Más is használ Nootropilt a munkájához?
Van egy kezeletlen ADHD-m, legalábbis azt hiszem, mert elég nehezen tudok sokáig egy dologra fókuszálni. Ritalint viszont nem írnak, mert azon túl, h felnőtteknek amúgy sem nagyon szoktak, az orvosok félnek, hogy mániákus leszek.
A motiváció, és figyelemhiánnyal viszont valamit kezdenem kell. Így hát lementem az üzemorvoshoz, és megkértem, hogy írjon piracetamot, mert nehezen koncentrálok, és ez nekem elég zavaró a munkakörömben. Úgy tűnik, jó, persze nem csodaszer, de kíváncsi vagyok, mások is vannak-e így.
Én szedek Wellbutrint, ami amúgy remek stimuláns, de a figyelemzavarra sztem nem jó. Sőt, még kicsit rontja is a memóriámat.
Az Edronax nekem is eszembe jutott, mint az elvileg ugyanazon az elven működő, de sokkal nehezebben hozzáférhető Strattera alternatívája. Csakhogy azt is olvastam, hogy az Edronax nem bizonyítottan hatásos (amúgy sok angol nyelvű komment szerint a Strattera sem az).
Ami egyöntetűen hatásos, az a Ritalin, de mivel rajta van a kábítószerlistán, dupla vényre adják ki, külön engedélyre, szóval az egész el van b___va. Legalábbis itthon, Amerikában úgy írják a dexedrine-t is, mint a cukrot, ha látják, hogy koncentrációzavar áll fenn. Most nem akarok belemenni a "Miért sz_r Mo.-on élni?" és a "Miért nehezítik az eü. hatóságok a gyógyulást?" témakörökbe.
Csak ha már más nem segít, gondoltam, segítek maganon. És nem csak időskori dementiára adják a Nootropilt. A betegtájékoztató szerint a kognitív funkciókat javítja felnőtteknél. Valamit érzek, mintha jobb lenne, de ez lehet placebo is.... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!