Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Idegesít a párom amikor a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Idegesít a párom amikor a munkájáról mesél, úgy érzem folyton henceg, miközben én gyárban dolgozom. Van ennek jövője?

Figyelt kérdés
Neki sincs diplomája, de jó helyre sikerült bekerülnie, irodai típusú munka, magas fizetésért. Szereti amit csinál, nem is munkának fogja fel, szívesen megy reggelente, tele van ambícióval, szeretne még feljebb lépni. Én érettségivel, két haszontalan szakmával gyárakban dolgoztam mindig. A jelenlegi helyemet kimondottan utálom, annyi a feladat, hogy 6 alkatrészből összerakom a terméket, napi többszáz darabot, mindig ugyanazt a típust. Rabszolgaként kezelnek, csengőszóra lehet elhagyni a munkaállomást stb, és a fizetés csak éppen hatszámjegyű. Normálisabb munkákra nem vesznek fel, vagy kirúgnak pár nap után. (Pénzzel, és kötekedő emberekkel nem tudok bánni, csendes típus vagyok amúgy.) Úgy érzem magam mint egy rabmadár akit kalitkába zártak, miközben imádom a művészeteket, kreatív vagyok, jó a kézügyességem, de sajnos azt látom, hogy a mai világban csak a reál beállítottságú emberek boldogulnak. Nos, ezt a vívódást látja a párom is, de nem megértő. Mindennapos beszélgetés kettőnk közt: " - Hogy tellt a napod? - Háát, unalmas volt, meghallgattam az xy című hangoskönyvet, közben csináltam 500 darabot, ma megvan a norma, de annyira fáj a kezem és a vállam, én ezt már sokáig nem bírom. - Aha, képzeld én ma jól haladtam a projekttel, sűrű napom volt, folyton kerestek telefonon, ma meetinget is tartottunk, úgy tűnik jól állnak a fejlesztések. A főnök is megdícsért, a terveim elnyerték a megrendelők tetszését. Amúgy mi a vacsi?" Úgy érzem mintha szakadék lenne közöttünk, ezen a téren.
2018. jan. 11. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen helyzetben is vagy, mindennek az alapja a kommunikáció. Fel a fejjel, nem kell rögtön elsiratni egy kapcsolatot, hiszen valamiért beleszerettél és valamiért ő is beléd szeretett. Tehát fogalmazd meg magadnak, hogy ebben a nehéz helyzetben mire volna a legnagyobb szükséged a társadtól, és tárd elé! Például így: "Kedvesem, nagyon rosszul érzem magam, amiért a saját szakmámban nem tudok elhelyezkedni, mert nem keresnek olyan szakemert, mint én. Napi 8-12 órát vagyok olyan környezetben, ahol nem hasznosíthatom a tudásom, nem lehetek kreatív és nem értékelnek, mint embert. Ez nagyon kimerít engem, rossz a közérzetem és a kedvem. Kérlek, néha próbálj meg felvidítani!" Valami ilyesmi, és akkor a párod már tudni fogja, mivel segíthet neked. Elérhető célt adsz neki ezzel a kapcsolatotok fejlődésében. Fontos, hogy legalább otthon érezd azt, hogy értékes ember vagy, bármi is történik a munkahelyen.
2018. jan. 11. 18:39
 12/18 anonim ***** válasza:
28%
Sajnalom, és megertelek! Jó bunkó valaszokat adtak neked!Pff. Előítélet, egyutterzes 0.Figyu, fokuszalj a jóra az életedben! Abból merits örömet! Keress oromforrasokat magadnak! Allits a kisugarzasodon rezgeseden. Addig probalkozz a jobb munka keresessrl amíg nem sikerul, lehet csak apró dolgokon kell magadban valtoztatni, ne dumald be magadnak h nem vagy jó sok mindenre! Ez negativ hitrendszer! Lenullazod vele az onertekelesed! Valószínű h a hitrendszereddel van a baj! Lesz jó munkad, az addigi utat meg vedd tanulasnak!
2018. jan. 11. 19:04
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
Erzsikét hallottuk az ezoTV-től. További pénzenergia ügyében nyújtsa ki a kezét a monitor felé és reménykedjen.
2018. jan. 11. 19:06
 14/18 anonim ***** válasza:
34%
Kéz kinyújtva, pénzenergia sehol...
2018. jan. 11. 19:38
 15/18 anonim ***** válasza:
4%
De hülyek vagytok! Kisugarzas energia működik! Mi bajotok van ezzel? Hitetlnekvagytok vagy nálatok azért nem működik mert nem jó a rezonanciatok!
2018. jan. 11. 20:01
 16/18 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy meg semmi ilyet nem irtam h ha kinyujtja a kezét akkor jön a pénz!

