Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak? A felmondás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak? A felmondás a jó megoldás?

Figyelt kérdés

2 éve vagyok együtt a párommal, esküvőt és babát tervezünk, mindenünk meg van, minden ok volt a tegnapi napig.

Reggel bemegyek a melóhelyemre és az egyik régi nagy szerelmemmel találkozom, vidéken dolgozott korábban és most átkérte magát Budapestre. 6 évvel ezelőtt jártunk nem hosszú ideig, de sajnos gyorsan vége lett(külső okok miatt), jó viszonyban váltunk el. Idáig nincs is semmi probléma, ez a múlt, most meg a jelen van. Ebéd közben leültünk beszélgetni, mindketten kapcsolatban vagyunk, szóval ezzel sincs probléma. A probléma az, ha meghallom a hangját, vagy megérzem az illatát, akkor végem, amikor találkoztunk és átöleltük egymást úgy éreztem magam mint 6,5 évvel ezelőtt és sajnos ez az érzés nagyon ritkán tör elő belőlem(szinte remegtem).

Este, mikor hazaértem, a párom azonnal látta, hogy nincs valami rendben(olyan voltam mit egy élő halott), tudtam, hogy ezt el kell mondanom. Végighallgatta és visszakérdezett, hogy mit akarok tenni, mert ez így nem maradhat, munkahelyet kell váltanom mihamarabb. Egész este fenn voltam, a gondolataim cikáztak ezerrel. Nem attól félek, hogy a mostani partnerem megcsalnám, hanem attól, hogy nem tudnék rá koncentrálni, összezavart az egész.

Egyik barátom(munkatársam) szerint nem kell ennyire beszarian viselkednem, mindösszesen annyi történt, hogy meglepett a dolog és nem tudtam felkészülni a történtekre.

2018. márc. 27. 14:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem azt állítottam, hogy ne érezhetne vonzalmat más iránt. De az, hogy ennyire "kivan" tőle, ennyire hatással van rá, az nem csak egyszerű vonzalom.
2018. márc. 27. 19:51
 12/16 A kérdező kommentje:
Férfi.
2018. márc. 28. 14:53
 13/16 anonim ***** válasza:
sdfgbhnmj
2018. márc. 28. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Bocs, írtam egy fél oldalt most, de a rendszer nem engedi az istenért sem elküldeni... :/
2018. márc. 28. 20:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, mint írtam. Azt még hozzáteszem, hogy egyrészt a félelmed nem alaptalan (így uyganis valóban nem fogsz tudni teljesen funkcionálni a kapcsolatodban).

Másrészt a párod helyzetébe gondoljunk már bele: visszajön egy exed, akitől szó szerint beleremegsz és erősen vonzódsz, ha ott van és elég nagy hatással bír rád. Már nem azért, de én pl biztos, hogy ezt nem viselném el, hogy minden nap ennek tudatában legyen, hogy a párom olyannal érintkezik/találkozik nap mint nap, aki ilyen hatással va rá...

Ezért is írtam, hogy igen, ebben a helyzetben - amennyiben megmaradsz a párod mellett!- szükséges lenne a munkahelyváltás/kerülés. És ezt úgy írom, hogy én pl szenvedek ilyen szituációban már egy ideje.. (Ráadásul úgy, hogy azzal a másikkal nem hogy nem minden nap, hanem csak kb 2 havonta találkozunk...) Nem kellemes. N

2018. márc. 29. 18:35
 16/16 anonim ***** válasza:

2/2 része:

De a fenti csak akkor van érvényes, ha valóban elköteleződtél a párod meleltt és tényleg vele akarsz maradni. Fellángolások bármyilen meglepő, de elő tudnak fordulni kapcsolat alatt is. Rengeteg példa van rá az irodalomban(pl. Radnóti, Petőfinél is a jegyese közben volt egy ideig fellángolása más nő iránt, míg az egyik 1 éven át csalta is a másik nővel, a másik el is jegyezte közben az új nőt, miközben már megvolt a jegyesség a másikkal. Mégis Pl Radnótit isetnítik, hogy mekkora szerelem volt, miközben mégis hosszabb ideig csalta a feleségét).

Na mindegy, én ezt egy picit reálisabban és nem rózsaszín habos babosan látom, csak ezekről uyge nem beszélnek. Viszont az ilyen fokú érzelmek, ha a másik részéről is kölcsönösek- borítanak legzöbbször mindent, vagy ekkor jön a megcsalás előbb-utóbb. És azzal sincsen feltátlenül baj, ha kölcsönös és újrakezditek.

HA maradsz, akkor viszont rossz vége lesz ennek a midnennapi közelségnek..

2018. márc. 29. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!