Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vizsgám miatt ideges vagyok, a barátom szakítani akar velem, mert nem bírja ezt elviselni. Adjatok valami tanácsot! (? )
2 hét múlva záróvizsgázok az egyetemen, és nagyon sokat tanulok. Egyre idegesebb vagyok, nagyon jó lenne már túlesni ezen. Az igaz hogy a barátommal is türelmetlenebb vagyok de mindennap keresem őt tanulás után, nem hanyagolom el. Viszont ma azt mondta hogy kezdi unni hogy folyton ideges vagyok és jobb lenne ha hagynánk egymást. Ma még meggyőztem hogy nem leszek ideges többet de szerintem egy két nap és szakítani fog velem. Most mit tegyek? Valakinek valami tanács? Hogy lehetnék nyugodtabb?
N
#49 és #50: Köszönöm szépen a hasznos válaszaitokat és tanácsokat! Nektek gratulálok a sikeres vizsgához! Remélem hamarosan én is "csatlakozhatok hozzátok" ilyen értelemben. Tudom nevetséges de én még inkább azon stresszelek mikor ki kell állni és be kell mutatni a szakdogát. Ha rágondolok az egészre, rámjön a rosszullét. Pedig a végzettségemből adódóan emberekkel foglalkozok majd, gyakorlaton se volt semmi bajom. De ez a kiállni és bemutatni a dolgokat ... gyűlölöm!
Jó ötlet ez a levélírás! :) Holnap pihenésképpen meg fogom írni. Este nagyjából átbeszéltük, úgy tűnik megértette a dolgokat, de ha már nem akar velem lenni, nem tudok mit tenni. Így vizsga előtt szuper lesz a szakítás. Ez nagyon nem az én időszakom :S
#51 Igen, sajnos a magyarokra elég jellemző a lámpaláz ha mások előtti prezentációról van szó, nyugi, ezzel sokan így vannak. Én azt javaslom neked, hogy próbáld el a szakdolgozatod mondandóját körülbelül 4 alkalommal. Nálunk nagyon szigorúan vették az időkorlátot, szóval már az első felmondásnál elengedhetetlen kellék a stopper. Próbáld összeszedni a gondolatokat és mérd le, hogy hány percbe telik előadni. Meg fogsz lepődni, hogy nem az fogja jelenteni a kihívást, hogy beszélj, épp ellenkezőleg, túl sokat fogsz. Mikor először előadtam az összes gondolatomat, az előírt 5 perc helyett 14 percig beszéltem. Hidd el, válogasd ki a lényeget és úgy is, ha valami hiányosságot éreznek azért van a bizottság, hogy kérdezzen. Szóval ha elpróbálod a beszédedet párszor, az csak azért legyen, hogy finomhangold arra az 5-10 perce. Ha sikerült egyszer elmondanod az időkorlát alatt, onnan kezdve felesleges stresszelned rajta. Még tarts egy főpróbát a záróvizsga előtt, de ennél több időt nem érdemes a szakdolgozat védésére pazarolni a tételek rovására.
Biztos vagyok benne, hogy jövő év elején már együtt vehetjük fel a talárt, mert a kérdésedből látszik, hogy lelkiismeretesen tanulsz.
A leveledet mindenképp írd meg, mert egyrészt az írásnak van egy terápiás jellege és neked is fog segíteni lenyugodni, kicsit az agyadat feléleszteni. Másrészt a párod is látja, hogy az este elhangzottakat komolyan gondolod. Nyugodtan szánhatsz rá minden nap 15 percet, hogy összefoglald neki, hogy mennyit haladtál. Ez azért is jó, mert a barátod örülnk fog, hogy megosztod vele a napodat másrészt neked is nagyon jó iránymutató, hogy összefoglald azt, hogy mit sikerült megerősíteni és mi az ami még gyengébben megy. Tudom, hogy ilyenkor az embernek néha még WC-re menni is bűntudata van a jegyzetek nélkül, de erre a negyed órás szummázásra ne sajnáld az idődet, megéri. :)
Az életben sokszor lesznek stresszes helyzetek, munkahely stb miatt.
