Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért központi kérdés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért központi kérdés a házimunka?

Figyelt kérdés

Nálunk amióta együtt vagyunk egyedül csinálom, nem várom el a páromtól, maximum annyit, hogy maga után rakodjon el (tányér a mosogatógépbe, ruhák a szennyesbe, szemét a kukába...).

Felmosni, takarítani, mosást bekapcsolni én szoktam, mivel sokkal gyorsabban készen vagyok vele, illetve szeretem is csinálni.

Vasalni csak az ágyneműt és az ingeket, blúzokat szoktam, egyikből sincs olyan sok, hogy ez komoly megterhelést jelentsen.

A bevásárlást és a főzést szintén én intézem, mert ugyancsak szívesen csinálom, illetve a visszajelzések alapján jól is főzök.

Jelenleg egyetemen vagyok és mellette dolgozom, de voltam már teljes állásban is, részmunkaidős is...

Nem várom el, hogy a párom csinálja ezt, mivel őt láthatóan nem szórakoztatja. Nèha leviszi a szemetet vagy felporszívóz, de nem napi jelleggel.

Ha egyedül élnék is ugyanennyi dolgom lenne, két emberre főzni vagy kimosni semmivel sem bonyolultabb, mint egyre.

Ez a mai "ki csinálja a házimunkát" kérdés ihletett.

Nem gondoltam volna, hogy valahol ez ennyire központi kérdés...

24N

2017. dec. 11. 19:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként amit még nem említettek (szerintem), hogy ez is egy közös program. Az miért jó, hogy én főzök meg takarítok, ő meg nézi a TV-t vagy valami és nem is foglalkozunk egymással? Ha már egy légtérben vagyunk legalább töltsünk el minőségi időt együtt. A meló miatt amúgy is keveset vagyunk egy időben itthon, legalább azt a kis időt töltsük el ténylegesen együtt. A legjobb csapatépÍtő tréning a közös házimunka, és baromi hasznos lesz majd a jól bevált rendszer ha gyerekünk lesz pár év múlva. Meg persze sokkal szórakoztatóbb, mint egyedül csinálni. Lassabban haladunk, elbaromkodjuk, de legalább együtt.
2017. dec. 11. 20:22
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan vagyok ezzel, mint Te.

Párom -mivel később jár dolgozni- később ér haza, melette péntek-szombat suliba jár. Én napi 8 órát dolgozom, de mivel 7-re járok, viszonylag időben hazaérek. Azt a kevés közös időt már nem szeretném a házimunkával elcseszni, így amíg haza nem ér, addig bevásárolok, főzök, bepakolom a mosogatógépet stb.

Ez így egyelőre megfelel, nem érzem akkor baromi nagy áldozatnak.

De őszintén szólva félek attól, hogy egy kicsit túlságosan hozzá fog szokni a jóhoz, és akkor is alapnak veszi, mikor már nem fog tanulni munka mellett, meg amikor már lesz egy-két gyerek.

És egy-két gyerek mellett még a teljes háztartást vinni már tényleg rémálom. Akkor már másból sem áll a nap, csak a főzésből, mosásból, takarításból, gyerekrendezésből.

2017. dec. 11. 20:30
 23/24 anonim ***** válasza:
96%

Tök jó, hogy te szereted csinálni, valószínűleg te is örülsz neki meg a párod is, hajrá. Viszont breaking news: az emberek elég nagyon többsége nem nagyon szeret házimunkát végezi (vagy nem mindegyiket). Aztán vannak olyanok is, akik egyszerűen nem érzi igazságosnak a felosztást, mert az egyik fél belét is kidolgozza, míg a másik nézi a tv-t (és még esetleg csinálja a rendetlenséget). Más meg úgy gondolja, hogy két ember gyorsbban elvégzi ugyanazt, és több idejük marad az igazén fontos dolgokra.

Azért mert neked ezzel személy szerint nincs ezzel gondod, nem kéne úgy tenni, mintha mindenki másnak is megszűnne ezzel a problémája, meg idejönni önfényezni.

2017. dec. 11. 23:19
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
1. válasz, és azért, mert ez egy pótanya-gyerek kapcsolat, nem párkapcsolat, amely dinamika rövid idő alatt a szerelmi és a szexuális életet is megrongálja.
2017. dec. 11. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!