Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, nem tisztel a barátom. Mit tanácsoltok?
10hónapja vagyunk együtt, én 18, ő 22 (én vagyok a lány)
ezelőtt nem voltak ilyen problémák, de mostanában ha társaságban vagyunk kezdi túlzásba vinni a viccelődést. Haveri társaságban eddig is sokat lökdösődtünk, szivatgattuk egymást, hülyültünk, de soha nem mondtunk vagy tettünk olyat, ami megalázó lett volna a másik számára.
Egy ideje azonban ha bemegyek a munkahelyére mindenki előtt belemarkol a fenekembe, megnyalja az arcom, s mond olyan dolgokat, amelyek számomra sokszor sértőek. Tudom, hogy viccből csinálja, de nem szeretem h hülyét csinál belőlem és rajtam röhögnek a munkatársai.
Már többször is megbeszéltem vele, de mintha a falnak beszélnék, max rávágja, hogy jó, abbahagyom és másnap kezdi elölről.
Múlt szombaton egy előkelő bálba kaptunk meghívást, nagyestélyis-frakkos estélyre. Lementünk sétálni a parkba, ott hülyültünk, de mikor mentünk vissza mondtam neki, hogy mostmár komolyodjunk meg és viselkedjen rendesen. Mondta, hogy oké, de mikor mentünk felfele a lépcsőn előre engedett és mindenki előtt kezdte csapkodni a fenekemet. Többször is szóltam neki, hogy hagyja abba, a többi vendég nagy szemeket meresztett ránk és elszégyelltem magam, de erre belemarkolt a fenekembe. Dühös lettem, ellöktem magamtól és elküldtem... hát nem épp szép helyre és sajna kissé hangosan, szóval többen is meghallották.
Erre elrohant, mikor felhívtam lett egy nagy veszekedés belőle és elmondtam mindent, ami bánt, de ő csak végig azt hajtogatta, hogy biztos szégyellem őt, meg h 10hónap után nem foghatja meg a fenekem. Magyaráztam neki, hogy normálisan akkor csinálhatna ilyet, ha kettesben vagyunk, de erre kezdte megint, hogy szégyellem.
Mit tegyek, hogy ezt abbahagyja? nem akarom megbántani, de tényleg nagyon rossz irányba változott.
Egy jól működő párkapcsolat alapja a tisztelet, szóval jól látod, hogy ez így nem jó...!
Mondd meg a barátodnak, hogy nem arról van szó, hogy nem foghatja meg a fenekedet, de azért vannak dolgok, amik nem tartoznak másokra...főleg nem vadidegenekre...!
Az idősebbek amúgy sem nézik jó szemmel az ilyen viselkedést...és szerintem jogosan, még mielőtt valaki lehurrogna...19 éves vagyok és abszolút nem vagyok konzervatív, de én erről azt gondolom, hogy tényleg két emberre tartozik, és ne markolássza már mások előtt..., főleg nem egy bálban...-,-'
Mondd meg neki, hogy vagy változtat x időn belül, vagy végleg elbúcsúzhat tőled, és tartsd is be..., ha nem változik, tényleg hagyd ott...
19L
Nekem is elegem van már néha a barátom állandó viccelődéseiből, de én elmondtam neki, és megértette.
Nem lehet, hogy ennyire vonzódik hozzád testileg, hogy nem bírja ki, hogy ne érjen hozzád?
Szerintem miután lenyugodtál, beszélj meg vele egy találkozót, és rendesen felnőtt módjára mindent mondj el neki! Ne hagyd, hogy az indulataid vezéreljenek, és kérd meg őt is, hogy nyugodtan hallgasson végig, ne szóljon bele. Mert azért tényleg illene tudnia, hogyan kell viselkedni egy bálon...
Kérdezd meg tőle, hogy miért csinálja ezt, mit akar elérni? Ha szakítani akar, én jobban szeretem, ha megmondják, nem pedig célozgatnak rá vagy megaláznak, esetleg tönkretesznek.
Azután adj még neki egy kis időt, és ha látod a változást, már megérte, ha nem, akkor pedig vagy elviseled így, vagy otthagyod, és keresel egy olyan férfit, aki úgy tisztel, ahogy te szeretnéd. :)
köszi a válaszokat, épp ezt próbáltam megbeszélni vele, de annyira idegesít, hogy nem hallgat meg, csak mondja, hogy neki milyen rosszul esett, amikor elküldtem melegebb éghajlatra.
Megmondtam, hogy ha nem változtat a viselkedésén, akkor otthagyom, erre kiakadt és kezdett könnyezni, de mégsem volt képes azt mondani, hogy oké, visszafogom magam, hanem fojtatta ugyanúgy. A bál volt mindennek a tetőpontja, amikor a kastély lépcsőjén is képes ilyeneket csinálni...
Otthagynám, de nagyon szeretem, régebb legjobb barátok voltunk, akik mindent megbeszéltek egymással, mondhatni lelkitársak, aztán összejöttünk és nagyon boldog voltam vele. Remélem, helyre tudjuk hozni a kapcsolatunkat, én csak azt kértem tőle, hogy tiszteljen és ne csapjon be, hanem mondja meg, ha valami nem tetszik.
Attól félek, hogy nem változik meg és akkor kénytelen leszek otthagyni. Én olyan típus vagyok, aki nagyon nehezen enged másokat közel magához és ha megszeretek valakit, akkor másra rá sem tudok nézni. Ez nem múlik el, már gyerekkoromban ilyen határozott és makacs voltam mindig, most meg őt szeretem, ha elveszítem sem felejtem el soha. Még soha senkit nem szerettem így és nem is fogok.
Lehet h azt mondjátok, ez csak fiatalkori elképzelés, de tudom h nem így van. Szüleim is ilyenek voltak, már 26éve boldogok együtt (14éves koruk óta járnak, 22évesen házasodtak, soha nem érezték, hogy mással jobb lenne az életük)
Szia! A 2. vagyok:P
Tudom, mire gondolsz;)
De vigyázz! Ne hogy kihasználja azt, hogy mindig megbocsátod a hülyeségeit...!
Szerintem ülj le vele még egyszer komolyan beszélni, és mondd meg neki, hogy nem arról van szó, hogy nem engeded meg neki, de értse már meg, hogy ez nem illendő idegenek előtt, és nem tartozik másokra, hogy Ti ketten mit csináltok! Légy következetes..., mert ha azt látja, mindig megbocsátasz, akkor úgy se fog változtatni...!
Remélem, sikerül megbeszélnetek...!;)
utolsónak: egyáltalán nem paraszt, tud viselkedni, csak néha túlzásba viszi a szórakozást. Nem arról van szó, h nem érti, hanem sajna arról, hogy nem érdekli...
14:46-os: hát nem igazán áll közel hozzám ez a bosszúállós dolog, amúgy meg azt nem mondhatom, hogy szégyell, amikor ilyeneket csinál, nemde? Amikor összejöttünk büszkén mutatott be mindenkinek (mondjuk legtöbb ismerősét már ismertem), hogy én vagyok a barátnője és tudom, hogy ő is szeret.
Fogok vele beszélni, remélem meg tudjuk oldani.
Kösz az értelmes válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!