Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért menekülök így a kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért menekülök így a kapcsolatok elől?

Figyelt kérdés

Mondanom sem kell, nem volt még kapcsolatom (komoly). Beleszeretek egy fiúba, de amint a helyzet kezdene komolyra fordulni, megijedek és lelépek! Közben meg persze én is sokszor vágynék társra, de sokszor meg jó egyedül. Vagy meggyőzöm magamat erről egy kapcsolat kezdetén.

Nem tudom elviselni, ha nincs "menekülőút", ha valaki túlzottan ki akar ismerni és közel akar hozzám férkőzni!

Mi lehet a gond velem? Még csak 21 éves vagyok (lány) és nincsenek múltbéli csalódásaim, amitől félnék!

2010. máj. 31. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a szülői háttér az oka,nem?Ha a szüleid elváltak/megcsalták egymást/rossz házasságban élők,akkor egyértelmű az ok,ezt láttad!
2010. máj. 31. 13:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Én fiú vagyok, és ugyan így vagyok ezzel a dologgal. Nemrég volt egy igazi szerelmem, talán a legelső (iskolán kívül), de amint valami történt volna, ölelés, első csók vagy hasonló, mindig kitaláltam valami okot, és a találkára sem mentem el. Ez bennem amiatt lehet, mert a szüleim a szemem előtt mentek szét, és végignéztem, ahogy anyám 5 éven keresztül nem tud talpra állni. Lehet, hogy amiatt féltem, hogy én is így járok, de lehet, hogy attól, hogy én okozok csalódást másnak.
2010. máj. 31. 13:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Hú erre még nem is gondoltam... Közvetlen rossz példát nem láttam, mert szüleim elváltak és anyum egyedül nevel (szóval nem volt veszekedés, ilyesmi...)
2010. máj. 31. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne félj. Még meg se próbáltál tartós kapcsolatban élni, nem tudod milyen a csalódás, akkor mitől félsz? Majd ha megtudod, akkor eldöntöd, hogy kell e félned.
2010. máj. 31. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Az alapján, hogy édesanyád egyedül nevelt, azt látom, hogy benned ez a "nőkép" alakult ki. A független asszony. Ez ivódott beléd és úgy érzed egy nő nincs biztonságban, ha függ valakitől.

Próbálj meg egyszer tudatosan is benne maradni egy kapcsolatban. Természetesen beszéld meg a leendő pároddal, hogy neked kell a szabad tér és ne parázzon, ha magányra vágysz. Ha ezekről beszélsz vele, elképzelhető, hogy a félelmeid is csökkenni fognak.

30/F

2010. máj. 31. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Úgy tűnik beletrafáltam.Válás.Ez a kiváltó ok nálad,a szüleid válása.Fel a fejjel,te nem ő(k)vagy!Ezt kell tudatosítani és nem kell félni! Valamiért csak ilyen bnőim voltak mindig,akiknél válás-elhalálozás,vagy egyéb gondok voltak.Hihetetlen érzékeny lányok hihetetlen nagy szívvel!
2010. máj. 31. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!