Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van az sokszor, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az sokszor, hogy elmondom többször a páromnak, mi a problémám, nem változtat rajta, és mikor már betelik a pohár és kiborulok, akkor meg azzal jön hogy miért nem szóltam előbb?

Figyelt kérdés

Általában, ha van valami probléma a kapcsolatban, akkor azt én először mindig finoman jelzem a páromnak. Ha később sem változnak a dolgok, akkor pedig már jobban éreztetem vele, hogy engem az adott dolog nagyon zavar. Mindig konkrétan megmondom, ami a gondom, nem utalgatok rá, nem várom, hogy gondolatolvasó legyen. Sokszor az van, hogy látszólag megbeszéljük, mindig mondja, hogy változtat rajta, aztán nem történik semmi. Mikor pedig már hosszabb ideje van ez az állapot, és már tényleg elegem van, nagyon kiborulok, akkor pedig azt kapom, hogy "De hát mondhattad volna, miért nem szóltál?", holott előtte már többször beszéltünk róla, de egyik fülén be, másikon ki... Egyébként a kapcsolat maga teljesen normális, nem az van, hogy egy bunkó paraszt, aki elhanyagol, csak bizonyos problémáknál van ez. Ezt már korábbi kapcsolataimban is észre vettem, illetve baráti körömben mások is mondták már, hogy az ő párjuk is hajlamos erre.

De ez vajon mitől lehet? Miért csak akkor jön rá a másik, hogy tényleg gond van, ha már nagyon kiborul az ember?

2018. máj. 31. 20:14
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Igen, tisztáztuk természetesen, hogy ki mit ért alatta. :) Én sem hiszek abban, hogy az ember mindent fogadjon el úgy, ahogy van. Kisebb dolgokon persze nem érdemes felkapni a vizet, én sem teszem. De szerintem, ha valami nagyon zavar és rosszul esik nekem, akkor azt meg kell mondani a másiknak, és ha ő is szeret, akkor próbál változtatni rajta. Az, hogy megszervezem én helyette, és majd abból tanul, hát nem tudom. Nyilván egy próbát megér, ha a beszélgetés nem segít. Viszont ez kicsit olyan érzés, hogy "na, már megint mindent nekem kell csinálni", illetve, lehet, hogy a másiknak az jön le belőle, hogy "nekem nem kell csinálni semmit, mert ő úgyis megcsinálja" és még annyira sem fogja ő is elkezdeni ezeket csinálni. Mondjuk nálunk ez van általában, hogy én szervezek programokat, neki ritkán vannak ötletei. És ebből sem igazán "tanult", hogy akkor neki is kellene. Azért azt látom rajta, hogy néha foglalkozik ezzel, hogy hova kellene menni, mit csináljunk, stb. De nem töri össze magát.
2018. jún. 1. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!