Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ha jól keresnétek, elvárnátok, hogy a feleségetek dolgozzon?
Ha jól keresnétek, tehát nem vagytok milliomosok, de nincsenek anyagi gondjaitok, elvárnátok, hogy a feleségetek (akinek nincs végzettsége, munkatapasztalata) dolgozzon vagy továbbtanuljon, ha nem szorultok rá?
Ha a háztartást felezitek, elvégzi a maga részét, de szellemi munkát tudás nélkül nem kaphat, fizikait meg nem szeretne végezni.
Tehát, ha nem szorulnátok rá, elvárnátok, hogy csináljon bármit is?
Miért?
Barátom jól keres, én sajnos most csak töredékét. Vita tárgya nálunk és igaza van, folyamatosan keresek munkát, ahol jobban fizetnének. Próbálok minimálisan költeni, turi, stb. Mivel most részmunkaidős vagyok, így elvégzem a háztartási melót is, és kaját csinálok, pedig nem várná el. Sőt egyszer, amikor nagyon rondán ekcémás volt a kezem, felajánlotta, hogy addig takarítónőt fogadna. Hát a pofámról leégett volna a bőr (ha már a kezemen nem volt). Mielőtt valaki betalálna, van ismerősöm, akikhez jár takarítónő, de ott mindkét fél sokat dolgozik, tehát nem ezzel volt a problémám.
Szerintem a kitartottság=kiszolgáltatottság, és a férfi számára is kényelmetlen, mert ha ő esetleg bajba kerül, hirtelen elveszti a munkáját, akkor jó nagy szarban lesz azzal a nővel.
Nőként válaszolok:
Beismerem, hogy pénzéhes vagyok. Pont ezért nem ülnék otthon, ha a férjem 400 ezret keres, mert két főre az lófax, én meg inkább élek havi 600 ezerből. Tehát ha kell, akkor lemegyek pénztárosnak, és hozzáteszem a magam 200 ezrét.
Ilyen árak és fizetések mellett egy fizetésből sehova se jutunk. Én igenis szeretnék lakást, kicsit, nyaralást, jó ruhákat, moziba menni, eljutni étterembe.
Gyerekről nem is beszélve. Nem a turkálóból fogom öltöztetni.
Ehez ketten kellünk.
Vessetek meg, de nekem az az élet, hogy nem kell választani, hogy könyvet vagy cipőt vegyek a gyereknek, vagy nyugodtan le tudják foglalni 4 napot Gárdonyban, egy kiruccanásra.
Ezerszer inkább dolgozok ezért, mint otthon vakarjam a puncit, aztán meg sírás van hó végén, mert havi 400 ezer egy családnak nem elég.
Ugyanez érvényes akkor is, ha 4 milliót keres. Segítsen beindítani egy vállalkozást, és máris 5 millónk van havonta!
12. Bár több nő is ilyen megfontoltan vállalna gyereket, és lenne ilyen, mint te!
A múltkor, amikor láttam egy fb-s csoportban, hogy használt gyerek alsóneműt árultak, és vették meg ...hát elképedtem, hogy az ilyen akkor mivel eteti a gyereket? Az egyetemi alapról gondolom sose ábrándoztak...
13#
Azért félreértés ne essék: én se puma melegítőt adok a három hónapos gyerekre! Meg szeretek leárazáskor vásárolni, sőt turkálóból is van ruhám! Nem két kézzel szórom a pénzt.
Viszont tény, hogy ma Magyarországon egy 400-600 ezres fizetés kiemelkedően jónak számít. Viszont ennyiből egy 4 fős család hol él meg? Ketten még kényelmesen, ha minden luxusról lemondanak.
Ez a lemondás nem tetszik nekem.
De elismerem, hogy sose tudna a férjem annyit keresni, hogy lemondjak mellette 200 ezerről, ha megkereshetem. Márpedig ennyit akár fizikai munkával is lehet (a mi környékünkön) keresni.
Ácsi!
Miért felezzük a háztartást?! Ledolgozok 8 órát, plusz az utazás. Az alatt ő nem ért rá elmosogatni meg kiteregetni?
Aaaaz komoly...
Tudod, jelenleg is rend és tisztaság van nálam. Egyedül is rendben tudom tartani a lakást, mindezt munka mellett, egyedül.
Ennyire se képes? Se tanulni, fejleszteni magát? De a fizikai munkához nincs kedve?
Kell neki egy eltartó, aki finanszírozza, hogy nyugodtan tudja nézni egész nap a szappanoperákat? Komoly életcél!
Akkor tartanám el, ha van 3+ pici gyerek, kertes ház, állatok, konyhakert, és akkor is van bőven mit csináljon, ha otthon vagy. Magyarul ugyanúgy dolgozik, csak nem megy el otthonról.
De azért nem fogom eltartani, mert egy lusta dög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!