Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretem a párom, de picit butusnak érzem. Mit tegyek?!
Valahol értelek kérdező! Ezt úgy tudod elfogadni, ha megérted, hogy neki másképp jár az agya. Úgy vagyok vele én is, hogy amihez értek, ahhoz nagyon értek, és szeretek beszélni róla, a férjem ki is kéri a véleményem. Amihez pedig ő ért, arról ő beszél. De vannak nálunk is dolgok, amik alapok és nem tudja. Nem baj, én sem tudok mindent.
A kapcsolatunk elején nagy mellénnyel mondta, hogy ő pasi létére jobban tud főzni, mint én. Kiderült, porkrumplit, porlevest...., De a habarás nem megy neki. Akkor mondtam, hogy ne okoskodjon, maradjon a férfias dolgoknál, én pedig maradok a sajátomnál. Működik. Nálatok az lehet a gond, hogy nincs önbizalma, és ha te barmiben is okosabb vagy nála, vagy bármihez is jobban értesz, akkor lehurrog, mert bántja az egoját, hogy biza vannak okos nők.
36N
Ahogy fentebb is írták, ez alapvetően a családi háttérre vezethető vissza. Bár nem írod, hogy pontosan milyen szakon tanultok/tanultatok, de ha ugyanazzal a képzettséggel neked szélesebb a látóköröd és tájékozottabb vagy, mint ő, akkor az azért vagy, mert a családban olyan értékeket, ismereteket kaptál, amivel egy helyzeti előnyre tettél szert. Ő valószínűleg nem ilyen családból jött, amit tudni kell, azt tudja, de ezen túlmenően nem érdeklődik más dolgok iránt vagy ami iránt érdeklődik, az nem esik egybe a te érdeklődési köröddel.
Lehet ezt úgy intézni, kezelni, hogy ne legyen belőle súrlódás, de igazság szerint már most is van egy enyhe dörzsölődés kettőtök között, és ha ezt nem tudjátok beolajozni valahogyan, akkor előbb-utóbb elég forró lesz a helyzet és szét fogtok menni.
Kérdés persze, hogy így ahogy van, te mit gondolsz róla? Ebben a formában jó lenne egy életre vagy inkább változtatnál rajta? A kérdésedből és a valászaidból úgy tűnik, hogy igen.
"Nagyon oda kell figyelnem, hogy ne beszéljek túl választékosan mert nem érti."
Minden gondoszság nélkül, de magadba is nézhetnél! Nem lehet, hogy te vagy buta és ő frusztált tőled amiért ilyen vagy? Ne haragudj, de nem érzem rajtad sem azt a nagy értelmet! Komolyan érdekelni, hogy milyen témákról szeretnél vele beszélgetni, könnyebbb lenne tanácsot is adni.
Megpróbálom amennyire lehet mégtöbb példával kifejezni mire gondolok. Legutobb beszélgettünk zenéről. És elkezdtem neki mondani a nagy klasszikusokat, hogy mennyire zseniális számomra például Michael Jackson vagy Freddie Mercury. Erre megkédezi tőlem ők kik ? Mert ő csak techot meg mulatós cigány zenét hallgat. Érdeklődöm a gasztronómia iránt, különböző kultúrák ételei iránt, borászat. Nála van a rántott hús kruplipürével, meg kb a kannás bor. És az úgy jó, nagyon nehezen nyit például arra, hogy megkóstoljon dolgokat. Próbálom
bevonni a magam kis világába, de néha úgy érzem elutasítja. Mélyebb téma igazából azt jelenti, bármiről tudjunk beszélgetni, legyen véleménye, az sem baj ha nem egyezik az enyémmel. De ilyen nincs, vagy nem mond semmit vagy témát vált, hogy például azt mondták ma esni fog és nem esik. Ami nagy különbség igazából köztünk ( és erre az egyik korábbi kommentelő nagyon rátapintott ), hogy máshogy szocializálódtunk. En hamar elkoltoztem anyuéktól, igyekeztem a kis egzisztenciám megteremteni, az ő életében nagy szerepe van mai napig a szülőknek, és úgy veszem észre gyerekként kezelik, ami ellen neki sincs ellenvetése. Ha esetleg valamiről véleményt is mond nagy ritkán az úgy kezdődik, apa vagy anya szerint.. Hozzáteszem 30-as emberek vagyunk.
Legalább a kérdezőnek tetszett a válaszom, amit továbbra is fent tartok. Én írtam az eltérő szocializációt. A mostani példád még egyértelműbbé teszi számomra. Kizárólag cigányzenét hallgat, hát nem is tudom. Azt hiszem megértelek, én sem tudnám elképzelni, hogy eddig terjedjen az érdeklődési körünk a zenében. Azt sem tudnám elképzelni, hogy szociológiai kérdéseket ne fejtegessünk este az ágyban, mint a férjemmel vagy ne mehessünk el sushizni, ha kedvünk van.
Ennek a kapcsolatnak meg vannak számlálva a napjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!