Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "kezel" a barátom minden konfliktust úgy, hogy lelép itthonról egy szó nélkül, sértődötten? Vajon miért nem képes felvállalni, ha probléma van?
Én is ugyanilyen vagyok! Én leginkább akkor hagyom ott a barátnőmet, ha egy dolgon egy nap többször is problémázunk! Ilyenkor az ember megtanul beleunni az egészbe, és otthagyni az adott konfliktust, csak ne legyen belőle veszekedés. Nálam a hangulatom határozza meg hogy beszálljak e a veszekedésbe vagy ne! De viszont azt is tudom, hogy ha leálllok veszekedni akkor az ordítozástól kezdve az ajtóbeb*szásig minden kijön rajtam! De hozzáteszem azt is, hogy néha a párom is segédkezik ebben a dologban!
Tehát ha te is konfliktus-generáló Vagy, akkor picit légy empatikusabb. Ha meg nem, akkor ne pedzegetsd neki!
Tudom milyen amit irtal kedves kerdezo
Az en parom is szinte mar egyre tobbszor eljatssza ezt, h atoltozik, les elmegy szo nelkul. En maradok a lakasba a gyerekkel. Este jon semmi szo csak a kulonalvas. Mar tobbet alszik kulon mint velem. Pedig nagyon szeretem es a haragudasa is miatta van. En egy rossz szoval nem bantanam ot meg.
Mert agyban nem okés. Az, hogy konfliktus van, csak egy dolog. Azt megbeszélni kell, kommunikálni célirányosan, ki mit érez, miért nem jó neki ahogy, s szerinte mit lehetne tenni egy két alternatíva amiben látszik a másik fél igényei felé is nyitott az ember. Ez beszélgetés még akkor is ha fáj, ha tüskének érzi az ember a talpában de őszinte.
Messze nem ugyanaz mint a veszekedés ahol ajtócsapkodás, sértődés, játszmázás a repertoár s csak az számít a másikat letaposva bizonyítsd igazadat mindegy milyen sebeket ejtesz közben a másikon.
A párod nyilván az utóbbit ismeri csak, azt meg ilyen lekezelően akarja megoldani. Csak ez nem működik.
Attól, hogy valamiről az ember nem beszél még létezik s szépen aláássa a kettőtök dolgát. Ha nem sarkalatosan fontos is ami most gond akkor ez a viselkedés lesz majd ami borítja a bilit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!