Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért központi kérdés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért központi kérdés a házimunka?

Figyelt kérdés

Nálunk amióta együtt vagyunk egyedül csinálom, nem várom el a páromtól, maximum annyit, hogy maga után rakodjon el (tányér a mosogatógépbe, ruhák a szennyesbe, szemét a kukába...).

Felmosni, takarítani, mosást bekapcsolni én szoktam, mivel sokkal gyorsabban készen vagyok vele, illetve szeretem is csinálni.

Vasalni csak az ágyneműt és az ingeket, blúzokat szoktam, egyikből sincs olyan sok, hogy ez komoly megterhelést jelentsen.

A bevásárlást és a főzést szintén én intézem, mert ugyancsak szívesen csinálom, illetve a visszajelzések alapján jól is főzök.

Jelenleg egyetemen vagyok és mellette dolgozom, de voltam már teljes állásban is, részmunkaidős is...

Nem várom el, hogy a párom csinálja ezt, mivel őt láthatóan nem szórakoztatja. Nèha leviszi a szemetet vagy felporszívóz, de nem napi jelleggel.

Ha egyedül élnék is ugyanennyi dolgom lenne, két emberre főzni vagy kimosni semmivel sem bonyolultabb, mint egyre.

Ez a mai "ki csinálja a házimunkát" kérdés ihletett.

Nem gondoltam volna, hogy valahol ez ennyire központi kérdés...

24N

2017. dec. 11. 19:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%

Mert a KÖZÖS otthon közös felelősséggel jár. Nem csak az én házam, nem csak én csinálok mosatlant, nem csak én hagyok rendetlenséget, nem csak én alszom az ágyunkban. Páromnak sosem derogált kivenni a részét ebből. Alapvető dolognak kéne lennie minden felnőtt, érett ember számára, hogy házimunkát végez. Te egy nagy gyerekkel laksz együtt ha fel sem merül benne, hogy segítsen.

Plusz ugyan annyit dolgozunk, miért csak én kínlódjak a házimunkával? Igen, én is szeretek főzni de vannak napok amikor baromira nem fogok főzni, mert örülök, hogy hazaesek. Páromnak ilyenkor természetes dolog, hogy összeüt valamit. Pedig hidd el őt sem szórakoztatja a házimunka. Ez van. Felnőtt élet = felelősség.

2017. dec. 11. 19:21
 12/24 anonim ***** válasza:
98%

Édi vagy, huszas éveim elején én is ugyanilyen cukimuki tündibündi kis háziasszonyka voltam. Meg persze “szerettem is csinálni”. De tényleg, hiszen én ezáltal lettem tökéletes háziasszonyka. Meg persze a s3ggemet is odatartottam, mert az a bevállalós vadmacska. És “élveztem”. Aztán leesett, hogy maga a művelet rohadtul nem okoz örömet számomra, csak a következmények miatt csinálom: jaj, te egy tündér vagy, huh, te milyen bevállalós vagy... stb. Szépen, tudattalanul beidomítottak (egy percig nem állítom, hogy szándékosan), és meg szépen beidomultam.

Aztán 2 gyerek, 10 óra meló, + az egész háztartás, és akkor hullafáradtan miért nem akarsz szexelni, hát én kipihentem magam, amíg takarítottál - után besokalltam.

Szóval csak ennyi, csináld amíg akarod, gondold azt, hogy neked ez jó, élvezd a házimunkát 10 év múlva is!

Aztán gyere vissza dumcsizni egy jót. ;)

2017. dec. 11. 19:21
 13/24 anonim ***** válasza:
16%

Mert nagyon sok mai fiatal lány annyira igénytelen, hogy a tányért amiből evett is 2 hónap után veszi ki az ágy alól.

Persze, hogy hisztiznek, ha kapcsolaton belül meghallják a házimunka szót.

