmi probléma nincs...
Nincs ember, aki ne borulna ki egy kicsit, vagy olyat ne mondana, amit utólag megbán.
Csupa eretnekséget írok, úgyhogy a kamaszok menjenek aludni.
Figyelj: nem az apja. És ez nagyon fontos. Nem úgy csiszolódtak össze, hogy érezte rugdosni, tisztába tette, stb. Csak becsöppent egy családba és téged szeretett, akart, ezért elfogadta őt is, a szeretet csak idővel alakul ki. Ez pedig ha belegondolsz sokkal jellemzőbb a testvéri kapcsolatra!
A te párod inkább olyan a gyereknek (és viszont), mint egy bàtty. Ő az erős, okos, feléri a polcot, tud focizni, fel lehet nézni rá. Lehet vele haverkodni, játszani, de ha anya nincs ott, akkor szót kell fogadni neki.
Te is ezért ordítottàl. Teljesen normális reakció lenne, ha két tesó verekszik, és rendet kell tenni. Akkor azt se vennéd fel ennyire, ha a nagyobb ilyet mond a kisebbre, és fel se merül, hogy kidobod, nem bocsájtasz meg, vagy nem szeretik egymást.
Te vagy köztük a kapocs. Az anya. De ezt ne olyan "magyaros" cseléd anyaként éld meg. Hanem egy latin La Mamma, akinek a szava szent és összetartja a családot. Matriarchátusban lehet csak mozaik családot összetartani és mindezt elrendezni.
Amikor a gyereked és a pàrod közt konfliktus van, akkor gondolj arra, hogy mit tennél, ha öccs és bàtty lennènek. Mondjuk berontasz és ordítasz, de nem dobod ki, mert csúnyát mondott. Ahogy a pàrod is megkapja még, hogy "Nem vagy az apám, utàllak!". Őket a legszorosabb kapocs hozzàd fűzi, nem egymáshoz.
Te voltál aki először ordítozott. Más problémát is így kezdesz megoldani?
Szerintem itt ne te légy az áldozat. Sokkal inkább te vagy a harag igazi kiváltója.
Bunkó felszólalásra bunkó reakció. Pusztán ennyi történt.
"1" Nem bántotta soha és nem is fogja!! Játszottak, írtam is. Máskor is szoktak így hülyéskedni, de vagy rossz helyen csípte vagy véletlenül erősebben csípte meg, de nem tudatosan akart fájdalmat okozni.
Ami bántott az az, ahogy lereagálta azt, amikor fölemeltem a hangom.
Igazatok van abban, hogy én is hibás vagyok ebben az egészben, de iszonyatosan bánt, ahogy beszólt. Erősnek éreztem.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
# 6
Nagyon érdekes megközelítés, jó volt olvasni.
Mit kell ebből ügyet csinálni ha nem bántalmazza. Mindenkinek joga van ahhoz hogy néha kiboruljon a bili.
Ha rendszeresen ordibál vele akkor hajtsd el a francba, de ha néha fordul elő akkor minek bántod.
Az élet sem könnyű had tanuljon a gyerek komfliktuskezelést, felnőtt gyerek viszonyt. Lásson férfi mintát is.
apám hívott már köcs*gnek meg mindenfélének, de buz*nak egyszer sem. :D
Én a főnökömet hívtam egyszer buz*nak azt is hirtelen felindulás és idegeskedés végett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!