Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom füvezik, tűrjek vagy szakítsak?
Sziasztok. Én 19 éves vagyok, a barátom 16, 2 éve vagyunk együtt. A fű mindig egy probléma volt nálunk, mivel én utálom, ha valaki cigit/füvet szív körülöttem és a drogoktól is irtózom, ő viszont egyre gyakrabban szív. Most 2 hét szünetünk van az iskolában (Németországban élünk), ezelőtt heti 3-4x szívott, most pedig minden nap, tegnap például 3x. Azt mondja ez csak azért van, mert szünet van és szeretné jól érezni magát, én pedig aggódom, hogy már teljesen függője. Néha már az is nehezére esik, hogy ne szívjon, mielőtt velem találkozik. Egyébként általában a barátaival szív, de ő maga is vesz füvet. A probléma az, hogy engem nagyon zavar, hogy a barátom függője a fűnek. Én értem, hogy a fűnek nagyon sok jó hatása van és egyébként minden rendben van a kapcsolatunkkal a fű témán kívül. Ezért is mondja az egyik felem, hogy nézzem el neki, hogy füvezik. A másik pedig legszívesebben már rég szakítotr volna vele. Csak hát ez nem olyan egyszerű, mivel szeretem. Ti mit tennétek? Várnátok, hogy kinője, "kibulizza" magát, hiszen ebben semmi rossz nincs, vagy szakítanátok, mert nektek tabu a fű egy kapcsolatban?
Teljesen tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat.
ő egy drogfüggő
sajnos nekem is van hasonló a családban és hidd el, nem volt rá a fű jó hatással!
"Szerinte nincs ezzel baj"
Szerinte nincs baj azzal, hogy kamaszként napi szinten tudatmódosítót használ? Értelmileg visszamaradott, vagy mi baja van?
Ha tudja, hogy téged zavar, akkor miért nem akar változtatni? Vagy szerinte az is rendben van, hogy te folyton rosszul érzed magad? Még csak kompromisszumra se hajlandó?
Én elgondolkoznék, ilyen értelmi színvonallal és kompromisszumkészséggel rendelkező párral akarok-e maradni...
És ezt még mindig úgy írom, hogy nem a sátán találmányának tartom a marihuánát.... tényleg, egyáltalán azt szív, vagy valami alja acetonba áztatott gazt?
Én ultimátumot adnék neki. Vagy a fű, vagy én.
Egyébként a THC nem okoz fizikai függőséget, csak pszichológiait, így azon kívül, hogy nem akar leszokni, és hogy lusta magának más lazulási módot keresni, nem lehet semmi kifogása.
Serdülőkorban még ez a "laza" kis szer is hordozhat magában veszélyeket, kérdezze csak meg Zacher doktor urat, hogy hány fiatalt látott, akiknek a fű hozta elő a lappangó skizofrén hajlamát, esetleg egy jó kis pszichózist.
Az meg, hogy jó hatása van... Nos igen, ez tény, hogy a THC-nek lehetNEK pozitív hatásai a szervezetre, nem véletlenül léteznek THC tartalmú gyógyszerkészítmények, de ezt azért nem úgy kell elképzelni, hogy "lol napi 4 cigit eltolok aztán akkor az minden ellen is véd #yolo". Igenis tudomásul kell venni, hogy teljesen más egy laborban, hozzáértők által előállított, stabil minőségű és hatású gyógykészítmény, amit előírás szerint kell fogyasztani, meg teljesen más egy valakitől szerzett bizonytalan eredetű növényszármazék, amit dohánnyal együtt beletekersz a papírkába, és elpöppented, az összes nikotinnal, kátránnyal, és egyéb káros származékkal együtt.
Felnőttként egy dolog, ha valaki tájékozódik a veszélyekről, és úgy dönt, felelőssége teljes tudatában bevállalja, hogy x időnként használja, de egyrészt más felnőtt fejjel, másrészt nagyon fontosnak tartom mindenféle szernél, hogy ne legyen hatással az illető életére úgy általában, illetve a szociális kapcsolataira. A párod kamaszként nyomatja, és az se különösebben érdekli, hogy elveszíthet téged miatta. Ezt nem tartom túl egészségesnek.
(Ha meg még csak nem is valódi füvet használ, hanem "biofüvet/herbált", akkor azonnal elbúcsúznék tőle, és soha többé nem állnék szóba vele. Azt még én se tudom tolerálni, pedig elég liberálisnak tartom magam. :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!