Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek is a tulajdonaként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is a tulajdonaként kezel?

Figyelt kérdés

5 éve vagyok együtt a párommal. Olyan hatalmas gondok nincsenek a kapcsolatunkban, egyet kivéve. Ha elakarok menni a barátaimmal valahova mindig húzza a száját. Mikor mondom neki, hogy találkozni fogok a középiskolai barátaimmal azt mondja, hogy nem örül neki és, hogy előtte ezt vele kellett volna megbeszélnem. Én ilyenkor soha nem hagyom ezt annyiban, mondom neki, hogy nem vagyok a tulajdona, stb. Szerintetek hogyan tudnám vele megértetni, hogy ez a felfogás nem normális?

Én arra gondolok, hogy ezt látta a szüleitől, neki ez a normális. Mit tegyek?

2018. jan. 10. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ő életében ez a dolog hogy működik? Neki vannak szabadidős tevékenységei nélküled, vannak barátai, baráti társaságai? El szokott járni?
2018. jan. 10. 10:13
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

Miért nem örül? Eltervezett veled valami mást helyette?

Ha végső soron nem szól bele, hogy elmész, csak "nem örül", annyira engem nem érdekelne. Akkor ne örüljön...

Ha hisztizne, ok nélkül féltékenykedne, akkor dobnám, mert az már beteges.

2018. jan. 10. 10:16
 3/10 A kérdező kommentje:

Mivel én költöztem hozzá ugyanaz lett a baráti társaságunk. Velük mindig együtt találkozunk, de pl. ha én dolgozom simán kimegy nélkülem, amit meg is értek és én nem szólok neki soha érte.

De hogy úgy mondjam neki nincsenek olyan régi barátai akikkel így tudna találkozni.

2018. jan. 10. 10:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem volt tervben semmi, 1 héttel előtte szóltam neki erről.
2018. jan. 10. 10:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt szokta mondani, hogy velem akar lenni, és ne maradjak sokáig.Igaz, hogy mindketten reggeltől estig dolgozunk, de hát együtt lakunk és a hétvége is mindig a miénk.
2018. jan. 10. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy megmondtad neki, mert tényleg nem vagy a tulajdona, de ha ezt ő nem érti meg, hagyd el! Korlátozva nem lehet boldognak lenni, és vannak mások, tutira találsz olyat, aki ugyanúgy szeret, de nem tekint a tulajdonának!
2018. jan. 10. 10:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebben nincs semmi normális szerintem, én nem is maradnék olyan kapcsolatban, ahol korlátozni akarnak - fiatal és tapasztalatlan koromban (amikor még nem volt igazán jó kapcsolatom, így viszonyítási alapom se..) volt ilyen exem, de tanultam belőle, azóta teljességgel elfogadhatatlannak tartom. Ez viszont egyénfüggő, vannak, akiket annyira nem zavar a dolog, neked kell eldöntened.
2018. jan. 10. 10:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Légy nagyon, nagyon óvatos. Ez pontosan úgy hangzik, mint egy bántalmazó kapcsolat kezdete.

>előtte ezt vele kellett volna megbeszélnem

>de pl. ha én dolgozom simán kimegy nélkülem

Igen, ez határozottan azt mutatja, hogy a tulajdonának, alárendeltjének tekint. Ő mehet bárhová, te viszont nem, te elszámolással tartozol és engedélyt kéne kérned.

Nagyon fontos, hogy határozottan, keményen kezeld ezt a dolgot, és soha ,semmilyen körülmények között ne erősítsd meg ezt a viselkedését! Amit ő csinál, az nem aggódás, féltés, szeretet vagy ragaszkodás, ne hagyd, hogy a kisajátítást, uralmat, irányítást, korlátozást, elnyomást ezek mögé bújtassa! Engedd, hogy kérjen, elmodja a véleményét vagy javasoljon, de azt soha ne engedd, hogy korlátozzon.

És még egyszer: légy nagyon óvatos, figyelj oda erre a vielkedésre, mert rettentő veszélyes. Olvass utána a bántalmazó kapcsolatoknak, és figyelj oda a jelekre, hogy ki tudj szállni, ha kell. Ez nem vicc.

2018. jan. 10. 10:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Megfogadom a tanácsokat!
2018. jan. 10. 12:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem normális, és én nem tudnék együtt lenni egy ilyen kontrollmániás pötscsel, de a te dolgod.
2018. jan. 10. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!