Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem nem szeretné, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem szeretné, hogy dolgozzak, én viszont igen. Megoldás?

Figyelt kérdés

Részmunkaidőzöm a tanulmányaim mellett, a pénzből csak a bérletem, tankönyveim, étkezésem, ritkán ruháim, kozmetikumaim fizetem.

Jelenleg februárig gyakorlaton van, mert idén már végez, illetve neki is van másodállása (meg ösztöndíja, ami nekem nincs).

A munkám szeretem, de folyton azzal fárasztanak, az nem jó, ha csak szombaton és pénteken egész nap érek rá (10 órát kell ledolgoznom egy héten), mert nekik hétfő-kedd-szerda napközben kell ember. Olyankor nekem meg óráim vannak.

Mindig megkapom, hogy de oldjam meg, minden diák ezzel a kifogással jön, hogy "napközben órám van". Egy és fél éve dolgozok náluk egyébként, anno mindig bementem, amikor hívtak, mert akkoriban nyelviskolába jártam még, és több volt a szabadidőm, minden nap 15kor már végeztem.

A férjem megmondta, hogy szeretné, ha februártól otthagynám a munkám, mert neki akkor már nem lesz szüksége a másodállására, így nem akar csak amiatt beutazni szombat este, hogy engem hazahozzon (a munkahelyem és az egyetem x városban van, mi onnan 2 órára lakunk, szóval ha 20.30kor végzek, akkor kb 22.40-23.00-ra vagyok otthon, ő pedig nem enged szombat éjjel egyedül mászkálni, mindegy, mit hozok fel)

Februártól a jelenlegi keresete dupláját fogja keresni, megmondta, miután mindent kifizet is marad pénze (nem sok, 1000 párszáz €), és nem szorulunk rá arra, hogy dolgozzak.

Igenám, csak én nem várom el tőle, hogy vegye a ruháim meg a kozmetikumaim, meg a kajám, fizesse a fogorvosom (fél évente 80€), így nem tudom, ezekre honnan lenne pénzem, ha nem dolgozom, ha a tandíjam meg a bérletem ki is fizeti.

Én akarok dolgozni, ő nem akarja. Én nem akarom, hogy ő fizesse mindenemet, ő megmondta, annyit kapnék, mint amennyit kerestem, hisz az ő kérésére mondok fel, hogy legyenek végre mindkettőnknek szabad hétvége estéi.

Megoldás?

2017. nov. 5. 10:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
41%
Mire vered magad? Most sem tudod önállóan fenntartani magad. Keress akkor másik munkát.
2017. nov. 5. 12:20
 22/29 A kérdező kommentje:
Leesett, hogy tévedtél, bevallani ciki lenne, ezért elkezdesz provokálni. Magas intelligenciára vall, mondhatom.
2017. nov. 5. 12:25
 23/29 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, hogy lehettek házasok. Jössz azzal, hogy Te annak idején eltartottad, ezzel szemben most mindenáron dolgozni akarsz, holott így is félig a férjed tart el. Ha ez Neked ekkora gond, akkor vállalj olyan munkát, ami fedezi a költségeidet.

Egyébként csak idő kérdése, hogy keressen magának másik nőt, aki a hétvégéket vele tölti majd.

2017. nov. 5. 13:13
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a ferjednek van igaza. A legertekesebb az egyutt toltott ido, nem az h fillerre kerekitve "igazsagosak" legyenek a penzugyek. Az elet rohadt hosszu, boven lesz alkalmad meg viszonozni azt, amit erted tesz. Es szerintem is sokkal aggasztobb h a munkahelyeden nyaggatnak es probalnak buntudatot kelteni benned h miert nem dolgozol meg tobbet. En tuti oket hagynam ott.

A ferjeddel nyugodtan oszd meg az aggodalmaidat, h a puszta letezesnel kicsit tobbre van szukseged, es neked rossz erzes lenne ha a nem letfontossagu dolgokat is o venne, vagy le kene mondanod roluk. Erre ket elfogadhato valasz van: vagy azt mondja h huha, nem is igazan lattam at h mennyi penzbol elsz, h milyen sok cuccod van, nem ismertem a kozmetikumok valos arat stb, igy megertem miert szeretnel dolgozni szivem. Vagy: megerti h akkor ezeket is fizetnie kell.