Az a megoldás, hogy akkor ideges vagy és elmarod a párod? Örülj hogy van neked, de ha így folytatod, nem sokáig lesz. Az idegességed nem verheted le rajta. Nő vagyok, de én sem tűrném fordított helyzetben.
Kedves Kérdező!
Én orvos vagyok, szóval volt pár vizsgám. :D
Teljesen megértem az idegességed, mondjuk nekem a szex ilyenkor levezető volt, de ugye én férfi vagyok. :D
Nézd, amikor neki volt nehéz, Te elviselted, most ő jön. A vizsga előtti idegeskedés természetes dolog, amivel vigyáznod kell, hogy ne ess neki minden piszlicsáré dolog miatt, ne rajta vezesd le a feszültséget.
Hogy lehetnél nyugodtabb? Relaxáló zenék, tea, fene tudja, Te ismered magad.
Jaguáron pedig ne húzd fel az agyad, őt nem kell komolyan venni. NEM a szakmája miatt, mert nem a végzettsége, foglalkozása teszi az embert, hanem azért, mert ő a feszültségét levezetni jár ide, ráadásul a kommentjei többségében elmarasztalja a nőket. Teljesen máshogy nézne ki a válasza, ha férfiként kérdeznéd ezt, akkor a csaj lenne az önző hisztérika, aki képtelen megérteni a párját.
32/F
#52: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tippjeidet! Nagyon jól jönnek most ezek! Természetesen mindet megfogadom! :) 5-10 perc előadás még fog menni, mert a szakdogámmal is nagyon sokat dolgoztam, úgyhogy tudok róla beszélni kötetlenül. Akkor a tanácsodat megfogadva: tételezés ezerrel majd szakdoga védés elpróbálása egyszer kétszer! Nagyon jól esnek a biztató szavaid mindennel kapcsolatban!
#55: Juj. Minden tiszteletem a tied! Én az orvosin akkor tuti bekattantam volna. Köszi a tippjeidet a relaxálással kapcsolatban!;) Egyébként ha Jaguar itt vezeti le a feszültséget, akkor ezek szerint ideges. És engem szólt le hogy idegbeteg vagyok. Na én legalább nem egy nyilvános fórumon osztok ki embereket undorító stílusban. De a barátommal sem így viselkedek.
Kezdem a tanulást mert kb 5-6ig szoktam tudni normálisan tanulni. Igaz, nagyon rosszul aludtam. Még fél 3-kor is fent voltam és csak forgolódtam, szóval rendkívül friss vagyok... Ma reggel írt a barátom hogy ne haragudjak a tegnapi miatt és főleg ne idegeskedjek, mert nem haragszik rám. Én is bocsánatot kértem tőle. Lehet mindketten túlreagáltuk a dolgokat. Megfogadom itt a segítőkész tanácsokat, és megpróbálok normális lenni. Köszi azoknak akik tényleg segítettek nekem! :)
szóval, amikor ő hisztis, akkor állj mellette, ha az életed eddigi legnagyobb produkciója miatt feszült vagy, akkor is. Buszozz két órát, dug egy órán át, és buszozz szépen haza.
Legalja, komolyan.
És mi lesz, ha netán - de inkább ne! - gyereket szülsz, akkor azon fog behisztizni?
Jobb azt elkerülni, és megfogadni az ötletét, hogy inkább hagyjátok egymást.
Annyira unalmas már mikor a sok lelkinyomorék diplomásgyűlölő itt tombolja ki magát. Ti amúgy mi a frászt képzeltek magatokról? Hol láttatok ti olyan kérdést-válaszokat ahol a középfokú végzettséggel rendelkezőkett szapulják így, meg nyíltan mocskolják őket? Hogy általanosítanak mint Jaguar a korábbi válaszában? Mert én sehol.
Jó lenne már felkeresnétek egy jó dilidokit mert rettenetesen szánnivalóak vagytok. Függetlenül a fizetésektől persze, de gondolom most ez is egy hatalmas nagy elégtétel volt hogy leírtad :D
Mindenki azt tanul, ami érdekli őt. Akinek ez egy okj annak az, akinek főiskola annak az, akinek meg szakmunkás, annak meg az...ez ennyi semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!