Hogyan vegyem rá a háziorvosom hogy kiírjon nekem piracetam tartalmú gyógyszert?
Már régóta természetes agyserkentőkkel próbálkozok a mentális kognitiv képességeim fejlesztésére, hogy jobban vissza tudjak emlékezni, koncentrálni dolgokra. Nootropilt kéne kiirassak de apám beszélt már a háziorvosommal mondta, hogy szerinte ne szedjek ilyen kiegészítőket mert nincs szükségem rá meg nem működnek. Viszont ki szeretném próbálni a piracetamot mert az sokkal jobb mint a természetes eredetű cuccok csak vényre kapható külföldön recept nélkül mindenki megveheti. Mit mondjak neki, mire kell? Egyébként ciklusokban akarom szedni, ami alatt azt értem hogy 1 hét alatt max 3-mat így nincsenek melléhatásai és nem szokok hozzá. Mit mondjak a háziorvosnak hogyan hitessem el vele hogy nekem tényleg szükségem van rá? Nagyon sokszor ugy érzem magam mintha agyban nem lennék ott és nem tudok jól válaszolni a kérdésekre. Vagy esetleg menjek el egy neurológushoz aki ad receptet, de ha kiírja nekem receptre benne lesz az a kórtörténetemben és minden orvos aki megnézi látni fogja hogy én piracetamot szedek? Mert úgy nem szeretném ha látnák a többi orvosok is mert szólnának hogy minek szedem és nem adnának receptet v valami hasonló. mit tegyek és hogyan? előre is köszönöm a segitséget.
HÜLYE VÁLASZOK NEM KELLENEK, ÉS NE PRÓBÁLJATOK MEG LETÉRÍTENI!
1. Adj pénzt a házidokinak!
2. Menj másik dokihoz és adj neki pénzt!
3. [link] Ha nem receptköteles ők behozzák neked.
Rendeld meg külföldről.
Egyébként a többségre nemhogy jó hatással nincs, de még ront is a tanulási képességeken, mert szédülést okozhat, álmosságot, felszínes alvást, durva fejfájást és egyik sem túl szerencsés tanuláshoz. És igenis lehetnek mellékhatásai, akár egyetlen szemnek is.
Én biztos nem akkor kísérleteznék vele, amikor fontos vizsgák előtt állok például...
Minden, amit a háziorvos felír, bekerül a számítógépbe, ugyanis e nélkül nem lehet receptet írni. A receptírás oka pedig rákerül a kartonodra. Úgyhogy elég nehéz dolog lesz úgy iratni, hogy annak ne maradjon nyoma. Mellékesen utánaolvastam a wikipédiában a gyógyszered hatásait, hát nem semmi dolog. Úgy kb 150 szónol 140 et nem is értettem meg. Különösen ez tetszett ( talán erre hivatkozhatsz is az orvosodnak:
Mind elsődleges, mind másodlagos Raynaud-kórban szenvedő betegeknél a 6 hónapon át alkalmazott piracetám a kezelés előtti értékekhez képest 30-40%-kal csökkentette a fibrinogén és a von Willebrand faktorok (VIII : C; VIII R R : AG; VIII R : vW) plazmaszintjét és növelte a vérzési időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!