2017. dec. 11. 19:23
 14/24 anonim ***** válasza:
97%
Vannak olyan pasik akik szerint a nőé minden feladat, vannak nők akik kinyalják a pasi fenekét, aztán gyerek után mikor alszanak 10 percet hazajön a férj és beszól, hogy kupi van. De vannak igénytelen nők, férfiak stb.
2017. dec. 11. 19:25
 15/24 anonim ***** válasza:
10%
Ahogy látod, itt gyakorin a lányok hallani sem akarnak házimunkáról. :)
2017. dec. 11. 19:30
 16/24 anonim ***** válasza:
98%

Majd ha ott lógnak rajtad a kisgyerekeid és szarni nem lesz időd mellettük, és rohanni fog esetleg a ház, akkor megérted, mekkora idióta voltál, amiért elnézted a kedvesednek, hogy semmit ne csináljon.

Az, hogy elpakol maga után TERMÉSZETES, és nem ELVÁRÁS miatt kell megcsinálnia.

2017. dec. 11. 19:34
 17/24 anonim ***** válasza:
98%

Mert napi dologról van szó, és mindneki termel maga után elvégzendő házimunkát. És mert a másik fél is ugyanúgy dolgozik, ő is el tudná jobban tölteni az időt. Persze, ha neked se hobbid, sem más érdeklődési köröd és szabadidődben más után akarsz egyedül ganézni, akkor hajrá.

"Nem várom el, hogy a párom csinálja ezt, mivel őt láthatóan nem szórakoztatja."

Szerinted kit szórakoztat? :D

2017. dec. 11. 20:00
 18/24 anonim ***** válasza:
98%

"nem arról van szó, hogy képtelen rá. Csak nem szereti."

Jajj de cuki. Mutass már nekem valakit, aki ledolgozza a napi 8-10 óráját, majd hazaér és extázisban rámarkol a porszívóra mert egész nap másra sem bírt gondolni, csak egy alapos suvickolásra. És nem kell a rizsa, mert ahogy Hadházi mondta, ez is olyan mint az indián síugró. Hogy biztos van ilyen is. De az emberek 99%-ra nem ez a jellemző. Megcsináljuk a házimunkát mert meg kell csinálni és kész. De ha ketten vagyunk, akkor miért csak én csináljam? Itt nem arról van szó, hogy képes vagyok-e rá egyedül. Mert persze, természetesen képes vagyok egyedül is ellátni a háztartást, de miért tenném? Miért jár a pénisszel rendelkező egyedeknek több szabadidő? Nekem a házimunka ugyan úgy nem szórakozás. Én is sokkal szívesebben döglenék a tv előtt vagy a számítógép előtt amíg a takinéni összerántja a lakást. Nekem is vannak hobbijaim, nekem miért nem jár rájuk ugyan annyi idő?

2017. dec. 11. 20:07
 19/24 anonim ***** válasza:
95%

Én eleve olyan partnert választottam,aki hozzám hasonlóan ki fogja venni a részét a háztartási feladatokból. Ha ketten éltek akkor senkinek sem kell kinyalni a popsiját. Mindenki önálló és egynlő. A feladatokat igazából úgy beszéljük meg,hogy mindenki kb olyan dolgot csináljon ami neki tetszik is valamennyire. Pl én nem szeretek mosogatni,de főzni igen. Akkor a párom jobban szeret mosogatni,mint főzni. Ilyen egyszerű.

Én meg azt nem értem,hogy te miért akarsz valaki bejárónője lenni. Persze amíg dúl a love addig ezt így éled meg,de miután a hapi átesik a ló túloldalára akkor gondolkozz el ezen. Ez az "egyenlőség" duma nem vicc.

2017. dec. 11. 20:08
 20/24 anonim ***** válasza:
96%
Egyem a szíved kis csillag. Én is voltam ilyen naiv kis pitsa. A második gyerekig. Akkor mondtam, hogy elég, nem csinálom tovább, ezentúl a ház ura is kiveszi a részét a házimunkából. Erre a ház ura közölte hogy ő biztos nem. Két nap múlva volt mosogatógépünk, egy hét múlva takarítónőnk aki jön egy héten 3x. Az Ember közölte, ő így tud hozzájárulni a háztartáshoz. Nekem megfelel.
2017. dec. 11. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!