Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes döntés?
Mivel benne vagyok a helyzetben, ezért nehezen látom reálisan, hogy mit tanácsolnék másnak. Ebben kérném a segítségeteket.
A párommal lassan négy éve veszekszünk (5 éve vagyunk együtt, első évben nem gondoltam problémának), hogy minden évben elmegy egy családi nyaralásra, amire nem vagyok meghívva (nyilván fizetném a költségeket, de a párom anyukája nem akarja, hogy menjek se én se a párom öccsének barátnője). A párom szerint ez teljesen rendben van. Tényleg én reagálom túl? Ilyenkor mindig elbizonytalalnodok, hogy van-e értelme folytatni, közös lakást venni és egyebek, mert mindig azt látom bele, hogy nem szeretné, ha része lennék a szűk családjának. Melyik része túlreagálás és meddig normálisak az érzelmeim? Mit kéne tennem ebben a helyzetben? Szó nélkül elengednem? Szakítani? Kihisztizni, hogy mehessek?
Kérdező, nem hisztizném ki a helyedben, hogy mehessek, mert úgysem lenne benne köszönet. Ne tukmáld rá magad senkire, úgy értem a családjára.
Azért pl. te is bevezethetnéd, hogy minden nyáron elmész pár napra a hugoddal vagy nővéreddel vagy anyukáddal, unokatesóval, valaki másik csajjal pár napra, csak úgy.
Szerintem nem mindegy, hogy milyen idősek vagytok és milyen komoly a kapcsolat. Oké, hogy 5 éve együtt vagytok, de attól ez még lehet egy diákszerelem, ahol mindenki lakik a szüleivel és néha randiztok. Ha így van, akkor szerintem érthető a barátod anyukájának döntése. Én közel 40 évesen azért meglepődnék, ha a férjem azt mondaná, hogy a másfél hetes nyári szabijából egy hetet az anyjával tölt, mi meg a gyerekkel csináljunk, amit akarunk.
Mindenesetre ahol nem látnak szívesen oda én nem mennék.
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok nem kiakadni és hagyom elmenni nyaralni, úgyis ez tűnt a legértelmesebb hozzáállásnak, de némi bíztatás, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint látom és én hisztizem túl jól jönne.
A kapcsolatunk pont a határán van a diákszerelemnek. 26 évesek vagyunk, koliban laktunk mikor összejöttünk. Azóta végeztünk az egyetemen és 3 éve együtt élünk, bár a párom igyekszik heti 1 napot otthon aludni.
Kicsit inkább én sem a mosttól félek, hanem a jövőtől. Mi lesz ha engedek? Olyan lesz, mint az unokatesójánál, ahol a harminc+-os feleség, a nagyi, a feleség tesója meg a gyerekek járnak nyaralni és a férj meg otthon marad? (ott a férj házasodott be)
Meg a párom sem tökéletesen kommunikálta az elején és rálépett a tyúkszemre, mikor ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy az anyukája nem akarja, hogy menjek, azt kezdte el magyarázni, hogy mert ők mindig együtt nyaraltak négyen, és szeretné, ha ez nem változna, mert az furcsa lenne, ha mennék, nem olyan, mint gyerekkorában, de szívesen eljön velem is nyaralni, ha van kedvem, találjuk ki, hogy hova megyünk.
Ugyan ez volt amúgy a síeléssel, meg két éve voltunk együtt, mikor felvetettem, hogy mi lenne, ha meghívna a szülinapi bulijára (addig nem voltam meghívva családi rendezvényre, bár ő mindegyikre megvolt hívva amit mi tartottunk) és kosarat kaptam. Mert az családi rendezvény, és én ott mit csinálnék, de ha gondolom, akkor előző vagy következő nap felköszönthetem vagy találkozhatunk a buli után. És ez alapján valami alacsony eq-s fazont képzelnék magam elé, de ebben az a meglepő, hogy nem az.
Nekem viszont ez úgy fordul le, hogy ő nem tart a családjának, és ezért szoktam elgondolkodni, hogy van-e értelme folytatni, közös lakást venni vagy ő nem akar együtt maradni, csak még nem fogalmazódott meg benne tudatosan?
Na most lepontoznak, de...
Nem, nem éri meg vele maradni. Ha 5 év után sem kezel a családjaként, akkor mi lesz később?
26 évesen már nem gyerek és ha nem tud leszakadni anyuci szoknyájáról akkor vége.
Mi lesz ha elvesz? Akkor se mehetsz. Ha gyereked lesz? Otthon maradsz mert te akkor se leszel családtag. Ez csak kifogás, egyszerűen nem veled tervez, csak jó h van ott vki aki ingyen cseléd/punci.
Mennyi időt akarsz még rápazarolni?
Hagyd el, menjen anyucival nyaralni és akkor te találhatsz olyan férfit aki társként tekint rád, veled tervezi a jövőt és akinek te(is) vagy a családja.
Ez CSALÁDI nyaralás, ennyi.
Nyilvan NEM ellened irányul, hiszen az öccs csaja sem mehet.
Ezért nem kell hisztizni, fogadd el, hogy ők ilyenek, de attól még szerethetnek titeket, de fontosnak tartják a közös családi utazást.
Ha EGYÉBKÉNT törődik veled a párod és a családja sem bunkó ezért felesleges balhézni, én pl. örülnék ennek, 4-5 nap egyedül, filmeket néznék dögivel, sok sírós romantikus szart, amit ő utál :D
Off. szerintem sokkal! rosszabb kötelezően megjelenni a családi rendezvényeken, meg kéthetente anyuci mellett ücsörögni és hallgatni a hülyeségeit, meg a kioktatását.
Ezért én már szakítottam. Ha csak pár nap családi nyaralásról lett volna szó, menjen, nem izgat, de hogy minden hónapban legalább egy hétvégét el KELLETT menni hozzájuk már annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!