Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kiruccantok valahova a párotokkal kocsival, akkor felesben fizetitek a benzint?
Nálatok hogy szokott lenni? Én amióta elkezdtem dolgozni, minden egyes ilyen alkalommal elkéri barátom a benzinpénz felét. Nem kell nagy távolságokra gondolni, max 30-35 km. Persze ő is dolgozik, sőt többet is keres mint én.
Jogosan esik egy kicsit rosszul? De végülis az ő oldalát is meg lehet érteni... dehát mégis hozhatna néha ennyi áldozatot.. vagy így korrekt? Nektek mi a véleményetek? Mert én már nem tudom mit gondoljak :D a szüleim pl. elképedtek mikor mondtam hogy a moziban nem csak a jegyemet fizetem hanem az út felét is. De a barátom erre csak annyit mond hogy ennyi erővel ő is elvárhatná hogy én fizessek mindent.
Elképesztő :D és te simán kifizeted a benzinért a pénzt?? na nee :D
tőlem soha nem kért a barátom ezért pénzt . Egyetlen eset amikor külföldre akartunk menni,akkor beszéltük hogy bele adok a benzinbe,de akkor sem kérte.
Ez garasoskodás. Persze azt sem lehet elvárni hogy mindent ő fizessen, de hogy minden filléres dolgot elszámolni ......
Leglább ha szakítás van nem mondhatja azt hogy kitartott voltál :D
Az, hogy egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban nagyjából felesben fizessétek a programjaitok költségét szerintem önmagában egy természetes dolog, pláne, ha nagyjából egy anyagi szinten mozogtok a kiadásokhoz képest. (Például ha a mozijegy ára engem sem vág földhöz, mert van annyi költőpénzem, akkor ha többet is keresne a párom tartanám magam a (kb) felesben fizetéshez.)
Viszont szerintem főleg egy hosszabb kapcsolatban illúzióromboló már az is, ha mindenki mindig fizeti a saját vacsiját, a saját mozijegyét. A benzinpénz felét elkérni meg már egyenesen pofátlanságnak érzem. Nem önmagában a költség miatt, hiszen tényleg ugyanolyan pénz az, mint a mozijegy ára, hanem egyszerűen a stílus miatt.
Szerintem ebben az esetben egy jóval kevésbé illúzióromboló megoldás lehetne, ha úgymond kicsit hosszabb távon terveznétek egymással. És mondjuk valóban figyelembe vennéd a benzinpénzt, de nem úgy, hogy odaadsz neki 500 forintot, hanem például te fizeted a mozijegyet, ami után ő meg meghív a popcornra mondjuk. Vagy még tágabban egyszerűen egyszer te fizetsz, egyszer ő. És odafigyelve nagyjából egálon tartjátok a végeredményt. Persze ehhez azért a barátod hozzáállásánál kicsit nagyvonalúbbnak kell lenni, de hátha sikerül meggyőznöd.
Én például mostanában a fogamzásgátlóval voltam így, mivel amíg óvszerrel védekeztünk természetes volt, hogy felváltva vettük, mióta áttértünk, azóta viszont az volt a természetes, hogy én veszem meg, és mivel még nincs igazi keresetem, néha megcsap kicsit az összeg (főleg mivel egyszerre kell többet fizetni érte). De ahogy belegondoltam, el nem tudnám képzelni a helyzetet, hogy pénzt kérjek erre a barátomtól, amikor közben hívjuk egymást oda-vissza, a közös bevásárlásokat felváltva fizetjük, úgyhogy abban maradtunk, hogy ő havonta egyszer többször hív meg kajálni, és megvan az egyensúly.
Ez gáz. Jogosan lehetsz kiakadva.
Ha már ennyire közösben akarja fizetni a benzint is, akkor beszéljétek meg hogy felváltva fizetitek, vagy valami ilyesmi.
Neeeeeeeeeeee
Ez mekkora sóher fsz te isten, ilyen van??????
Fuh, hogy én mennyit furikáztam a pasimat, nem tudom mennyi benzinpénzt fizethetett volna nekem :DD
Most fordult a kocka, neki van autója, de az életben nem jutott eszembe se nekem, se neki h benzinpénzt kérjünk egymástól :DD ez kész :D
Még a barátaimtól sem jutott soha eszembe pénzt kérni, főleg nem attól, aki állítólag a párom...
Nem igazán tudom felfogni.
azon beszarnék, ha ő benzint fizetne bele, mert gázolajos a kocsi :D
és fater cége fizeti, szóval ingyen kocsikázunk. Apu megveszi a várost... mondjuk manuális váltós, de jobb ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!