Csak szerintem visszás és arrogáns dolog az ilyen?
Figyelt kérdés
Mikor valaki egy zenei együttes nevében a frontember vezetékneve van, mikor még X másik ember ott van benne. Mintha azt sugallná, hogy ez az egész az övé, a többi meg csak alárendelt az ő akarata alatt. Vagy én gondolom csak túl a dolgot?2016. nov. 17. 19:35
2/7 A kérdező kommentje:
Ezt meg is tudod indokolni, vagy csak úgy bemondod?
2016. nov. 17. 20:14
3/7 anonim válasza:
Meg bakker. A zenekari tagok beleegyeztek. Ha nem tetszik nekik, el lehet menni.
4/7 anonim válasza:
Ráadásul pl. van egy csomó énekes, akiknek nem állandó a bandája, hanem változnak a tagok. Pl. David Bowie-val egy csomó zenész játszott.
5/7 A kérdező kommentje:
Na pont ez az. "Ha nem tetszik el lehet menni."
Persze hiszen csak az ominózus illetőnek van beleszólási joga bármibe is.
2016. nov. 17. 21:16
6/7 anonim válasza:
Persze hogy az "ominózus embernek" van beleszólása. Hiszen nem ő jelentkezett egy létező zenekarba tagnak, hanem őhozzá jelentkeztek tagnak mások, az ő zenekarába.
Együtt utazunk, de azért mégsem mindegy, hogy te ülsz be az én kocsimba, vagy én ülök be a te kocsidba. Vagy mind a ketten a harmadik személy kocsijában ülünk. Ez tényleg annyira bonyolult?
És általában mire egy zenész eljut odáig, hogy saját zenekart alapít, addigra ő már több másik zenekarban is volt tag. És ugye mindez önkéntes alapon történik, senki nem kényszerít senkit semmire. Tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy nem "demokratikus" a szisztéma.
7/7 anonim válasza:
Nem biztos, hogy ez a legjobb szó rá, de érthető a kérdés. Azt hiszem régen szokás volt ez. Jól is lehetne értelmezni, mintha a frontember vinné az egész bandát, ő van leginkább előtérben, őt éri az első eldobott sörös doboz is, ha az együttes rosszul játszik. :) Szerintem az is elég furcsa, mikor egy név alatt a zenekar összes tagja lecserélődik. Eszembe szokott jutni, hogy a Tankcsapdát is logikusabb lett volna Lukács Laci Band-nek hívni, de persze nem lehet tudni előre, kivel mi lesz. Ha ilyenekre gondolsz mint a Szabó Balázs Bandája, nekem is furcsa így. Viszont a Kispál és a Borz az igazi különc, olyan "ott játszom, de nem vagyok tag". :D Abszolút beképzeltnek meg a Mester és Tanítványai hangzik. Egyébként meg lehet olyan is, hogy a tagok valóban "alárendelt" szerepet töltenek be, ha az előadó egyben dalszerző is, és lényegében az ő elképzeléseit valósítják meg. Bár ez is elég furcsa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!