Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy fogjam vissza magam, hogy ne használjak arrogáns hangnemet a párommal szemben, ha nekem fel se tűnik a dolog?

Figyelt kérdés

A párom már többször szólt, hogy igen arrogáns, támadó, hü lyének néző stílusban tudok hozzá szólni olykor.

Az a baj, hogy én nem érzem úgy, hogy ilyen lenne a hangnemem, abszolút nem ilyennek szánom, soha nem akarnék szándékosan így beszélni vele (meg senkivel), soha nem nézem hü lyének, nem akarok támadó lenni.

Mások is szóltak már emiatt, szóval a probléma valós, nem csak a párom túlérzékeny.

De mit tegyek egy olyan probléma ellen, aminek a létezése se tűnik fel nekem?

Nem tudom "összeszedni magam" és átgondolni a helyzetet, és máshogy fogalmazni, mert nem tudom, mikor kéne. Mondtam a páromnak, hogy szóljon rám ilyenkor, de addigra már késő, már megbántom. :(

Velem a szüleim mindig is iszonyat lekezelően beszéltek, barátaim meg huszonéves koromig nem voltak, nem igazán szocializálódtam, gondolom ez a baj, a szüleimtől hozott rossz mintával együtt, hiszen fiatal felnőtt koromig lényegében csak ilyen hangvételű beszélgetésekben vettem részt, gondolom tudat alatt ez a "természetes" számomra.

Nem akarom ilyennel megbántani a párom, nem érdemel ilyen stílust. Jó a kapcsolatunk, lényegében csak emiatt szokott konfliktusunk lenni, és nem akarom elmarni magam mellől.

Hogy szokhatnék le erről, ha észre se veszem?

2018. jún. 26. 14:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mondanám, hogy biztos egy büdös gyökér vagy, de igazából én is durván kioktató hangnemet tudok megütni BÁRMIKOR, szóval értem a problémát. Mondjuk nehezen értem, hogy lehet ez újdonság felnőttként, engem gyerekkoromban rühelltek az osztálytársaim, pontosan tudtam, mikor vagyok too much. Figyeld meg, hol van az a pont, amikor még normális a hangvétel, és mikor van az, mikor senki nem kíváncsi a véleményedre. Könnyebb lesz.
2018. jún. 26. 16:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Hehe,en az evek soran ugy tokelyre fejlesztettem a lenyegretoro stilusomat h egyes galamblelku emberkek bunkonak titulalnak a szamomra folosleges extra korbenyaldosas hianya miatt:))) szoval aterzem:)) csak te tudsz belulrol valtozni.A parod szoljon minden ilyen szamara serto mondat v hangsuly utan h ra tudj jonni h melyek a sarkalatos pontok ahol maskepp kellene megszolalnod. Hozzateszem h a parod is sertodekenyebb lehet mint az atlag.
2018. jún. 26. 17:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Szvsz semmi bantot nem mondtal. Nalam is van sertodes ha ilyeneket mondok ha valamit nem ert.

- tudod, te egy konyvelo vagy ezek meg szamok, erted a parhuzamot ? :)

Vagy

- nem bonyolult mert ez konyhagep, noknek keszult.

- ezt most ugy mondom hogy meg te is megertsd.

Na ezek bantoak

2018. jún. 26. 19:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Erre nehéz jó megoldást kínálni. Amit javasoltak, hogy legyen egy kulcsszó, amivel jelez neked ha túl arrogánsnak tűnsz, jó lehet.

Emellett egy ötletem van, amit te megpróbálhatsz alkalmazni. Miellőtt olyan dolgot mondasz, ami ellentmond az ő javaslatának, vagy véleményének előbb ismerd el az ő álláspontját, és onnan tedd hozzá a saját meglátásodat.

Pl. a példád alapján:

"Mindkét irányból 28km az út, mindegy melyik irányból megyünk" helyett: "Igen, tényleg máshol lesznek a pihenők, de mindkét irányból ..."

Azért gondolom, hogy ez segíthet, mert az emberek általában a saját véleményüket hajlamosak túlhangsúlyozni, viszont azzal, ha előbb megismétled amit ő mondott, megadsz egy nyugodt alaphangsúlyt a mondandódnak, ami már nem fog átcsapni arrogánsba a mondat második felében sem.

2018. jún. 27. 05:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Exfeleségem is ilyen, nem tudtam megszokni. Mondjuk ő leszarta, te legalább teszel érte hogy ne így legyen.
2018. jún. 27. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát az én párom is ilyen mint te, de ez a leírásod a kérdésbe csodálatos. Ez már önmagában meggyőző. Ha ezt így megmutatod a párodnak, szerintem fél siker. Vagy kimásolod és elküldöd neki. Minden benne van. Különben még annyit tehettek, hogy többet vagytok a te közegedben amiben felnőttél, ahol ő is hallja titokban (de nem vesz részt benne, hogy ne befolyásolja a jelenléte az idilli bunkózást :) Utána már ő is részt vehetne a társaságban,ha lenne egy képe hogy reagáltok. Akkor talán tudna a két stílus között váltogatni, a tiédet is normálisnak veszi. Te meg szerintem tényleg gondolj bele jobban, még ha nem is szoktad meg a környezetedben. Utólag persze ezek leesnek, de lehet hogy arra gondolt hogy máshogy vannak kitéve a jelek a 2 úton,mert pl valahol felfelé még fel lehet mászni,lefelé meg inkább egy kicsit másfelé megy. Szóval nem tudhatod mi volt ami miatt mondta, ezért előtte inkább kíváncsiskodj mert lehet hogy mond valamit azzal hgy nem mindegy melyik irány.
2019. ápr. 8. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!