Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az édesanyja állt közénk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az édesanyja állt közénk ismét. Szakítsak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 éve vagyunk együtt a párommal, de mindig is éreztem feszültséget köztem és az édesanyja között, mindig áskálódott, hisztizett ha a párom hozzám jött (ugyanis még otthon él, 23 éves). Azonban nálam most telt be a pohár. Egyik nap mindennek lehordott a páromnak, hogy én önimádó vagyok, folyton veszekszek velük (1x fordult elő), a páromat az orránál fogva vezetem és önző vagyok a kapcsolatunkban. És ez nem az első alkalom, csak még ennyire nem volt durva. Az én családomba is belekötött, ezt nem szeretném részletezni. Azt is mondta az édesanyja, hogy ha én más városba költözöm a párom nem jöhet majd velem. És azóta nem szól a barátomhoz. Hétfőn lesz egy nagyon fontos vizsgám, amire megkértem a páromat hogy kísérjen el, már szabadságot is kért, csak félő hogy az anyukája nem engedi... Azon gondolkodtam hogy akkor szakítok vele. Ezen kívül minden tökéletes a kapcsolatunkban, mindenben egyetértünk és megvagyunk, de a folyamatos idegeskedés ezen a problémán már teljesen kikészít. Ti mit tennétek a helyemben? Szakítanátok egy ilyen anyós miatt életetek szerelmével?

2018. jún. 21. 17:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem képes elszakadni anyutól, akkor hagyd ott.

43/f

2018. jún. 21. 17:21
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam ilyen helyzetben. Én tűrtem de nem érdemes. A párod vagy melléd áll vagy nincs értelme a kapcsolatnak.
2018. jún. 21. 17:25
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az anya mániások nehéz esetek. Mondom ezt úgy, hogy fiús anya vagyok.

23 évesen az anyja nem engedi el? Vicc...Egy ilyen anyós mellett állandóan lenne min idegeskedned.

2018. jún. 21. 17:26
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát... Nehèz. Vagy a sarkàra àll a pàrod, vagy nem. Ha kiàll èrted, akkor oke. Egy baratnőmet kb 6 év után fogadta el az anyòs. Ott a parja nem hagyta magat, talalkozott a lannyal, amig mèg gimis volt, akkor is megoldottàk.
2018. jún. 21. 17:27
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

A leválás a gyerek, az elengedés a szülő témája.

"És azóta nem szól a barátomhoz."

Érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés, manipuláció.

Anyuka erősebb akar lenni a lányoknál, gyakori jelenség.Ha szakítasz vele az egy remek ürügy lesz arra, hogy elhordjon téged továbbiakban is mindenfélének, "Én megmondtam...".

Akkor működne a dolog ha a barátod leválna az anyjáról, ebben az esetben kiegyenesedne a háta és nem engedne meg beleszólást és idegenkezűséget az életébe.

Beszélgettél már erről a problémáról a barátoddal?

2018. jún. 21. 17:29
 6/24 anonim ***** válasza:
81%

Ha szakítasz, ne az anyós miatt tedd. A párkapcsolatban te és a párod vagytok, a problémákat kettőtök között kell kezelnetek, a szakításnak is a kettőtök közötti viszonyon kell alapulnia. Neked semmilyen körülmények között nem kéne az anyóssal közvetlen konfliktusba kerülnöd, hanem a párodnak kéne tudnia kezelni az egészet. Itt nem az anyósodról, hanem a párod édesanyjától való függetlenedéséről van szó. Az, hogy otthon lakik, nem indok, ezzel csak azt lehet zsarolni, aki lelkileg még mindig kisgyerek. A párodnak meg kéne tanulnia kijelölni azokat a határokat, ahova az anyját egyszerűen nem engedi be: ha egyszerűen nem teremt fórumot arra, hogy az anyós konfliktust generáljon, akkor nem lesz konfliktus.

