Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek jogosan félek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogosan félek, vagy ez csak az én elképzelésemben van igy? (anyagiak és jövő) tanácsok? :/

Figyelt kérdés

Párommal lassan 4 éve vagyunk együtt. Együtt tervezzük a jövőnket is, szeretjük egymást. Szeretnénk külön költözni a szülőktől már, családot alkotni és együtt élni, ám az anyagiak még nem engedik. Emiatt van egy kis aggodalmam.

Ő már 26 éves, rég óta dolgozik, ám csak nemrég talált egy olyan munkát, amiben félre tud/na tenni egy kisebb összeget. Én 21 leszek, még egyetemezek, mellette alkalmi munkákból és a hobbimból tudok egy kis összeget szerezni, az iskolát meg egy kisebb segélyből tudom finanszirozni, amit édesapám halála miatt kapok.

Azt beszéltük, ha elvégeztem a tanulmányaim kimegyünk külfüldre ismerőseinkhez 2-3 évre és gyüjtünk a jövőnkre.

Addig én is ha valahogy nagyobb összeghez jutok, félre teszem. Ám azt vettem észre, hogy ő, mióta nagyobb a fizetése nemigazán spórol vele, szóval jelenleg sincs semmi félretett pénze. Persze nem azt mondom, hogy ami szükséges azt nem kell megvenni, mert nyilván egy kisebb autó, laptop és ruhák szükségesek, meg nem azért fáradozik az ember, hogy nélkülözzön. Olyasmire gondolok, mint pl motor, quad, hangberendezések, játékok, nagy értékü ajándékok a szülőknek. Mióta megengedheti magának azóta ezeket veszi sorra vagy tervezi. Én is szeretem ezeket a dolgokat és jó ha van, de valahogy az én elképzelésemben más a sorrend...én szeretném ha előbb lenne egy biztos pont, egy fedél a fejünk fölött, egy alap a közös családunknak,hogy ne egymás szüleinél legyünk felváltva... s aztán jöhet minden dolog amit megkivánunk.

Neki erre az a válasza, hogy nem egy hónapi fizetéséből vettünk volna házat, amiből pl a hangfalat vette. Ez igaz is, viszont ha minden hónapban ez történik, akkor az már jó sok pénz elúszása.

Most lehet egy túl anyagias személynek tünök aki konrolállná a párja pénzét...ez nem igy van és kérlek ne itélkezzetek majd felettem...csupán ez egy kialakult elképzelés a fejemben amiről nem tudom, hogy helyesen gondolok-e vagy nincs semmi gond a leirtakkal és normális?(nem volt még ilyen komoly kapcsolatom)

Kicsit olyan érzésem van, hogy nem igazán gondol a jövőre, hogy neki nem az a legfontosabb, hogy családunk legyen,ház és gyerek(nem szeretnék idősen odakerülni) viszont elméletben meg beszél arról, hogy szeretne gyerekeket. Én meg tudom, hogy ezek a dolgok nem jönnek csak úgy az életben ha átlag emberek vagyunk, átlag jövedelemmel és nem öröklünk csak úgy egy házat... ezért sosincs korán elkzedni gondolni ezekre.

Kérlek mondjátok el erről a véleményeteket és javitsatok ki, ha túlspilázom az egészet és egyáltalán nincs gond azzal ,hogy először ezekbe fektet bele, ugyebár nem vagyok még sokat tapasztalt felnőtt, ám nagyon sokat agyalok ezeken a dolgokon.

2017. dec. 9. 15:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem vagyok olyan hü de spórolós, aki minden fillért néz... én is szeretem élvezni az életet, kirándulni és szórakozni járni, ám ha lenne pénzem mondjuk új cipőket venni, akkor azt inkább félre teszem mert mondjuk a sok cipő árából vehetünk majd egy bútort...
2017. dec. 9. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem normális, de legalábbis érthető dolog, hogy hirtelen nagyobb fizetés esetén megvesz olyan dolgokat, amikre addig vágyott. Nálam is volt egy közel fél éves ilyen időszak az első jól fizető munkahelyemen.
2017. dec. 9. 15:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem, és köszönöm a válaszod.

Én gondolatban meg attól tartok, hogy ez igy fog menni, és nem tud majd spórolni a fontosabb dolgokra..mivel már több hónapja mindig van valami nagyobb dolog ami eszébe jut, megveszi, majd várja a következő fizetést mert elfogyott minden pénze. Remélem nyilvánvaló, hogy nem várom el tőle, hogy egyedül akkor most fogjon neki gyüjteni a majdani házunkra, én is épp úgy rajta vagyok és minél előbb szeretnék normális munkahelyet, hogy félre tudjak tenni, csak félek, hogy ha ez egyoldalú akkor nagyon lassan fogunk előre haladni. Valamiért jövő-félelmem van :S

2017. dec. 9. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Megértelek, de egy-két hónapot még adj neki, mert tényleg furán venné ki magát, ha szólsz neki, és hátha el lehet kerülni. De ha hosszabb távon folytatódik, akkor kénytelen leszel megbeszélni vele.
2017. dec. 9. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgess vele erről, mondd el neki, hogy szerinted jobban tenné, ha bizonyos összeget minden hónapban félretenne. Havi 20 ezer is egy év alatt már 240 ezer forint. Ezt így vázold fel neki, mert ha nagyban látja a “sok kicsi” eredményét, akkor jobban megjöhet a kedve a spóroláshoz :D Viszont ne egy házra akarj spórolni, mert annyi milliót átlag keresetből úgyis lehetetlen összekuporgatni.

