Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Megdöbbentő sorok – Egy külföldi nő szemével ilyenek a magyar férfiak! " (cikk) Valóban ilyenek lennének a párkapcsolatban és a házasságban élő férfiak egy része?
A cikk itt található:
A kérdés nem provokatív. Tudom, hogy vannak kivételek, és hogy nem általánosítunk.
Aki házasságban él és van már gyerek is, kérem szépen írja le a véleményét, hogy náluk mi a helyzet és cáfoljon rá a történetre.
Igen, sajnos túlnyomórészt még mindig ilyenek. Ismerek másmilyet is, de az a ritkább.
És hogy egy korábbi hozzászóló kérdésére is válaszoljak: az én férjem például nem volt ilyen a kapcsolat első néhány évében. Nálunk a terhességemmel kezdődtek a problémák, és onnantól valahogy egyenesen vezetett az út lefelé. Pedig előtte épp az ellenkezőjének mutatkozott, biztos voltam benne, ha valaki, hát ő aztán szuperapu lesz. Nem lett. Azóta eltelt négy év, nagyjából mostanra sikerült úgy-ahogy összekapnia magát, csak sajnos négy év alatt az idegrendszerem és a házasságunk is szép lassan tönkrement.
A problémát abban látom, hogy bár az eszével tudja, mit és hogyan kéne – előszeretettel kritizál például más szülőket/férjeket, ha azok nem megfelelően állnak a kapcsolathoz vagy a gyerekneveléshez -, de a saját szülői minta olyan erősen dolgozik, hogy azzal nagyon nehéz fölvenni a harcot. Néhány alapvető dologban kiveszi a részét ugyan, de ezekért (ha kimondatlanul is) folyamatos dicséretet és hálálkodást várna. Ugyanakkor természetes a számára, hogy ha hazajön a munkából, és fáradt, leül telefont vakarni, és bár én is végigdolgoztam a napot, de az olyan tök természetes, hogy ha ő fáradt, akkor minden az én dolgom.
Nem biztos ám, hogy kizárólag a férfiak hibája, hogy jó részükből sz.r férj lesz, sajnos a fiús anyák hajlamosak, ha látensen is, azt nevelni a gyerekükbe, hogy a nő dolga márpedig az, hogy szolgálja a férfit. És ezt most nem egy kiragadott példa alapján állítom, hanem egy sereg értelmiségi nővel folytatott jó néhány beszélgetés után. (Azaz, még a magasan kvalifikált nők is hajlamosak arra, hogy cselédet csináljanak magukból a férfi kedvéért, és aztán ezt a mintát adják tovább a saját gyerekeiknek. Ezek között egyébként olyan nő is akadt, aki konkrétan meg is fogalmazta, hogy nem szereti ezeket a feminista nőket, mert egy nőnek megvan a maga feladata…) Amíg ez a mentalitás nem változik meg legalább a nők körében, addig a férfiaktól nemigen van mit várni.
Az alatta lévő cikk "Ronaldo önként visszaadta az Aranylabdát, mert szerinte Messi érdemli meg!"
Nos körülbelül ennyit ér az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!