Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fiúk! Inkább vonzz, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk! Inkább vonzz, vagy megijeszt egy ilyen lány?

Figyelt kérdés

Aki nagyon ambíciózus, szép karriert szeretne befutni, mondhatni az okosabb fajtából való. Vannak célkitűzései, amiket mindenáron meg akar valósítani. Az a mottója, hogy határ a csillagos ég. Mindent el lehet érni, csak akarni kell! Talán enyhén munkamániás, de a partnert ezért nem hanyagolná.

A pasikat ez inkább taszítja? Most őszintén hogy álltok egy ilyen emberhez?

2010. máj. 28. 23:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

19:16

Azért ez egy nagy butaság, hogy aki nem karrierista, az semmire se viszi, meg mindent a szülei és a párja teremt meg neki.

Én nem vagyok kerrierista és nem vittem sokkal kevesebbre, mind azok a barátaim, akik mindenen átgázolva jutottak egyre feljebb.

Ráadásul vannak szakmák, amiben nem lehetsz karrierista, mert vagy nem arról szól (tanár) vagy a munkád értéke nem csak a te teljesítményedtől függ, egy hiererchiába betagozódva kell dolgozni pl. katonák, rendőrök, pénztáros, könyvelő, recepciós.

Egy értékesítő meg lehet karrierista.

Amúgy meg sok minden a kapcsolatokon múlik kis hazánkban, úgyhogy a karrieristák egy része az én környzetemben a helyezkedők, nyalizósok, protekciósok közül kerül ki, akik nem dolgoznak jobban, vagy többet, mint mások, mégis előrejutnak. Ilyen karrierista nem akartam lenni soha.

Szóval mindenkinek lesz valamilyen karrierje, aki tanul és dolgozik, csak valakinél ez a beszédtéma, meg kitölti minden gondolatát, mindenhol azt hangoztatják, hogy ők maximalisták. Ők engem nem érdekelnek. Másoknál meg természetes, hogy magasan teljesítenek, de ez náluk nem téma. Én ilyen vagyok.

Utaztam már sok helyen a világban (Amerika, Ázsia), nem csak a görög tengerpatra jutottam el, nem maradt ki semmi az életemből, jóval az átlag felett keresek, de nem tartom magam karrieristának. 60-70 évem vagy a Földön, nem viszek majd magammal semmit a túlvilágra, nem akarom, hogy ennyire emlékezzenek majd a szeretteim, hogy ő volt a karrierista, sikeres ember, de semmi több.

2010. máj. 29. 20:15
 22/28 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled utolsó. És sajnos én is abban a helyzetben vagyok, hogy majd a szüleimnek kell megvenni a leendő lakásomat... Mert amilyen hivatást választottam magamnak, az nem igazán fizet túl! Értelmiségi munka, de itt Magyarországon nem sokra becsülik, így nem is lehet belőle meggazdagodni. Nem is ez a célom. De imádom, és imádni is fogom. Mindig is az elsők között lesz számomra, mert úgy érzem, nekem ezt kell csinálnom. Úgyhogy én a karrieristát, mint fogalmat eléggé másképp értelmezem, mint a többség. Talán rossz szó is az én helyzetemre.
2010. máj. 29. 21:39
 23/28 A kérdező kommentje:
És azt, hogy határ a csillagos ég, nem igazán a gazdagságra és anyagi jólétre értettem. Ez egyfajta felfogás, hogy semmit nem szabad feladni, és mindent bele kell adni ahhoz, hogy teljes életet élj.
2010. máj. 29. 21:42
 24/28 anonim ***** válasza:

"Azért ez egy nagy butaság, hogy aki nem karrierista, az semmire se viszi"

Én nem ezt írtam. Olvasd el még egyszer. És a kettő közel sem jelenti ugyan azt.

[20:15] És te hogyan jutottál el oda, hogy ennyi idősen körbeutazhasd a világot, lakást is vegyél, és ne kelljen nyalizni, nem vagy protekciós, nem szakadsz bele a munkába?

Vajon mi kell hozzá?

Szerencse? Vagy tudsz valami titkot amit a többség nem?

Hogyhogy elenyésző az ilyen embereknek a száma?

2010. máj. 29. 21:52
 25/28 anonim ***** válasza:

21:52

nem mondtam, hogy nem dolgozok sokat, volt, hogy beleszakadtam a munkámba, de tudtam, hogy ezt nem akarom sokáig csinálni, mert kiégek

A munkám olyan, amit lehet csinálni jól, szemtelenül jól keresni, de szeretni normális ésszel nehéz, mert bedarál.

Most már nyugisabb vizeken evezek, már nem keresek annyit, de van életem.

Az utazás munka, barátok, szerelem kapcsán vagy hátizsákosként jött össze, ez nem luxus ma már, de nagy élmények maradtak.

Van egy szép nagy hitel a lakásomon, nem mellényzsebből csengettem ki és nem 18 évesen vágták hozzám a szüleim.

a kérdezőhöz:

Akkor te nem karrierista vagy, csak imádod amit csinálsz és jó akarsz lenni benne.

A kettő közt nagy a különbség szerintem!

Számomra a karrierista a workoholic embereket takarja, akik l'art pour l'art hajtanak, mert az milyen jó lesz majd később, amikor lassíthatnak és élvezhetik. Aztán nem tudnak lassítani az első infarktusig, válásig, idegösszeomlásig.

2010. máj. 30. 02:31
 26/28 anonim ***** válasza:
hát az én szívem csücskei, inkább a vidám, bohókás lányok, akikben túlteng az élet iránti kiváncsiság és nem amunka jelent nekik mindent, hanem az élet szépségei
2010. máj. 30. 13:20
 27/28 anonim ***** válasza:

Ennyi infó végül is kevés rólad, nem tudni, hogy az ambiciózusságod és az enyhe munkamániád, hogyan is nézne ki a gyakorlatban, mit érezne ebből a társad. Lehetsz még ettől vicces, vidám, társaságias, szórakozni vágyó.

Az antikarrieristákat meg nem értem, hogy nekik mért jó egy magát eltartatni akaró, mindig unatkozó semmittevő liba. Szerintem egy ilyen csaj még viccesnek sem vicces.

Egy okos csaj viccesebb tud lenni.

[02:31] akkor te mégis csak voltál karrierista, még akkor is, ha mostmár nem vagy az. Persze mi a karrierista szó definíciója. De antikarrieristának akkor se vagy nevezhető.

2010. máj. 30. 14:25
 28/28 A kérdező kommentje:

Persze nem akartam itt magamról teljes jellemzést írni :) Nem ez a cél.

Csak kíváncsi voltam, hogy ezek a tulajdonságok mennyire befolyásolják a véleményalkotást. Úgy átlagban.

2010. máj. 30. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!