Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha (itt is) olyan sok a művelt, magát intelligensnek valló ember, akkor én miért csupa ostoba tahóval találkozom?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül az észbeli képességekkel van a probléma. A mai "fiatalok" (21 vagyok, de inkább pár évvel idősebbekkel próbáltam ismerkedni) nagy részének undorító a modora, stílusa, életefelfogása, értékrendje.

Vagy csak nekem nincs szerencsém?

2017. szept. 18. 18:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hasonló hasonlót vonz, ennyi.

Én minden nap emberekkel dolgozom, más-más életkorból meg háttérből. A fiatalokkal semmi gond nincsen. A borzasztó bunkó, lenéző, értetlen kategória 35-40 évnél kezdődik. Én nem tudom, hogy egyesek miért szidják a mai fiatalokat, de nem találkoztam még olyan fiatallal, aki bunkó vagy lenéző lett volna velem. Bezzeg az idősebb korosztály hajjajj.. A buta p.csától a "hogy mer ilyen kinézettel itt dolgozni"-n keresztül a "ki fogom rugatni, mi az hogy nem fogadja el a lejárt kupont?"-ig minden volt. Pedig elvileg ők lennének az érett felnőttek ugye. Őszintén nem csodálkozom, hogy ezeknek az embereknek a gyerekei sem normálisak.

De elmondok neked egy nagyon fontos dolgot. Én a páromat elég fiatalon találtam meg, biztos vagyok benne, hogy rá sem mondanád hogy inteeligens. Tudod miért? Munkásruhában jár, néha egy-egy szót vagy toldalékot rosszul használ, vannak berögzött "műveletlenségei", ha először meglátod azt mondod rá, hogy falusi suttyó gyerek. Viszont tudod mi van? Napi szinten órákat beszélgetünk bármiről. Politika, élet nagy dolgai, lelkizés, vallás, gondolkodás akármi (pedig én diplomás vagyok, ő szakmunkás). Nem jól ítéled meg az embereket, túl gyorsan formálsz róluk véleményt. Ne az ún "booksmart" embereket keresd, aki elszavalja neked a Petőfi összest, hanem akinek élettapasztalata van. Meg józan esze. Mert ő az, aki tényleg intelligens. De ez csak úgy fog kiderülni, hogy leülsz vele beszélgetni órákon át és nem ítéled el első látásra.

2017. szept. 18. 20:08
 12/16 anonim ***** válasza:
Akivel itt eddig privatban beszelgettem, az (néhány kivétellel) mind gyakorlo õrült volt😉
2017. szept. 18. 20:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi is tahók vagyunk - mind egy szálig.

Szóval ezt megszívtad.

2017. szept. 18. 20:50
 14/16 anonim ***** válasza:

gyanakodnék, ha valaki nyíltan állítja magáról, hogy ő értelmes:)

de ha találsz itt jó arcokat, érdemes lehet privizni, főképp olyanokkal, akikről előre látod, hogy facérok.

2017. szept. 18. 21:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Vegyél visszább az egódból, majd megjönnek az értelmes emberek is.
2017. szept. 19. 06:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#3 zagyvaság, egyetlen értelmes gondolat sincs benne:

"Aki magát intelligensnek vallja, az alapból nem is lehet az, mert egy intelligens ember nem mond magára ilyesmit"

Dehogynem - tisztában van saját magával. Egy intelligens ember miért lenne kevésbé intelligens attól, hogy tudja magáról, hogy intelligens?

"Egy intelligens tudja, hogy van hova fejlődnie"

Evidens és közhely, ráadásul ezzel az érvvel magadnak mondasz ellent. :D Akkor tudsz érdemben fejlődni, ha ismered a képességeidet, erősségeid és gyengeségeid egyaránt.

"számomra attól nem lesz intelligens valaki, hogy kitűnő tanuló volt az iskolában, vagy hogy épp sikerült bemagolnia egy 400 oldalas könyvet."

Ezektől önmagában valóban nem. De nem mindegy hogy mennyi idő és energia befektetéssel szerzed meg a tudást, és abból mennyit tudsz is hasznosítani. Ez az egyik különbség ami az intelligens embert (egyebek mellett) jellemzi.

"észbeli dolgok, amiknek semmi közük az intelligenciához"

már hogyne lenne kapcsolat közöttük?

2017. szept. 19. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!