Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez miért van? Hogyan lehetne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez miért van? Hogyan lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Barátom szüleivel kijövök, de közben mégsem. Volt egy öt éves kapcsolatom, ahol nem jöttem ki jól a szülőkkel, sőt.. a vége már harci helyzet volt. Mostani barátom szülei szeretnek és komolyan vesznek (előttem egy barátnője volt a barátomnak, akik távkapcsolatban voltak, havi 2x találkoztak, együtt voltak fél évig..), viszont egy dolog nem tudom, hogy miért történik velem.

Kint ülünk az asztalnál, anyuka (és apuka, ha otthon van) én és a barátom. Barátom és anyukája beszélgetnek (pl a szomszédról, vagy olyan témáról, amihez nem tudok hozzá szólni), viszont ha lenne olyan téma, amihez tudnék szólni, 10/1-szer szólok 1-1 mondatot. Önállóan nem kezdeményezek témát. Nem tudom, hogy akkor mi van velem. Izzadok, zavarban vagyok és félek! Ma például anyukája hozott haza kocsival, végig beszéltük az utat. Egyszer egy órát voltam vele egyedül, akkor is végig beszéltünk. Viszont exemnél olyan dolgok is voltak, hogy nem mertem kimenni a nappaliba, vagy mosdóba, mert hogy ők ott vannak.. és sajnos itt is jelentkezik. És ez annyira rossz... :(

Alapból nagyon visszahúzódó voltam, rengeteget fejlődtem már, de nem értem, hogy ez megint miért jön elő.

Van, hogy nagyon magabiztos vagyok önmagammal, tehát hangosan, érhetően beszélek, kezdeményezek témát, stb, de van, hogy szinte nem érthető, hogy mit mondok, félek megszólalni, meghúzódom a háttérben.

Régebben mindig bántottak a gimiben (is), végig az öt év alatt, volt, hogy egy nap meg sem szólaltam, mert féltem, hogy kiröhögnek.

Viszont azóta rengeteget fejlődtem, talpra esettebb lettem, stb.. nem tudom, hogyan tudnám ezt az egészet legyőzni. De valahogy az is bennem van, hogy ők nem csupán "emberek", hanem a "barátom szülei" és így még nagyobb a nyomás rajtam. Próbálom úgy felfogni, mintha barátkoznék, de annyira izgulok olyankor, hogy nem megy semmi.

Mit tehetnék?

Köszönöm,

23N

2018. jan. 13. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Te igazából semmit. Tönkrevágták az önbecsülésed a suliban, aztán az exed szüleid. Idővel újra összeszeded magad, bízni fogsz bennünk, meg magadban, oldódni fogsz, kinyílni. Ne erőltess magadra semmit, nem kell!!
2018. jan. 13. 22:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Oké, lehet, hogy később jobb lesz, de én azt szeretném, ha az most lenne jobb. Mert szeretnék velük jó kapcsolatot kialakítani, meg jóban lenni velük, de ahj.. :(
2018. jan. 13. 22:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Javasolj te is témákat, illetve amikor olyanról beszélnek amihez nem tudsz hozzászólni, akkor jelezd a barátodnak. Meg mondjuk amikor olyasvalakivel beszél a párom az anyukájáról, akit nem ismerek, akkor rákérdezek, hogy ki az és mi a szitu és elmesélik és akkor már én is hozzá tudok szólni.
2018. jan. 14. 09:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ilyenkor annyira lefagyok, hogy semmilyen téma nem jut az eszembe.. pedig annyira gondolkodom rajta, hogy mit kéne mondani.

A rákérdezést pedig egyszerűen nem merem.. :(

Múltkor mondjuk egy kérdést feltettem, de ennyi.

Nem akarom, hogy ilyen "bénának" gondoljanak :(

2018. jan. 14. 12:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!