Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért viselkedhet ilyen furán? Olyan, mintha hirtelen már nem érdekelném.

Figyelt kérdés

Most költöztem össze a barátommal, előtte elég rossz helyzetben voltunk mindketten és már nagyon vártuk ezt.

De most (kb. egy hete) hirtelen mintha eltávolodott volna tőlem, már ha ez lehetséges pár nap alatt. Pedig laktunk már együtt, egyetem alatt végig, szóval nem újdonság ez. De valahogy mostanában annyira nem keresi a fizikai kontaktust, sokkal ritkábban ölel meg, stb. Ma reggel pl. nem is csókolt meg amikor elment. Egyszerűen érezni az egészet. Pedig pár hete még azt mondta, hogy úgy érzi hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz (3 éve vagyunk együtt), meg hogy én vagyok a legjobb dolog, ami történt vele.

Tudom, hogy stresszes a munkája, ezért nem akarom folyton zavarni, hogy beszéljük meg ami nekem rosszul esik. Én elég sokáig depressziós voltam, de mostanában direkt megpróbálok mindig pozitív lenni, keresni vele a kontaktust. De ez így olyan rossz. Nem tudom, beszéljek-e vele. Én szívesen támogatom, de szeretnék valami visszajelzést kapni - nem azért, mert rólam szól minden, csak jobb lenne tudni, hogy ő hogyan érez erről az egészről. De ő azt mondta, hogy boldog velem, viszont most tényleg nem értem, hogy mi van.

2018. jan. 12. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod,hogy stresszes a munkája az is lehet,hogy Neked semmi közöd nincs ahhoz,hogy most így viselkedik, egyéb nehézségei lehetnek.

Mindenképp' beszélj Vele erről. Ne azt kérdezd,hogy mi is a baj a kapcsolatotokkal, inkább azt tudakold,hogy mi az, amivel esetleg gondja van, ami bántja, ami aggasztja, ami miatt feszült lehet.

Lehet,hogy annyi is elég ha kibeszéli magából.

Mindannyiunknak vannak lelkileg nehezebb időszakai, a tél, főleg ez a mostani sáros, sötét idő már eleve rosszabb hangulatot idéz.

2018. jan. 12. 09:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne is háborgasd. Hosszú távú kapcsolatba belefér, hogy vannak ilyen időszakok. Kicsit eltávolodtok, aztán majd újra egymásra találtok. Ha komolyan gondolod vele a kapcsolatot, vele tervezed a jövőt, akkor ne ijedj meg. Foglalkozz kicsit mással. Gondolom neked is van munkád, hobbid, barátaid. A barátodnál meg bátran kezdeményezz, ha kedved van valamihez. Bízz magadban, hogy elég jó vagy neki.
2018. jan. 12. 09:27
 3/8 A kérdező kommentje:

#2, én most keresek munkát, mert csak most költöztem ide. De jövő héten van már egy interjúm, meg közben itthon tanulok, sportolok, meg mesterképzésekre jelentkezem - persze kicsit nehéz nem haszontalannak érezni magam, de remélhetőleg nemsokára vége lesz ennek az időszaknak.

És igazad van, voltak már nehéz időszakok amiken túljutottunk, csak most ez nagyon hirtelen jött főleg úgy, hogy nemrég ennek pont az ellenkezője volt.

2018. jan. 12. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy a barátod viselkedik furcsán és nem Te? Ha nem érzed magad hasznosnak, akkor nem lehet topon az önbizalmad. Az pedig hamar kihat a párkapcsolatra.
2018. jan. 12. 09:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Próbálok tenni az ellen, hogy ezt lehessen érezni. Átgondoltam magamban, hogy mikor vagyok fárasztó vagy irracionális, ezért direkt nem idézek elő ilyen helyzeteket.

Az igaz, hogy elég érzékeny vagyok és sokszor már jelentéktelen dolgok miatt visszautasítva érzem magam - pl. az, hogy ma reggel olyan hidegen köszönt el. Gondolom lehet, hogy csak nem volt kedve elindulni, tudom hogy a mai naphoz nem volt kedve és már várja a hétvégét. Ezért nem is akarok felhozni neki ilyesmiket.

De talán még jobban oda kéne figyelnem erre. Csak nem tudom mi a helyes megközelítés, mert nem akarok rátelepedni vagy "túl sok" lenni.

2018. jan. 12. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Most, hogy összeköltöztetek, meg fog változni a kapcsolatotok dinamikája, ez teljesen természetes. Ha rossz kedvetek van bármi miatt, már nem tudtok elbújni, nem tudjátok mindig a vidámabb énetek elővenni találkozáskor és bizony lesznek napok, amikor nem feltétlenül kívánjátok egymás társaságát. Ezzel az égvilágon semmi baj nincs, de elhiszem, hogy elsőre furcsa. Szerintem az önbecsüléseden, önbizalmadon kellene dolgoznod, hogy az ilyen apróságokat, mint a reggeli elköszönés hiánya ne vedd magadra és ne reagálj érzékenyen minden piti dologra, hanem tudd racionalizálni és ezzel tudj az érzéseidre hatni - gyakorlással fejleszthető tulajdonság, így ez rajtad múlik.

Ezen kívül a kulcs az őszinte, nyitott, egyenes kommunikáció, vádaskodás nélkül, a hangsúlyt arra fektetve, hogy a tettei benned milyen érzéseket váltanak ki. Ne játszmázz, ne próbálj taktikázni, mert auzzal hosszú távon csak ártasz a kapcsolatotoknak. Vannak olyan témák, amikről kellemetlen beszélni, de hidd el, sokkal kellemetlenebb, ha nem beszélitek meg és csak magadban kattogsz. Sok sikert!

2018. jan. 12. 10:59
 7/8 anonim ***** válasza:
El tudom képzelni, hogy most egyszeriben furcsa neki az, hogy állandóan együtt vagytok, úgy érzi vége lesz a szabadságának, nemsokára el kell vennie feleségül, ennek egy fiú sem örül. (Igaz, írtad, hogy laktatok már együtt, de az biztos csak rövid ideig tartott, és valami más oka lehetett.) Szóval, ha nem akarod, hogy teljesen eltávolodjon tőled, akkor te is viselkedjél úgy, mint ő, mintha nem is vennéd észre, hogy valami gond van köztetek. Ha nagyon kapaszkodsz most, akkor még jobban fog távolodni, ez így működik. Csak lazán! Aztán ha esetleg valami más nő van emögött, akkor az úgyis kiderül, ha komoly az ügy. Ha pedig nem komoly, akkor visszatér hozzád lelkileg is.
2018. jan. 13. 10:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül megoldódott az egész mert megbeszéltük, úgyhogy nagyon megkönnyebbültem. Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 13. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!