Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban önzés, ha valaki ezért nem akar gyereket?
Ha nem akar egész életében még saját magának is második lenni az anyagiakban, hogy arra megy el az élete legszebb 25 éve, hogy "most nincs", "előbb a gyereknek", "nekem már semmit, a gyerekre kell gondolni".
Tehát a végén eljut oda, hogy egyetlen nadrágja van, az is szakadt, mert a gyereknek kellett a 30 pár mellé egy 31.
Eddig nem értettem egyet ezzel a felfogással, mert úgy kell gyereket vállalni elvileg, hogy anyagilag ne érezze meg az ember.
Mindig úgy gondoltam, hogy mire nekem lesz gyerekem, már nem lesz probléma, de ahhoz még 3-4 évet várni kell.
Most, hogy lehet, hogy terhes vagyok (szerdán kiderül), meg úgy érzem, mi van, ha annak van igaza, aki a fenti elvet vallja?
Holott eddig meg voltam győződve (amíg nem volt tétje), hogy biztosan lehet úgyis gyereket nevelni, hogy nem lesz anyagi csőd a vége.
De nekem sajnos még 2 évem van a suliból (úgy kezdtem, hogy előtte néhány évet dolgoztam), és addig diákmunkán kívül nincs bevételem, hiába keres jól a férjem.
Nekem az mindig olyan durva, amikor valakinek fontosabb a pénz, mint egy családtag.
Ez a nézetmód is, hogy azért nem kell gyerek, mert magadra kevesebbet tudsz költeni. Meg az is, amit itt is sok srác leművel, hogy azért nem kell neki nő, mert sokba kerül.
A férjed tudja, hogy te nem akarsz gyereket? Ő akar? Mert ha egyikőtök se, akkor nem kötelező megtartani. Ez is egy önző döntés, de mindenkinek jobb, mint 20 évig számolni, hogy mennyibe van egy nem kívánt gyerek.
Ha a férjeddel ebben nincs összhang, akkor jó nagy gebasz következik. Akár megtartod, akár nem. Válás is lehet a vége. Akkor kiderül, hogy a férjed jó fizetése nélkül te milyen színvonalon tudsz élni önerőből.
Azt méregeld, hogy ha váltok, akkor a gyereket neked kell nevelni egyedül, és akkor tényleg probléma lesz fejenként egy nadrág is.
Ha már lassan egy hete késik, akkor egy olcsóbb teszt is 99%-os biztos eredményt mutat. Legfeljebb a negatív lehet bizonytalan, ha túl korán teszteltél. De a pozitív az pozitív.
Meg se kérdezem, hogy sikerült, mivel itt mindenki csak védekezés mellett esik teherbe.
Apának lenni baromi jó dolog, nekem ez egy engem is meglepő fordulat volt 30 fölött Szóval nem érdemes ebből örökre szóló életfilozófiát csinálni.
A gyerek jó - és baromi sokba kerül, hát ki, hogy mérlegeli.
Csak mellékesen, az anyagi gondokon túl sokkal nehezebben kezelhető egyéb problémákkal is jár- én nem bántam meg, hogy így alakult.
teljesen egyetértek.
mondjon a kormány bármi, szociológiai tény, hogy mibnden újabb gyerek vállalása növeli a szegénységi kockázatot.
és de, úgy lesz, hogy innentől már mindig ő lesz az első, és a saját igényeid háttérbe szorulnak.
nálunk gyerekkoromban apánk és anyánk soha nem evett banánt, mert meg tudtak venni mondjuk 4 darabot, és azt nekünk adták, gyerekeknek.
ruhákat is nekünk vettek, ők turiból öltözködtek.
ez lesz! pláne, hogy még semmi egzisztenciád nincs.
15# Most kicsit más világ van. Számold ki, hogy éves szinten mennyi pénzt kap egy család, ahol 3 gyerek van. (48 ezer a családi, évi 660 ezer adókedvezmény, elmehet főállású anyaságira, ami 25 körül van, és hát órában tud mellette dolgozni, van diplomás gyed, gyed extra, stb.)
Nem kell sírni a banán fölött.
18# 200 éve már a 6-8 éves gyerek is dolgozott a gazdaságban, 12 évesen mentek napszámba, dolgozni.
Ma meg 22 évesen még tanul, jó esetben.
Nem azt mondom, hogy szüljön családi pótlékra! De azért nem kell előadni a hattyú halálát, hogy két dolgozó felnőtt ember koldusbotra jut, ha gyereket vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!