Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom csak velem együtt akar gyűjteni a házra. Jogos?
Mielőtt rávágjátok,hogy igen kérlek olvassátok el.
Együtt tervezzük a jövőt. Még iskolás(11-es) voltam mikor összejöttünk, ő korán szakmát tanult azóta dolgozik már kb 6 éve.
Én jelenleg egyetemen tanulok, néha dolgozom de ebből nem tudok félretenni.
Beszéltük,hogy jó lenne már összeköltözni, így vagy náluk vagy nálam élősködünk a szülőkön. Házra gyűjteni, külön életet élni
- Azt mondta, gyűjtünk házra együtt,ha befejeztem a tanulmányaim. Magyarán mióta ő dolgozik az egész pénzét elköltötte, vesz magának mindenfélét, ő egyedül nem spórol/t a házra.
Szóval mire végzek, lassan ő már 30 éves lesz mikor nekiállunk házra gyűjteni a 0ról.
Valamilyen szinten jogos,hogy ketten vegyük a közös házat, de nem értem miért nem tesz arra is félre amíg én nem tudok,hogy annál hamarabb meglehessen, utána úgyis közös kasszán majd az én jövedelmemből is vehet dolgokat amiket akar, de előbb legyen meg a fedél a fejünk fölött.
Másfelől nem érzem jogosnak,hogy ahogy munkába állok én rögtön spóroljak a házunkra, holott ő 7évi munkájából mind magára költötte mert ugyebár "vár engem"
Mit gondoltok erről?
Nem gondolod rosszul, nyugi. Ha egy minimális pénzügyi kultúrája lenne csak úgy is teszegetne félre pénzt, nyaralásra, hobbira, akármire. Ez a fele fele nagy igazságosdi már nem jó irány.. Nekem is volt ilyen párom, ő úgy gondolta hogy az én fizum lesz a közös amiből ő majd ad nekem "nem hülyeségekre", az övé valahol pislog az éterben és akkor így félre tudunk tenni lakásra. Meg a lónak a...
Ha úgy van kis jövedelmed,rakj félre de ne közös lakásra, hanem a saját függetlenedésedre. Aztán majd ha akar beszáll, ha nem akkor meg nem, de talán nincs aranyból a himbilimbije hogy még te könyörögj neki, hogy nőjön fel
ez a pasi egy here.
nem igaz, hogy nem találsz az egyetemen egy ambiciózusabbat.
Ugye nem akarsz egyenlőséget rakni aközé, hogy te majd örökölsz egy telket (tehát semmi erőfeszítésed nem lesz benne), és aközé, hogy ő meg spórolja meg a ház árát?
Aki szerint meg már 30 éves korára össze kellett volna spórolnia egy ház ártá, az nem Magyarországon él. Pláne, hogy a kérdező is írta, hogy gyárban dolgozott minimálbérért. abból mit spóroljon? Enni azért még ehet, vagy koplaljon is, amíg a naccságos asszony hereverézik az egyetemen?
Köszönöm a válaszokat. Mindenképpen felhozom újra komolyan a témát neki. Szerettem volna látni,hogy kívülállók, tapasztaltabbak mit gondolnak erről a helyzetről.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem arról van szó,hogy bele akarok csöppenni a kényelembe és kész házba. Tudom,hogy nem lehetne még annyi pénze, hogy egy teljes lakást felépítsen, de valamennyi megtakarítása kellene, hogy legyen, ahelyett hogy minden pénzét kütyükre költi. Külön élet a szülőktől, legalább ebben kéne gondolkodnia tőlem függetlenül, nem kell az én nevemen legyen nem várok ilyesmit, de ha már neki is az a vágya,hogy mihamarabb nyugodt életünk legyen, akkor arra álljon rá maga miatt is. Abban az évben dolgozott gyárban,mikor összejöttünk, pár hónapig. Azóta tök jó fizetése van a szakmájában...
"Aki szerint meg már 30 éves korára össze kellett volna spórolnia egy ház ártá, az nem Magyarországon él."
Ha otthon élsz a szülőkkel (ahogyan a Kérdező párja is), akkor pár év alatt simán félre lehet rakni annyit, hogy minimális hitellel lakást tudjál venni. Plusz lakáskasszát kell kötni.
hát, nem ő lesz a férjed.
majd találsz egy - jó értelemben véve - egy magadhoz valót.
nekem van 9 milla megtakarításom 30 évesen, de nem mennék bele, hogy majd én többet adok bele egy közös ingatlanba. Max úgy, hogy szerződésben foglalva a ház az én nevemen lenne, hogyha szét is mennénk én ne járjak rosszul.
Nem egy szerencsétlen flótást láttam akik így jártak. Ribizli világ ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!