Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom csak velem együtt akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom csak velem együtt akar gyűjteni a házra. Jogos?

Figyelt kérdés

Mielőtt rávágjátok,hogy igen kérlek olvassátok el.

Együtt tervezzük a jövőt. Még iskolás(11-es) voltam mikor összejöttünk, ő korán szakmát tanult azóta dolgozik már kb 6 éve.

Én jelenleg egyetemen tanulok, néha dolgozom de ebből nem tudok félretenni.

Beszéltük,hogy jó lenne már összeköltözni, így vagy náluk vagy nálam élősködünk a szülőkön. Házra gyűjteni, külön életet élni

- Azt mondta, gyűjtünk házra együtt,ha befejeztem a tanulmányaim. Magyarán mióta ő dolgozik az egész pénzét elköltötte, vesz magának mindenfélét, ő egyedül nem spórol/t a házra.

Szóval mire végzek, lassan ő már 30 éves lesz mikor nekiállunk házra gyűjteni a 0ról.

Valamilyen szinten jogos,hogy ketten vegyük a közös házat, de nem értem miért nem tesz arra is félre amíg én nem tudok,hogy annál hamarabb meglehessen, utána úgyis közös kasszán majd az én jövedelmemből is vehet dolgokat amiket akar, de előbb legyen meg a fedél a fejünk fölött.

Másfelől nem érzem jogosnak,hogy ahogy munkába állok én rögtön spóroljak a házunkra, holott ő 7évi munkájából mind magára költötte mert ugyebár "vár engem"

Mit gondoltok erről?

2018. aug. 1. 13:14
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
30, és szerinted ha felesben fizetik akkor nem megy majd a vita hogy ki költözzön el, ki fizesse ki a másikat? A közös háznál mindig ez van. Ha viszont összerakna egy házra valót magának mire a kérdező végez akkor jobban járna. Nyilván senki nem úgy gondolja hogy majd a tulajdonjog így is feles lesz.
2018. aug. 1. 16:22
 32/45 A kérdező kommentje:
31-es szívemből szóltál. Nem kérném és kértem volna, hogy az én nevemre irassa, vagy ha ő többet ad bele akkor is egyenlően legyen. Csupán jó lenne ha előrelátóbb lenne és annál hamarabb lehetne nyugodt életünk. Ha neadjisten összeköltözés után lesz valami..akkor én se esek pofára mert tudok spórolni és van hova mennem. De jó ember ő amúgy, jószívű, évek óta jól megvagyunk csak kezd zavarni ez az egy helyben lubickolás a részéről, mintha nem tudná,hogy nem csak a jelenben kell élni.
2018. aug. 1. 16:42
 33/45 anonim ***** válasza:
50%
mivel ez bíróságon dől el akkor köteles az ellenértékét visszaadni, vagy mind2en eladjátok a közös lakást.
2018. aug. 1. 16:44
 34/45 anonim ***** válasza:
50%
majd gondolod elhagynám a közös a lakást a válás ellenére ameddig nem kaptam meg részem?
2018. aug. 1. 16:46
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Igen valószínűleg elhagynád a közös házat hogy minél hamarabb szabadulj tőle. Követelnéd a részed fizetését amit nem két nap alatt kapnál meg az biztos. Vagy kiharcolnád hogy ő menjen el és akkor neked kellene kiizzadnod gyorsan a ház felének az árát. Harmadik lehetőség hogy egyikőtök se akarna mozdulni a házból.
2018. aug. 1. 16:53
 36/45 anonim ***** válasza:
És szerinted ha nincs gyerek, de fele fele arányban van a ház, mi alapján döntené már el a bíróság hogy ki marad ki megy? Nem is foglalkoznának ilyesmivel.
2018. aug. 1. 16:55
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk eladják az ingatlant. ki van ez találva. nem viccből van a vagyonosztás.
2018. aug. 1. 16:58
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig az összes választ, de a kérdésed alapján veled értek egyet.

Én mióta dolgozom, félretesszük, ha volt párom, ha nem, mert terveztem a jövőmet. Párommal, mikor összejöttünk, még tanult. Mikor szóbakerült a ház/lakás téma, nekem már volt alapom. Eszembe se jutott ezen pörögni. Most már végzett, és ő is félrerak. Igazság szerint a képzettsége miatt jobban is keres, így majdnem ott tart, ahol én, hiába spórolok régebb óta. Bár hozzátartozik, hogy hobbiként egy kis vállalkozásba kezdtem, ami most kezd beindulni, így most fog elkezdeni visszajönni a pénz belőle (bár eddig is fenntartotta magát a dolog, csak a nyereség volt kevés). Így kb versenyzünk, ki hol tart, ki tud jobban bánni a pénzzel, mikor lesz elég önrészre. Sose volt konfliktusforrás. Én sose sajnáltam rá a pénzt, mikor neki nem volt, ő pedig most nem sajnálja, hogy neki több van. Ha megint fordul a kocka, akkor ugyanaz lesz, mint korábban. Pedig csak 3 éve vagyunk együtt. Kettőnk közül pedig csak én gondolkodtam házassági szerződésen, ha odáig jutnánk, hogy az ő többletkeresetét védjem, és semmilyen körülmény közt ne legyen probléma. Ő feleslegesnek tartja.

Visszatérve, szerintem ülj le vele beszélni. Nem tudom, milyen szakmája van, mennyit keres, és neked milyen lesz a helyzeted, ha végeztél. Mindenesetre minél hamarabb gyűlik, kamatozik a pénz, annál jobb. És ahogy korábban is mondták, vásárlásnál lehet gondolkodni, kinek mennyi a része.

2018. aug. 1. 17:02
 39/45 anonim ***** válasza:
84%
És akkor ott marad mind a két ember ház nélkül. Csodás. Megérteném ha még a kérdező párja is tanulna hogy közösen gyűjtenek. De így? Miért jó függeni a másiktól? Szerintem ha valaki le tud tenni valamit az asztalra egymaga is az tegye le.
2018. aug. 1. 17:04
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
nem mondtam, hogy ne, de azt papíron le kell vajazni szerencsétlen aki évekig spórolt ne menjen el a semmibe végül. Ha kevés a pénze és egy felújításra váró ingatlant vesz, akkor az a költség is arra hárulna aki az ingatlant vette, kaja, rezsi megosztása mellett. Én ezzel is kizárnám a vita lehetőségét. most még szop*snak tűnhet a dolog, de később hálát ad az égnek, hogy nem volt hülye.
2018. aug. 1. 17:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!