Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőmet, amikor még csak találkozgattunk, megerőszakolta egy ismerőse. Azóta többször találkoztak, elment az illető születésnapjára, együtt jópofiztak egy kisebb társaságban. Velem van a baj, hogy frusztrál, hogy megmaradt a "jó haveri viszony"?
Kislány korában zaklatták családon belül, nem hittek neki, amikor kitárulkozott, a családja nem állt kellőképpen mellette.
A szóban forgó cimbora esetében azt mondja részeg volt, háromszor is nemet mondott, de fizikailag nem ellenkezett, ez a "jó haverja" (ő használta ezt a kifejezést) pedig kapva kapott az alkalmon. Azt mondja történt már rosszabb is, gondolta kibírja.
Arra a felvetésemre, hogy szembesítenie kell a srácot azzal, hogy mit tett -- én a megerőszakolás szót használnám -- és meg kell szakítsa vele a kapcsolatot, mentegetni kezdi és azt mondja, hogy, ha ezt tenné, az nem az ő döntése lenne, de, ha én ezt akarom, megteszi. Védi őt, minden határon túl, meg akarja érteni őt, meg akar neki bocsátani, mitöbb, attól tartok a jövőben is ápolni akarja a "jó haveri viszonyt".
Elmentünk egy pszichológiai konzultációra. Ott azt javasolta a szakember, hogy menjen el egyéni terápiára feldolgozni a zaklatást. Erre ő azt mondta, hogy ő úgy érzi nincs erre szüksége, ezt már feldolgozta. Úgyhogy most úgy állunk, hogy ő nem változtat semmin, én pedig egyéni terápiára járok, mert megőrjít ez a helyzet.
Velem van a baj, hogy ennyire frusztrál, hogy "jó haverjaként" hivatkozik erre a srácra? Velem van a baj, hogy nem értem, miért kell ennek az embernek az érzéseit mindenáron megérteni, és, hogy úgy érzem, az én érzéseim le vannak söpörve az asztalról azzal, hogy "hát, miattad megteszem, de tudjál róla, hogy önszántamból nem így tennék"? Velem van a baj, hogy úgy érzem, teljesen értéktelenné válik a szex köztünk, ha ilyen körülmények között is képes lefeküdni valakivel? Mi lesz, ha egyszer valaki történetesen tetszeni fog neki és megint nagyon részeg lesz? Ilyen és ehhez hasonló kérdések gyötörnek, amiket a további konfliktus elkerülése végett nem teszek fel a barátnőmnek, a pszichológus pedig nyilvánvalóan nem alkothat konkrét véleményt. Bennetek milyen érzéseket ébresztene egy ilyen szituáció? Férfiak és nők véleménye egyaránt érdekel!
Pont hogy a saját tapasztalatod miatt vagy szűk látókörű. :D Úgy érzed a te szavad többet ér, te szakértője vagy a témának. Hát nem.
Ha molesztálta akkor fél tőle és kerüli.
Mivel nem kerüli, ezért nem fél tőle, ezért azt a molesztálást el kell osztani kettővel.
Ennyi a sztori. Te akarod csűrni-csavarni, mert a saját sérelmeidet és a veled szembeni kételkedés fájdalmát akarod gyógyítani a csaj védelmével. Fogd fel: ő nem te. Ő nem a szakirodalom. Ő egy kis ribi. Az együttérzést egyedül a múltjával szemben érdemli meg, a jelenével szemben nem, mert itt már ő kavarja a szart.
Köszönöm a kostruktív válaszokat mindenkiek. A személyeskedéseket és a barátnőmet ért sértéseket visszautasítom.
Úgy döntöttem, hogy bár a történet nem teljesen kerek, alapvetően abból indulok ki, hogy nem kamuzik, ezért felveszem a kapcsolatot egy ezzel a problémakörrel foglalkozó szervezettel és tanácsot kérek, hogy hogyan lehet tapintatosan feltárni egy ilyen kérdést.
További minden jót mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!