Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bunkó voltam? Ti hogy reagáltatok volna?
Már régóta együtt vagyok a barátommal, együtt is élünk. Én fitt, sportos emberként ismertem meg, ez alatt nem azt kell érteni, hogy izomagy, hanem normális, arányos testalkatú volt, kondizott is rendszeresen.
De mára már nagyon megváltozott, egyáltalán nem sportol semmit csak fekszik a tévé előtt, ennek köszönhetően meg is hízott, mert a munkaidőben is csak gyorskajákat eszik, semmi feneke, a lábairól eltűnt az izom, de olyan hasa lett, mint egy 5 hónapos kismamának.
De még ez sem a legnagyobb baj, én se vagyok top modell. Nagyon sokat dolgozok, emiatt teljesen lefogytam, 165 cm vagyok és 45 kg. Én ezt megelégeltem, elkezdtem itthon edzeni és többet, egészségesebben enni. A barátomat is hívom edzeni, de nem akar, még otthon sem (pedig vannak otthon súlyzóink), direkt előtte guggolok és semmi, nézi a tévét. Már célozgattam is rá, hogy kicsit fogyózhatna, de csak "jó-jó" és nem csinál semmit.
Na de ami a baj, hogy azt vettem észre, hogy megeszi az én adag kajámat is. Direkt kettőnkre főzök és vásárolok és megeszi azt is, amit magamnak szántam. A boltban is vágja a fejeket, meg sopánkodik, hogy minek veszek tonhalat meg ilyeneket, meg jaj drága, aztán ő meg megeszi az egészet, nekem meg alig marad. És ez rohadtul zavar.
És most megint edzettem, megyek, hogy megegyem a kajám és látom, hogy már veszi ki a hűtőből magának... hát olyan mérges lettem, hogy rászóltam, hogy azért vegyen már vissza... Erre ő megsértődött, hogy sajnálom tőle a kaját... Mondtam neki, hogy nagyon meghízott és ez nem tetszik... ő meg azt mondta, hogy én meg gebe vagyok, de hát én nem sértődtem meg ezen, tisztában vagyok vele, azért akarok ezen változtatni, nem úgy mint ő... Na erre még jobban felhúzta magát...
Nektek mi erről a véleményetek?
de ismerős sztori,csak mindig fordítva.
mondjuk az én tapasztalatom inkább az,hogy a nők akkor sem kezdenének el rendszeresen edzeni ha fegyvert fognak a fejükhöz,akkor inkább a gyors halált választanák.
viszont itt vagy te mint ellenpélda,még ha csak kezdő szinten is.
amúgy nem voltál bunkó,az a te kajád.
a palid is kondizott valaha,ezért teljesen tisztában kell lennie az étrend fogalmával,hogy ott szabott adag van időre elfogyasztva.
jah és tonhalból soha ne vegyél napraforgó olajban lévőt,mert a káros omega 6 semlegesíti a jótékony omega 3at:)
vagy olivásat,vagy natúr léset.
Egyáltalán nem bunkóság. Viszont felesleges előtte tornáznod, meg erőltetned, nem az fogja kikelteni az ágyból.
Elmondanám egy ilyen helyzetben neki, hogy szeretem, tisztelem, de ez az elhízás megtorpant engem abban, hogy szexet kezdeményezzek vele.
Ez a helyzet számomra kezd terhes lenni, hosszútávon pedig nem vezet jóra. Felajánlanám a segítséget az edzésben és táplálkozás témában. Nem utasítanám és noszogatnám.
Esetleg a végére járnék, mi az oka annak, hogy ennyit eszik és nem foglalkozik magával. Megeshet, hogy belekényelmesedett a kapcsolatba és biztosnak érzi.
Ne akard megváltoztatni őt, saját magának kell akarnia. Viszont légy a támasza. Ha ez sem sikerül, na akkor patthelyzet...
Nem bunkóság, de nem jól kommunikálsz. Valahogyan ki kell váltanod belőle az igényt arra, hogy változzon. De nem úgy, ahogy most csinálod.
Amikor ilyesmiről kommunikálsz, az a legfontosabb, hogy ne engedj kialakulni semmiféle olyan helyzetet, amikor a barátod úgy érezheti, hogy védekeznie kell. Ha úgy érzi, védekeznie kell, akkor megsértődik, dacol, visszatámad, játszmába kezd, a lényeg, hogy biztosan nem tudod kiváltani belőle a kívánt hatást.
Alap, hogy ilyenkor MINDIG higgadt legyél, kitartóan és rendületlenül. Mihelyt ideges vagy sértődött leszel, máris kisiklik a dolog. Légy előzékeny, empatikus. Értesd meg vele, hogy mit érzel, mire gondolsz, és kérd ki, értsd meg, hogy ő mit érez, gondol. Ajánld fel neki, hogy segítesz, csináljátok együtt, lássa, hogy a dolog kétoldalú, nem csak kérsz, de adsz is.
Érthető nagyjából, mire gondolok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!