Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl érzékenyen veszem a dolgot, vagy titeket is bántana, ha nem kisérne el a párotok halottak napján?
Tudom, elsőre kicsit hülyén hangzik... de nálunk eléggé berögzült hagyománnyá vált, hogy ma világitani megyünk.
Én elég fiatalon veszitettem el apukámat(5éve) és azóta még jobban ragaszkodom ehhez.
Párommal több,mint 3 éve vagyunk együtt... idáig sajnos mindig úgy alakult, hogy a munkája miatt nem tudott engem elkisérni és nem jött a temetőbe velünk.
Az idén még időben mondtam, hogy nagyon szeretném, ha most jönne velem, sokat jelentene.
Mivel olyan munkája van, hogy bármikor hivják, neki mennie kell(szállit dolgokat) és egy pár napja szabad, amit ő oszthat be, mikor szeretné kivenni.
Reméltem, hogy a mai nap ilyen lesz és mivel tudja mennyire fontos nekem ez, eljön velem. Persze nem vette szabadnapnak, és reggeltől dolgozik.
Eléggé bánt ez engem...szerintetek túlgondolom és csak az érzékenységem vezérel? 20L
Igen, van kelta halloween, és van ez az amerikai mocsok halloween, ami mindenhonnan ránk zúdul. Ez a véres, szellemes, zombis mocsok, ami átmossa a gyerekek lelkét. Undorító.
>Reméltem, hogy
>Ebből gondoltam
A párod nem gondolatolvasó. Nem kommunikálsz, ez hiba. Neked most az nem esik jól, amit >te gondolsz< a párod viselkedése alapján, nem az, amit ő valójában gondolt. Ne magadban kombinálj, hanem ismerd meg, hogy ő hogyan élte meg ezt, és reagálj arra. Amíg nem tudod pontosan, addig ne feltételezz rosszat.
Tudja egyáltalán, hogy ez neked ilyen fontos?
Gondolta egyáltalán, hogy számítasz erre?
Volt reális gyakorlati lehetősége elmenni veled?
Satöbbi, satöbbi.
Kommunikálj.
#14, te meg olvass:
"Az idén még időben mondtam, hogy nagyon szeretném, ha most jönne velem, sokat jelentene. "
Egyetértek azzal, hogy nem kommunikálod jól, hogy mit szeretnél. Ha azt szeretnéd, hogy mindenképp eljöjjön, és szabadnapot kérjen arra a napra, akkor fogalmazz úgy.
"Szeretném, ha idén együtt mehetnénk. Kérnék szabadnapot arra a napra, ha nem gond?".
Ha csak annyit mondasz, hogy szeretnéd, hogy elmenjen, akkor azt úgy értelmezhette, hogy menjen, ha ráér, amit meg is ígért, és valószinűleg be is tartott volna. Szeretnéd, szeretnéd, de mennyire? A férfiak nem gondolatolvasók, és sokkal kevésbé olvasnak a sorok között mint a nők. Sok könyv jelent meg a témában, de a lényeg ugyanaz, ha szeretnél valamit, konkrétabban kell fogalmaznod.
36N
Köszönöm a további válaszokat is!
Igen, én is halottam arról, hogy a férfiaknak konkrétabban kell fogalmazni, mert persze ők sem gondolatolvasók.
Viszont szerintem eléggé világosan fogalmaztam neki, hisz mondtam, hogy jöjjön el velem, sőt, többször is felhoztam a témát, hogy idén menjünk már együtt. Innen már tudja, hogy akarom, viszont az rajta áll, hogy mennyire akar is eljönni, kiveszi-e a napját rá. Azért azt nem kényszerithettem rá, hogy márpedig kiveszed a napot és kész, nem akarok parancsolgatni senkinek...szerintem egy kapcsolatban nem is elfogadott, viszont azt, hogy mit szeretnék tisztán elmondtam neki.
Azóta átbeszéltük még egyszer a témát, azt mondta, hogy úgy tervezte, délután csak lesz annyi ideje, hogy elmenjünk, de hát a főnöke behivta, pedig ő akart volna jönni... én túltettem magam a dolgon, azt mondtuk hétvégén elmegyünk újra, vesz virágot is. Hát kiváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!