Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megaláznátok így a párotokat? Mennyire tolerálható ez a viselkedés?
Szerencse, hogy azt nem értitek meg, hogy minden érzelemnek van helye. A gond ott van, ha felborul az egyensúly. A féltékenység nem jó vagy rossz dolog, van. Lehetnek pozitív és negatív kihatásai, erről beszélnek a pszichológusok. Tudjátok, ők felismerik, hogy létezik egy dolog, és nem félnek bevallani, hogy ők is birtokolják ezt az érzést adott helyzetekben. Majd elkezdik vizsgálni, kutatni, stb. Persze valaki ennek, valaki annak a könyvnek hisz, de ez elég gyenge ellenérv kutatásokkal szemben...
Szóval a féltékenység létező dolog, és itt az a gáz, hogy egyből mindenki arra gondol, hogy a féltékenység az, amikor valaki bezárja a párját a szobába, meg minden hülyeséggel zaklatja. Fogalomzavarban él a fél ország. Ha az egyensúlyi állapot felbillen és elmegy negatív önbecsülés hiányába, akkor válik a féltékenység károssá, mert nem helyénvaló szituációkban is felmerül a jelenléte. Amikor elbillen az egoizmus irányába, akkor meg az ember szintén máshogy érzi, hiszen ő a legjobb stb. Rengeteg köztes szintre billenhet ki a mérleg, és annyifajta oldala van ennek a dolognak. Viszont ettől függetlenül meg lehet állapítani, hogy nem maga a féltékenység a rossz, és igenis helye van egy ember életében, hiszen bizonyos helyzetekben fontos szerepe van.
Nincs semmi szerepe a féltékenységnek. Nincs egészséges féltékenység, ahogy egészséges düh sem létezik.
Csak könnyű annyival elintézni, hogy ilyen vagyok.
Szerintem pedig a kérdezőnek van igaza, a barátja borzasztó gázul viselkedett, én nagyon szégyelltem volna.
Én úgy gondolom, hogy semmi probléma nincsen azzal, hogy a kérdező találkozott egy jó barátjával és felhívta magához kávézni, ez is történt kávéztak és beszélgettek. Ebben számomra semmi kivetnivaló nincsen. Én is fel szoktam hívni a barátaimat a lakásunkba, a párom barátai, kollégái is gyakran át szoktak jönni. Ha többen jönnének vagy esetleg valami konkrét terv van, hogy pl. társas vagy filmes vagy videójátékos est stb., akkor előre szoktunk szólni, hogy a másikat zavarná-e, nézzünk-e másik időpontot. Ugyanakkor, ha tényleg csak összefutunk valakivel és úgy hívjuk fel, akkor nem szoktuk bejelenteni. Nincs is belőle semmi probléma, hogy lány vagy fiú vagy, ki az stb....ha közben hazajön a másik, akkor értelmes emberek módjára meg tudjuk beszélni, bemutatni stb. és vagy csatlakozok vagy hagyom, hogy beszélgessenek és megyek a dolgomra. Én őszintén nem értem, hogy miért kellett így viselkednie a férfinek...ha valaki tényleg “riasztotta” (ki tudja milyen hülyeséggel állt elő az a valaki), akkor sem így kellett volna reagálnia, hanem mondjuk egyáltalán odamenni, megbeszélni, bemutatkozni stb. és nem rögtön kihajítani a lakásból. Ha félreérthetetlen helyzetben pl. az ágyban talált volna rájuk, ahol egyértelmű a megcsalás, akkor még megértem az indulatot, de itt...
Én ilyen kapcsolatba biztosan nem mennék bele...Eleve nem értem, hogy ha a párom úgy áll hozzám, hogy egy hülye rib@!c vagyok és úgyis bárkivel, bármikor megcsalom, akkor minek van velem? Ha nem bízik bennem, akkor számomra az egy halott ügy. Nem lennék kapcsolatban olyannal, aki elvárja, hogy mindig mindenről tájékoztassam, engedélyt kérjek, rázzam le a fiú barátaimat stb., nekem ez beteges. Ennyiből akkor már zárjon be egy sötét pincébe, úgy legalább nem érintkezek senkivel és semmivel, így biztosan örökre hűséges maradok...nevetséges.
Valahogy nem tudom elképzelni ezt a jelenetet. Véletlenül pont a ti bejáratotok előtt futottatok össze ezzel a régi ismerőssel? Mert akkor még azt mondom csak-csak érthető, de én sem tudnám hova tenni, ha hazaérvén azt látnám, hogy a párom egy számomra idegen csajjal ül az étkező asztalnál és kávézgatnak. Valószínű nem dobnám ki, de sanszos, hogy nem hagynám szó nélkül, amint kitette a lábát.
Ha egy lakásban élünk a párommal, illik szólni a másiknak, hogy ki mikor kit visz fel, pont a félreérthető helyzetek elkerülése végett. Egy régi ismerőssel pedig egy kávézóba is be lehet ülni, nem kell feltétlenül hazavinni, ha tudom, hogy a párom egyébként féltékeny típus.
Nem aláznám meg öt azzal hogy random "barátokkal" kávézgatok kettesben titokbn.
Ez több mint szánalmas, és a barátod helyében elgondolkoznék, mi jöhet még ezután...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!