Viszont, ha pár hónap/év múlva is így fogja szórni a pénzét, akkor keress mást, mert ebből rengeteg vitátok lesz. (Szüleim is állandóan ezen veszekedtek, el is váltak, mert apum nagyon spórolós volt mindig is, anyum viszont szereti a habzsi-dőzsit, hosszútávon nem működik párkapcsolat szintjén, ha ennyire eltérően kezelitek a pénzt.)

2017. dec. 9. 15:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a választ!

Beszéltem már vele erről, hogy mit hogy szeretne, innen tudom, hogy elméleti alapon ő is vágyik közös házra, családra velem tehát ő ezt vallja, közben meg ez történik. Mint irtam, azt mondja hogy nem a játékok, quad árán vettünk volna házat. Persze én is tudom, hogy ilyen fizetésből nem veszünk még házat, ezért is szeretnénk majd valami jobbat talán külföldön, viszont én úgy látom, hogy több kisebb félretevésből is lehet már venni valamit, pl berendezéseket majd. És akkor erre majd nem fájna a fejünk, viszont ha később kezdünk el félretenni, akkor kitolódik az egész. Viszont lehetséges, hogy ez is időszakos, és ha meglesznek a kivánt tárgyak akkor félre fog tenni ő is... csak megijesztett, hogy több mint fél éve ez van :S

2017. dec. 9. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Hát én nem tudlak bíztatni, nekem úgy tűnik hogy ő egyáltalán nem az a spórolós fajta. Vannak ilyen emberek, akiknek mindegy mennyi pénzük van, azt elköltik. Sógorom is ilyen, eleinte nem keresett valami jól, mindig sírt a szája, hogy így nincs pénze, úgy nincs, hónap végén már kölcsön kéregetett. Mostmár jóval többet keres, és szinte ugyanez van.

A barátod is, otthon lakik, már a rosszabb fizetésénél is félre tehetett volna, legalább annyira, hogy az áhított cuccokra összespórolja a pénzt. Most is már több mint fél éve tart a helyzet,hogy tehetősebb, mégse marad semmi plusz.

Az a baj, hogy szerintem ez a tegyünk félre házra elég valótlannak tűnik neki, egy házra valót sose spóroltok össze átlagfizezésből, ezért annyira nem is.mozgatja meg a dolog. Esetleg hitelhez önerőt tudtok összeszedni, az is valami.

A külföldi melótól is túl sokat vársz szerintem, abból sem lesz házatok. Ott sem fenékig tejfel az élet, igaz jobbak a fizetések, de az élet is drágább, és ott még a szállásért is fizethettek, ami itthon jelen pillanatban hogy a szüleiteknél laktok, még nincs. Szóval összességében túl sokkal többet ott sem tudtok félre tenni, mint itthon. Lakás/ház ára messze nem lesz meg pláne 2-3év alatt.

Szóval azt gondolom, valahol mindkettőtöknwk reálisabban kellene néznie a jövőbe, és felnerni a lehetőségeket, mert amit te elképzelsz, az álomvilág.

Üljetek le beszélni erről, és reálisabb célokat tűzzetek ki, nyissatok megtakarítás számlát stb.

2017. dec. 9. 17:13
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj csak én se raknék félre egy forintot se, ha tudnám, hogy a párom nem úgy áll anyagilag, hogy ő is gyűjtögessen. Egyedül nem fogok házat venni, majd ha ő is bele tud adni, akkor elkezdek én is spórolni. Természetes dolog, hogy aki többet keres az többet engedhet meg magának.

Az a legnagyobb idióta, aki 10 évvel előre gyűjtöget egy olyan dologra, ami közel sem biztos. Élni kell basszus, a jelenben és nem a jövőben. Nem fogok x évig spórolni, mert "jajj bármire jól jöhet". Ez a sikertelen ember legnagyobb lépfenéje, hogy állandóan gyűjti a pénzt, de mi a francnak...

Majd ha neked is lesz biztos állásod akkor szépen elkezdtek félrerakni. Addig teljesen fölösleges. Külföldre meg ne menjetek ki, mert nem fogtok annyi pénz összeszedni, hogy megérje. Sokan megpróbálták, senkinek nem sikerült. Mindenki ugyan annyi pénzzel jött haza, mint amennyivel kiment.

2017. dec. 9. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!