Többiek meg ne rohogjenek!!

2018. jan. 11. 20:03
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Miért nem tanulsz valami értelmes szakmát, ami még piacképes is? Ez a baj a mai világgal, hogy sokan ész nélkül tanulnak, gyűjtik a papírokat, ami mondanom sem kell, semmit nem ér a munkaeropiacon, és mikor éveket pazaroltak ezeken a szakokon, képzéseken, kikerulve csodálkoznak, és hibáztatjak a világot, hogy nem tudnak elhelyezkedni. Gondolkodni kell a mai világban, nem lehet ész nélkül, mert nagyon könnyű eltévedni.
2018. jan. 12. 09:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia! Tudom mit érzel, nekem is hasonló a problémám. A páromnak jó munkahelye van, szereti csinálni, órákat tud beszélni róla, tényleg kb gyerekkora óta tudta hogy ez irányba szeretne haladni és jól is csinálja. Ezzel szemben nekem van 3 sz@r szakma, csak az egyikben dolgoztam fél évig és utáltam az egészet, ott is hagytam. Most egy gyárban vagyok, 3 műszakban. Nem a párom sikereit irigylem, örülök neki, olyan lelkesen tudja elmesélni, hogy ezt csinálta, ha nem értem körül magyarázza nekem... Én csak azt irigylem, hogy ő már régóta tudta, hogy mi az amivel foglalkozni szeretne és ebben ő tudom, hogy feljebb fog lépni. Én meg olyan céltalan vagyok a karrierben, csak úszok az árral, költözés miatt oda mentem ahol először felvesznek és eddig ott is ragadtam még. Mondani sem kell, droid munka kevés pénzért. De még nem világosodtam meg, merre induljak. Most meg munkahelyet váltani ebben az időszakban nem fogok, mert az hátráltatna egy másik ügyben ami most sokkal fontosabb.

Igazából csak magamat hibáztatom, hogy valahogy amikor volt lehetőség, mindig rosszul választottam. De borzasztó ez az állapot amikor nem tudod mihez kezdj, vagy ha van is egy olyan amit szeretnél munka, azzal meg kevesebbet keresel mint a 3 műszakban.

Mondjuk a sztorikkal úgy nincs baj, hogy semmit nem tudok mesélni, azt nem mondom. Persze elhadarom, hogy mit csinálok, igaz ő sem tudja mi az, elmondom mennyit csináltam, mennyit kéne. Oké. Inkább azt szoktam mesélni mi volt a kollégákkal vagy a munkahelyen van e valami változás. Tudja, hogy nem ez a hely az álmom, csak azt tudja mondani keress másikat, olyat ami tetszik. Igaza is van, nem is várom a sajnálkozást, felesleges is lenne, annál rosszabb volna. Ezt nekem kell megoldani úgyis.

Egyébként ebben is hasonlítunk, én sem vagyok egy nagy hangos ember. Rajzolni régen szerettem, még most is tudok, de már kedvem nincs, abban az irányba mert nekem az nagyon az ihlettől függ és az már valahogy nincs... Más formában esetleg, ami nem rajz.

Nekünk van jövőnk, ez a vivódás magamban nem befolyásolja a kapcsolatot. Terveztük, hogy az ő szakmája irányában nyitnánk válalkozást, nekem jutna a papír munka meg lenne olyan dolog amihez nem kell különösen szaktudás de egy plusz szolgáltatás lenne ami az én feladatom volna. Az ötlet jó, az akadályunk a pénz nyilván.

Hát majd egyszer csak összejön.

2018. jan. 12. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!