Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, mit szólnátok, ha a pasitok a ti és a barátotok anyukájának a kérése ellenére sem lakástakarékba fizetné be a megtakarítása egy jó részét, hanem egy kocsit venne?
Az, hogy te mennyit tankolsz teljesen lényegtelen, átlagos teljesítménnyel számoltam. Anyám 3000Ft-ot költ benzinre én meg 60-at, szóval maradjunk az átlagnál.
Az, hogy benne van a caffetériában nem számít, mert azt is lehetne másra költeni, tehát attól még költség, hogy nem a kis pénztárcádból halászod elő.
20 év balesetmentes vezetés után egy 10 éves passat-ra fizetek kb 25eFt-ot. Ez megint átlagosnak mondható.
Nem írta a kérdező, hogy milyen autót vásárolna, ezért kb átlaggal számoltam. Persze ha swift-et vesz és csak vasárnaponként jár el vele a templomba, akkor megúszhatja olcsóbban.
De egy átlagos(an öreg) autó, átlagos fogyasztással bizony ennyibe kerül havonta. Csak sokaknak nem tűnik fel, mert nem számolják ki.
Azt hogy jól teszi. A kocsi elég fontos a mindennapi életben, nem nélkülözhetetlen, de jó ha van. Es az 1 milla rá nem sok, vagyis teljesen korrekt, ha egy viszonylag normálsabb használt autót akar venni, és nem olyat aminek mar minden baja van.
A lakástakarék is jó dolog, de abból mire lakás lesz...és túl sokat nem is dob rajta 1 milla.
"Az, hogy te mennyit tankolsz teljesen lényegtelen"
Az is, hogy te mennyit gondolsz átlagnak.
"Az, hogy benne van a caffetériában nem számít, mert azt is lehetne másra költeni"
Hogyne számítana? Hogy költenéd másra? Te miről beszélsz? :D
"Nem akarja építeni a jövőtöket?" Mi lett megbeszélve? Ketten fizetnétek a lakástakarékot, vagy azt várod, hogy ő fizesse és alapozza meg a kettőtök jövőjét?
Egyébként csak annyit tudok mondani: kommunikáció.
Mi is "mamahotelesek" vagyunk még, de a lakás már felújítás alatt, nemsokára költözünk, viszont nekem is hamarabb volt autóm. Én azt szólnám: vegye meg, de beszéljük meg, hogy ezentúl x összeget fizetünk lakástakarékba (nyilván kössetek egyet-egyet).
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!