Amugy meg basszus, a ferjedrol beszelunk! Nem egy vadidegenrol, aki majd jol atver. Megfogadtatok h joban-rosszban egyutt lesztek, nem? Nem csak a rakra meg a leegett hazra ertik a rosszat, hanem az ilyen hetkoznapi aprosagokra is. Tudom h serti a buszkesegedet ez a helyzet, de pont az a hazassag lenyege, h kozossegben gondolkodsz. Nincs te penzed, en penzem, hanem ti penzetek van. Itt volna a csodas lehetoseg h egy igazi eletkozosseg legyetek, de nem mered atadni magad, tovabbra is ugy allsz a helyzethez, mintha meg csak jarnatok, es mindenkinek maganak kene menedzselnie az eletet.

2017. nov. 5. 14:35
 25/29 anonim ***** válasza:

ha összeházasodok valakivel, akkor már nincs olyan, hogy ő pénze én pénzem. legalábbis szerintem.

ha dolgozni akarsz, akkor dolgozz. vegyen neked jogosítványt eltartás helyett, és akkor haza tudsz menni munka után, vagy mit tudom én. nem hiszem, hogy lehetetlen lenne megoldani.

ha nem akarsz dolgozni, akkor ne dolgozz. ha kihasználja a helyzeted, hogy ő a kereső fél, akkor keresel új munkát, ami mondjuk közelebb is van.

2017. nov. 5. 19:36
 26/29 anonim ***** válasza:

Valahol megértem a férjedet. Jelen állás szerint 3 évig heti durván 36 órátok lenne érdemben egymásra, sőt, ha még szigorúbban nézzük, akkor 12-14, mert szombaton hazaérkezve éjfélkor nyilván te ágyra fogsz vágyni, nem esti programra. Alszotok 8 órát, mire felkeltek összeszeditek magatokat van 10.

Ez nagyon kevés. Még akkor is, ha szombaton a férjed megcsinál minden házimunkát és megfőz előre pár napra, tehát a vasárnap csak a tiétek.

Hétköznap férjed melózik majd, hazaér mondjuk 6-ra. Neked tanulnod kell este, mert ugye hétvégén dolgozol. Megint csak nulla minőségi idő együtt.

Te nem szeretnél a férjeddel lenni? Ezt komolyan kérdezem, nem bántás. Neked elég heti pár óra, amikor egymásra tudtok figyelni? Ha igen, a férjednek meg nem, és te semmi de semmi kompromisszumra nem leszel hajlandó ezzel kapcsolatban, az fel fogja őrölni mindkettőtöket.

2017. nov. 6. 14:18
 27/29 anonim ***** válasza:

Még egy dolog: heti 4 óra utazás kell ugye ahhoz, hogy hazahozzon, de igazából ahhoz is, hogy te elmenj kocsival dolgozni. Tudom, van bérleted, de azzal meg nyilván nem éjfélre érnél haza, hanem még később, mert a busz gondolom nem pontban 20:30-kor indul a melóhelyed ajtaja elől.

Tehát heti 4 óra kocsival. Tételezzük fel, hogy autópályán lehet menni, akkor lehet 100 km/h-s átlagsebességgel számolni, tehát 400 km hetente,az havi 1600 km. Legyen egy modern, keveset fogyasztó dízel autótok, de mivel mindketten tanultok, ezt kétlem. De legyen. Fogyasszon 6 litert százon. Ez 1600/100*6=96 liter, legyen 100 liter üzemanyag. Legyen másfél euró egy liter. 150 euró havonta rögtön felszabadul.

2017. nov. 6. 14:29
 28/29 anonim ***** válasza:

Te még mindig ezen nyávogsz?!

Még hány kérdést írsz ki te szerencsétlen?!

Akkor dolgozz, kész, ennyi, de fejezd már be a hisztizést.

2017. nov. 7. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!