Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek miért hűtlenek egymással az emberek?
Az egyik vàlaszoló tökéletesen leírta...Megadhat mindent egy ember is kivéve az újdondág varázsát. Lehet én is pár éven belül ráunnék a másikra. Független attól,hogy szeretem és minden téren kielégít rendben van a kapcsolatunk...egy valami bibi lesz. Ez a megszokás,hogy "unalmassá" válik a másik. Az is igaz,hogy a hűség inkább döntés kérdése. Ez nem egy tulajdonságunk. Szóval lehet úgy élni,hogy szereted a másikat,jó a szex jó minden boldog vagy,de saját magadnak hazudsz...mert a párod kevésnek bizonyul. Őt már kiismerted, tudod minden szokását, kiszámítható nincs semmi újdonság semmi izgalom. Vele maradsz és nem csalod meg. Vagy megcsalod,mert másra vágysz a harmadik opció,hogy szakítasz vele mielőtt félre...és más iránt kezdesz érzelmeket táplálni.
Én addíg lennék a másikkal amíg mindkettőnknek jó. De ha elkezdek csúnyán mondva...rá unni a másikra akkor szakítok vele. Megcsalás nem az én stílusom. Volt már 5 éves kapcsolatom,de a harmadik év vergődés volt sokszor. Unalmasnak tartottam a páromat. Kevés volt. Minden megszokott az életben,ismerem,nincs izgalom,várakozàs, szerelmes pillantások,nincs akkora fellángolás olyan intenzív érzés,nincs akkora vágy ami erősen tombol bennünk. Mert már ismertem a barátomat. Ment a bőgés, térden csúszva könyörgés..de akkor is dobtam őt. Kicsit megviselt,de nem akarok megöregedni olyan ember mellett aki unalmas.
Most az az elv, hogy mindent a szerelem, a testi örömök és a vágy irányít.
Ezért lett természetes, hogy kilépsz a kapcsolatból, mikor elmúlt a rózsaszín köd. Jöhet az új!
Csakhogy a kapcsolatoknak is megvan a saját életciklusa. A kezdeti izgalom el fog múlni.
Egy darabig nincs is ezzel probléma.
A probléma ott kezdődik, mikor ezekre a múló pillanatokra épít valaki egy életet: házasságot, gyerekvállalást. Ezek meg ugye nem 2 évre szólnak. Viszont a boldogság kék madara elröppen, jönnek a dolgos hétköznapok, és baromira nem úgy néz ki, mint a romantikus lányregényekben. Akkor elkezd vergődni, hogy ő boldogtalan. És innentől a társadalom többsége szerint jogos igény a boldogság keresése, bármi áron. Félre is léphet.
Pedig az élet sem erről szól. Gyakorlatilag nem létezik tartós boldogság érzet.
A házasság és a gyerekvállalás célja végképp nem ez.
Valahogy mégis jó ok mindig mindenre: nem vagyok boldog, boldog akartam lenni, mellette boldog vagyok, stb.
Az elégedettség, kényelem, anyagi biztonság, biztos családi háttér, a gyerekek boldogsága: ez mind semmi. Aki ezért dolgozik a kapcsolatán, az "megalkuvó". Egyetlen cél, hogy repkedjenek a kis pillangók a gyomorban meg beinduljon az ágyéki vérkeringés. Ezt kergeti mindenki egy életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!