Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá, hogy szedje be a gyógyszert?
Barátnőm pánikbeteg, írtak fel neki gyógyszereket, de nem hajlandó beszedni, ki se váltotta. Pszichológushoz kezdett el járni 2 hete, abban nagyon hisz. Én egyáltalán nem bízom ebben, kizárólag a gyógyszerben. Anyám bipoláris beteg, és megkeserítette az életünket, amikor úgy gondolta, hogy neki nem kell gyógyszer, elég a terápia. Nem akarom még egyszer ezt az életembe, nem értem, miért vannak olyan emberek, akik áltatjáj a betegeket, hogy boldogulni fog gyógyszer nélkül.
Hogyan térítsem észhez? Tegnap már kiabálásig fajult a vita, hiába kiabáltam rá (kövezzetek meg, de csak a javát akarok), akkor is rezzenéstelenül nemet mondott.
23/L
25/F
Ha egy felnőtt embernek nincs igénye arra, hogy bevegye a gyógyszert, amit adnak neki, akkor te nem igazán tudsz mit tenni. Hiába veszekszel vele, vagy dugos le a torkán azt a gyógyszert, csak még jobban meg fogja magát makacsolni.
Én a helyedben elé állnék, és megmondanám neki, hogy innentől kezdve az ő dolga, hogy szedi vagy sem, feladom az örökös harcot ezzel kapcsolatban akármennyire nem tetszik, hogy nem veszi be. Ha ez sem használ, akkor veszett ügy, én azt gondolom.
Sehogy! Ez kizarolag az ö döntese! Ha ugy erzed, igy nem tudod elviselni, akkor nem kell mellette szenvedned.
Egyebkent megertem, hogy vannak negativ tapasztalataid de az is igaz, hogy a ket betegseg nem ugyanaz!
A gyogyszer leginkabb tünetkezeles, a pszichologia pedig, ha sikeres, kepes ezeket is megszüntetni, mig a valodi, kivalto okokat is kezeli. Ha ö hisz benne, akkor te is tedd ezt es tamogasd.
Senki nem vonja ketsegbe, hogy jot szeretnel neki (es magadnak is, de ebben semmi megvetendö nincs), de ebben nem vagy sem jogosult sem qualifikalt, hogy allaspontot foglalj. Egy a pszichet befolyasolo gyogyszernek rengeteg mellekhatasa van, nem csak fiziologiai. Ha pedig üvöltözöl egy psziches beteggel, csak azt bizonyitod, hogy esetleg neked sem artana elbeszelgetned egy hozzaertövel.
szerintem ne játsszál dokit.
lehet, hogy a beszélgetős terápia neki jobban bejön.
a bipolaritás és a pánikbetegség közé pedig ne tegyél egyenlőségjelet.
a bnőd felnőtt ember, te meg infantilizálod ezzel a leereszkedő, kioktató, számonkérő viselkedéssel.
ha az elmúlt 2 hétben jól volt, akkor azt jelenti, hogy sínen van.
nem mindenki akarja gyógyszerekkel mérgezni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!