Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az édesanyja állt közénk ismét. Szakítsak?
Ha nem képes elszakadni anyutól, akkor hagyd ott.
43/f
Igen, az anya mániások nehéz esetek. Mondom ezt úgy, hogy fiús anya vagyok.
23 évesen az anyja nem engedi el? Vicc...Egy ilyen anyós mellett állandóan lenne min idegeskedned.
A leválás a gyerek, az elengedés a szülő témája.
"És azóta nem szól a barátomhoz."
Érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés, manipuláció.
Anyuka erősebb akar lenni a lányoknál, gyakori jelenség.Ha szakítasz vele az egy remek ürügy lesz arra, hogy elhordjon téged továbbiakban is mindenfélének, "Én megmondtam...".
Akkor működne a dolog ha a barátod leválna az anyjáról, ebben az esetben kiegyenesedne a háta és nem engedne meg beleszólást és idegenkezűséget az életébe.
Beszélgettél már erről a problémáról a barátoddal?
Ha szakítasz, ne az anyós miatt tedd. A párkapcsolatban te és a párod vagytok, a problémákat kettőtök között kell kezelnetek, a szakításnak is a kettőtök közötti viszonyon kell alapulnia. Neked semmilyen körülmények között nem kéne az anyóssal közvetlen konfliktusba kerülnöd, hanem a párodnak kéne tudnia kezelni az egészet. Itt nem az anyósodról, hanem a párod édesanyjától való függetlenedéséről van szó. Az, hogy otthon lakik, nem indok, ezzel csak azt lehet zsarolni, aki lelkileg még mindig kisgyerek. A párodnak meg kéne tanulnia kijelölni azokat a határokat, ahova az anyját egyszerűen nem engedi be: ha egyszerűen nem teremt fórumot arra, hogy az anyós konfliktust generáljon, akkor nem lesz konfliktus.
A részedről annyi NAGYON fontos, hogy maradj ki belőle. Soha semmilyen formában ne harcolj az anyós ellen, mert örökké ellenség leszel, ha még nem vagy az. Te csak a pároddal foglalkozz. Nem számít, mit gondol az anyós, csak az, mit gondol a párod. Minden vele, rajta keresztül történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!