Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy küzdjem le a féltékenység...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy küzdjem le a féltékenységet? Egyáltalán van alapja?

Figyelt kérdés
Próbálom röviden összefoglalni: Én és a párom 6 éve vagyunk együtt. Én féltékeny típus vagyok, ha beszél más nőneművel, már az zavar. Tudom én is, hogy ez nem normális, de nem tudom, hogy kellene ellene fellépnem. A páromról annyit, hogy nem szereti, ha megszabják kivel beszélhet és kivel nem (érthető..). Vannak lány barátai ismerősei. Pár hónappal ezelőtt megismerkedett egy lánnyal egy rendezvényen és azóta is látom, hogy néha kommunikálnak. Már megkérdeztem, hogy tőle, hogy tetszik neki a lány vagy mi, a válasz persze az volt, hogy nem. Mégis nagyon irritál a dolog, és majdnem lesüllyedtem ma arra a szintre, hogy szinte beleolvastam az üzenetekbe. De nem tettem meg inkább kiírtam a kérdés, hátha más, kivülről szemlélők kicsit jobban átláják a helyzetet, mint én most. Köszönöm szépen. (Én L 27, Párom 29).

2017. okt. 24. 13:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Az nem zavarna ha mas lanyokkal.is beszel viszont az igen h megismert egy lanyt es utana beszelget vele... Lehet h csunya dolog de en beleneznek az uzenetekbe
2017. okt. 24. 13:50
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nincs okod az aggodalomra, hiszen csak beszélgetnek. Te is beszélgetsz a férfi barátaiddl nem? Ez ugyan az a helyzet. Egyébként meg szerintem nem dobna el egy 6 éves kapcsolatot. Ne szabd meg neki hogy kivel beszélhet, azzal magad alatt vágod a fát. Na meg szerintem ha félre lépne akkor nem érné meg sírni utána. Akkor nem érdemelne meg téged. Ha látod hogy lányokkal beszélget akkor ne foglalkozz vele, hiszen veled van kapcsolatban nem azzal akivel beszélget.
2017. okt. 24. 13:53
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
Édesanyáddal rossz a viszonyod? Vagy rossz volt gyermekként? Sokat dolgozott?
2017. okt. 24. 13:55
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ez már túlzás ez a féltékenység. Miért zavar ha más nőkkel beszél? Nem adsz meg neki mindent? Félsz hogy más lányok többet tudnának nyújtani?
2017. okt. 24. 13:57
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Sajnos nem könnyű, de én tapasztalatból mondom, hogy nem féltékenykedni, ellenőrizgetni, kémkedni kell, hanem okosan nőiesen újra elcsavarni a fejét. Nem lehetetlen, nekem sikerült. El kell érni, hogy más szóba se jöhessen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy levegőt se tudjon venni nélküled. Legyél nőies, magabiztos, titokzatos, romantikus.

Tudod, ha el akar menni akkor a féltékenységeddel csak a másik karjaiba hajszolod, de ha kicsit közömbös vagy az őt körülvevő csajokkal szemben, érdekelni fogja, hogy miért nem zavar ez téged.

2017. okt. 24. 13:59
 6/16 A kérdező kommentje:

Édesanyámmal nagyon jó a kapcsolatom, az igaz, hogy amikor gyerek voltam, voltak anyagi gondjaink és emiatt sokat kellett dolgozniuk.

Én amúgy nem szoktam más fiúkkal beszélgetni, lány barátaim vannak..lehet ezért IS zavar a dolog.

A másik probléma, amit én magam is felismertem, hogy nagyon kevés önbizalmam van és ha meglátom, hogy mással beszél elkezdek egyből gondolkozni, és innen hogy tudnám magam felvinni arra a szintre, hogy magabiztosan elcsavarjam a fejét, miközben magamba félek, hogy miért beszél mással, (Főleg, hogy nem egy régi barátságról beszélünk..) sajnos nem tudom.

2017. okt. 24. 14:06
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Adott okot a 6 év alatt a bizalmatlanságodra? Ha nem, akkor benned van a hiba és magadon kell dolgoznod.
2017. okt. 24. 14:31
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, tudom mit érzel és nem vetlek meg, mert én is voltam ilyen helyzetben. Alapból kellemetlen még saját magadnak is, h ilyen vagy, miközben nem szeretnél ilyen lenni, de kiszeretnéd fejezni, h rosszul esik neked valami. Elég bonyolultan leírtam, de érted :D

Én is ilyen voltam. A párom pár kolléganőjére rossz szemmel néztem, szinte üldözési mániám volt, h minden nő, akivel szóba áll, attól vagy ő akar valamit, vagy a nőcske. Nem szerettem, ha szóba hozott másokat. Volt, h nagyokat nyeltem, h ne jöjjön ki a számon semmi durva, de tudtam, h azzal meg csak magamnak ártok, h elfojtom a szavakat. Mivel én a családi vállalkozásban dolgozom, ezért nem mindig sikerül csinosan járnom, mint náluk az irodai dolgozó nők /szoknya, magassarkú/, és ez váltotta bennem a féltékenységet, h esetleg ez miatt mást csinosabbnak fog találni + h irodában dolgozik jobban fog imponálni. Visszatekintve rengeteg ilyennel kapcsolatos hülyeségen veszekedtünk. Majd egyszer azt mondtam, elég és "meggyógyulok". Elsősorban egy őszinte beszélgetésen estünk át a párommal. Elmondtam neki amit gondoltam (a fentieket: a magassarkú, irodai munka), amivel megnyugtatott, h semmi okom félni, nem véletlenül van velem. Megsokszorozódtak a beszélgetések és a párom azt mondta: Ha előbújik benned a kisördög, h vajon megcsallak-e, ha más nővel beszélek, akkor emlékezz arra, amit mondok: Téged szeretlek, ami elég indok, h ne kezdjek ki más nővel!. És ezt sokszor alkalmaztam is.

Szóval kérdező, csak rajtad múlik a változás! :) BESZÉLJETEK! ŐSZINTÉN!

2017. okt. 24. 14:33
 9/16 A kérdező kommentje:
Egyszer volt, hogy egy lánnyal flörtölt, (ez is írogatás formájában) évekkel ezelőtt. Ha őszinte akarok lenni, nagy valószínűséggel én is részese voltam annak, hogy felkeltette az érdeklődését, mert nagyon féltékeny voltam és hangot is adtam neki, és többször mondtam neki, hogy nem szeretném, hogy beszéljenek. Azontúl, hogy a beszélgetésnek flört hangvétele volt, nem történt semmi és igen valószínűleg ez is hozzájárul, ahhoz, hogy ilyen érzékenyen érint.
2017. okt. 24. 14:37
 10/16 anonim ***** válasza:
46%

És amikor sokat dolgozott édesanyád, akkor nagyon hiányzott neked... Nem voltál magabiztos, nem hitted el, hogy szeret. Vagy tudtad, hogy szeret de nem érezted igazán. Akartad a szeretetét de nem mindig adta meg (vagy tudta megadni).

Általában ide kell visszamenni ha féltékeny valaki. Egyrészt fogadd el, hogy vagy olyan jó, hogy ne kelljen birtokolnod a másikat hanem azért legyen veled, mert az vagy aki és ami. Másrészt ebből következően nem a párod a hibás azért a gondolatért ami a fejedben születik... szóval mielőtt neki esel, ess magadnak mert te vagy a 'hülye' ebben a szituban.

Önismereti könyveket ajánlok. Libriben, Tescoban bőven találsz a témában is. Érdemes lenne utána olvasnod, sok mindent megértenél ezzel kapcsolatban.

2017. okt. 24. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!