Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá, hogy szedje be a gyógyszert?
Barátnőm pánikbeteg, írtak fel neki gyógyszereket, de nem hajlandó beszedni, ki se váltotta. Pszichológushoz kezdett el járni 2 hete, abban nagyon hisz. Én egyáltalán nem bízom ebben, kizárólag a gyógyszerben. Anyám bipoláris beteg, és megkeserítette az életünket, amikor úgy gondolta, hogy neki nem kell gyógyszer, elég a terápia. Nem akarom még egyszer ezt az életembe, nem értem, miért vannak olyan emberek, akik áltatjáj a betegeket, hogy boldogulni fog gyógyszer nélkül.
Hogyan térítsem észhez? Tegnap már kiabálásig fajult a vita, hiába kiabáltam rá (kövezzetek meg, de csak a javát akarok), akkor is rezzenéstelenül nemet mondott.
23/L
25/F
Amikor vmi gyógyszert vennék be, elég végigolvasnom a mellékelt tájékoztatót, és rögtön elmúlik az összes tünetem bogyó bevétele nélkül....
Néhány súlyos pszichés betegséget leszámitva ellenzem a gyógyszert, hosszú távon több kárt okoz és függőséget okozhat, sőt még a libidót is csökkenti.
Miért nem hagysz neki időt, hogy kiderüljön használ-e a pszichológushoz járás? Addig pedig támogasd, segítsd, hogy jobban legyen, ne pedig hátráltasd őt.
Attól még, hogy édesanyáddal rossz tapasztalataid vannak, nem biztos, hogy a barátnődnek használna a gyógyszer, a pszichoterápia pedig nem. Ha nem tudod elfogadni, hogy ő így döntött a kezelésével kapcsolatban, akkor pedig engedjétek el egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!