A részedről annyi NAGYON fontos, hogy maradj ki belőle. Soha semmilyen formában ne harcolj az anyós ellen, mert örökké ellenség leszel, ha még nem vagy az. Te csak a pároddal foglalkozz. Nem számít, mit gondol az anyós, csak az, mit gondol a párod. Minden vele, rajta keresztül történjen.

2018. jún. 21. 17:35
 7/24 1112 ***** válasza:
74%
Vinném a páromat, kimenekíteném anyós "védő szárnyai" alól. Mert csak ártalmas , megmérgezi a kapcsolatotokat; káros, ha bármelyikőtöknek a közelében tartózkodik. Őneki ilyen a személyisége, megváltozni nem fog , ebbe bele lehet törődni (messziről is:P, tehát menjetek); viszont ti pedig szerethetitek egymást; nem kell ahhoz anyuka áldása. Ha a párod ki tudna szökni, és arra fogja, hogy az anyja nem engedi, tehát meg se próbál kimozdulni, mert fél anyuci haragjától; akkor kell őt hagyni. Mert , most döntse már el, melyik a fontosabb, egy ilyen zsarnok anya; vagy a párja, akit szeret; és egymás másikfelei. Én nem a zsarnok anyámat választanám. Viszont pl, ha rá is zárja az ajtót az anyja, és harcképtelenné teszi, akkor az ott már baj, akkor az már tényleg bántalmazás, meg a személyi szabadság korlátozása; szóval menekítsd ki mindenképpen az anyja karmai közül; hogyha ténylegesen szeretitek egymást, és amúgy jól megvagytok. Ja és egyébként a párod meg ne szóljon az anyjának, hogy "most kivettem szabit, hogy az XYnal találkozzak." Hanem próbálja úgy intézni, hogy az anyja ne tudja róla, hogy veled készül találkozni; meg azt se kell, hogy tudja, hogy kivett szabit, vagy hogy azért vette ki, hogy veled legyen. A párod anyja nem szereti a párodat; csak birtokolni akarja, uralkodni akar rajta. Szóval szerintem igyekezzetek minél hamarabb vagy hozzátok költözni mind a ketten, és akkor ott is a párod nálatok szálljon be a rezsibe. Szervezzétek meg a mentőakciót, hogy a párod csomagjait is menekítsétek; ha nincs hely, és amig nem tudtok nagyobba költözni, addig jó lesz összezsúfoltan is; sokkal jobb, mint egy ilyen házi sárkány néni lakásában; szóval menekítsd ki onnan a párodat; még ha zsúfolt is; inkább zsúfoltan legyetek , mint azzal a nénivel.
2018. jún. 21. 17:46
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer ezek az anyuci pici fiai is felnonek,legkesobb akkor amikor anyuci eltavozolik vegleg.En utolag a 18eves fejemnek azt tanacsolnam h ne pazaroljak 13evet egy ilyen emberre.Legjobb dolog volt az eletemben h anyostol is elvaltam.Iszonyat mennyiswgu folosleges sirast,stresszt es problemat okozott a kapcsolatomban es a ferjem nem volt eleg eros h kialljon ertem, ertunk v egyszeruen csak magaert adott helyzetekben.Egy ilyen anyos atok.
2018. jún. 21. 18:05
 9/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A párom (állítása szerint.. bízok benne, de már nem tudom) próbált már beszélni az édesanyjával de nem reagál semmire. Külön költözni azt mondta azért nem fog, mert akkor az anyukája azt hinné, hogy én ráncigáltam el onnan, és akkor végleg megszakítaná vele a kapcsolatot. Szerintem itt még az is egy fontos tényező, hogy a párom testvére minden kapcsolatot megszakított a családdal, anyósom szerint (ha szabad így fogalmaznom, hogy az anyósom :D) a barátnő miatt. Most már kezdem érteni miért hagyta ott a családot a fiú..
2018. jún. 21. 18:21
 10/24 A kérdező kommentje:
Jaj azt kihagytam, hogy a barátom velem ért egyet és ő sem érti az édesanyját, viszont visszaszólni ritkán mer neki.
2018. jún. 21. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!