Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házimunka a kapcsolatban. Normális ez így?
A párom a kezdetekben még nem volt ilyen, azt hittem, háziasabb, mint a legtöbb férfi, de kiderült, hogy mégsem. Dolgozom napi 10-12 órákat, utána a házimunkát is én csinálom, emellett eljutottunk oda, hogy a ház körüli munkákat is, a kert felásásától kezdve a kerítés lefestéséig. Főzni már nem főzök. Amikor összeköltöztünk, főztem, de az anyukája akkor is ellátta egész hétre főtt étellel. Otthon megszokta, hogy semmit nem kell csinálnia, teljes mértékben kiszolgálják. Közben tudja, hogy ez nem jó, de tudat alatt ez a szemlélet működik nála. Már próbáltam mindent, megkérni, beszélni róla, egyik sem működött. Mindemellett semennyire nem becsüli meg a munkámat. Mintha magától lenne rend, annyira nem lehet megkérni, hogy töröljön fel valamit maga után, miután én épp takarítottam. Nem kérem már, hogy vegye ki a részét, maximum annyit, hogy minimálisan segítsem megőrizni a rendet, kicsit tisztelni, mennyi energiámba került a takarítás. Én vagyok a sárkány, aki állandóan **szogatja.
Azt is kipróbáltam, hogy nem csináltam semmit, akkor én lettem az igénytelen... Mert persze az probléma, hogy nincs már energiám a közös programokra vagy egyszerűen csak jókedvűnek lenni. Valóban, egyre frusztráltabb és kimerültebb vagyok, és vele is ingerlékenyebb. Nem akarom, hogy a kapcsolatunk rovására menjen ez az egész, mert minden más szempontból nagyon klassz ember, akit nagyon szeretek, de ez a házimunka dolog. De ha a munkamegosztásról van szó, mintha más ember lenne, egy lusta kamasz és egy hisztis óvodás nagyszerű elegye. Azt még hozzátenném, hogy ha a munka miatt lenne fáradt, én sem akadnék ki ennyire, de jóval kevesebbet dolgozik, mint én, általában csak hétvégén. Ideje lenne segíteni, de számítógépezni, olvasgatni nyilván kevésbé fárasztó. A házimunka meg derogál neki, mint férfinak. Egyszer képes volt azt is a fejemhez vágni, hogy nincs hozzászokva a vasalatlan pólókhoz, miután amit fel akart venni, nem volt kivasalva. Pedig kivasaltam volna, csak kértem, hogy szóljon előző nap. Szerintetek mi az, amit még nem próbáltam, és működne?
Vegyen fel bejáró nőt mert a párja lusta trehány disznó? Attól nem fog megváltozni a párja, csak mégjobban leszarja a dolgokat...
Követő mi lesz? Csődöt mond a férfiassága akkor meg fogadjanak fel egy hímringyót?
Igazából fogadjanak fel mindenre valakit amire a másik nem képes? No comment....
Kérdező. Mégis mit takar az, hogy klassz ember? Hogy jó fej, meg ha éppen minden csilivili körülötte és ki van nyalva a feneke akkor kedves hozzád? Mert én a leírtakból nem nagyon tudok másra gondolni. Adott egy felnőtt ember, aki zömében csak hétvégente dolgozik, de egész nap csak a tökeit vakargatja, mert otthon egy gyufaszálat sem tesz odébb, sőt, még neki áll feljebb hogy igyekeznie kell megőrizni a rendet, és elpakolnia maga után. Közben meg a párja korkrétan megszakad a hétköznapokban. És ha valami nincs úgy, nincs vasalt ruhája vagy bármi, ő van felhábirodva. Nem becsül téged, a munkádat, semmit. Neki ez alanyi jogon jar, mert himnilimbije van. De azért ő is érzi, hogy nincs ez rendjén, de ahhoz már túl kényelmes, hogy tegyen bármit is. Hát gratulálok kérdező, marha klassz ember!
Nem abból kell kiindulni, hogy ez csak házimunka, de a többi tekintetben milyen jó. Hanem abból, hogy ez rengeteg mindent tükröz. Hogy hogy viszonyul hozzád, mennyire becsül, mennyire akar tenni azért, hogy neked is jobb legyen, ezáltal jobban működjön a kapcsolatotok stb. És ezekből mind megbukott. Pláne, hogy már beszéltetek is erről. Egy nagy 0 az egész.
Te nem a társa vagy, hanem kb. egy bejárónő, aki az extrább igényeit is kielégíti.
Neked tényleg ennyi az igény szinted? Beéred ennyivel?
Nagyon nagyon elrontottad, hogy hagytad a dolgokat idáig fajulni. Meg ha lenne valami "mentsége", hogy ő is sokat dolgozik, vagy valami. De semmi. Hozzád képest időmilliomos, és ez igy iszonyú gáz. Ne akard így leélni az életed.
Be kell keményítened, le kell fektetnetek bizonyos szabályokat. Ha másképp nem működik, el kell hagynid. Akkor talán már komolyan vesz. Mert most kb. sz.rik a fejedre, te meg hagyod. Ha fontos vagy neki, akkor felébred és megpróbál változtatni, ha meg nem, mert a kényelme többet ér, akkor meg ne sajnáld egy cseppet sem, hogy elengedted, mert abban az esetben nem kár érte, hisz nem voltál fontos neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!