Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek normális dolog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek normális dolog majdnem 2 évig járni összeköltözés nélkül,26-29 évesen?

Figyelt kérdés
Szeretném ha elmondanátok a véleményeteket ezzel a történettel kapcsolatban, idegen, elfogulatlan véleményekre vagyok kíváncsi. Barátommal most vagyunk együtt 5 hónapja, én 26, ő 29 éves. Mindketten a szüleinknél lakunk. Eddig nagyon sokat találkoztunk, most viszont sajnos új munkahelyem lett, ami nem passzol össze az ő munkaidejével. Így már csak hétvégén tudunk találkozni, hétköznap csak ritkán pár órát. Ezek a találkozások sem túl minőségi együttlétek, csak ritkán alszunk együtt a szülőkkel való együttélés kényelmetlensége miatt. Szóval, szerintem ilyen helyzetben nagyon jót tenne ha együtt élnénk. Ő viszont kijelentette, hogy nem megy albérletbe, mert az hülyeség. Inkább azt mondta, hogy vegyünk közös lakást majd. A majd, az legkorábban 2019 tavaszán lesz, mert nekem akkor jár le a lakástakarék, illetve szüleim akkor tudnak besegíteni. Őt ez a távoli időpont nem zavarja, az sem, hogy addig heti pár nap tudunk csak találkozni. Nekem ez furcsa, hogy neki ennyi elég belőlem, miközben én legszívesebben mellette feküdnék, vele ébrednék. Semmi anyagi akadálya nem lenne annak, hogy mondjuk január februárban kivegyünk egy albit, és akkor még több mint 1 évig együtt élnénk a közös lakás megvétele előtt. Ami szerintem amúgy is elengedhetetlen mielőtt két ember ilyen komoly döntést hozna. Én próbálok hinni és bízni benne mert szeretem, de kétségek vannak bennem. Egyrészt afelől, hogy komolyan gondolja e a kapcsolatunkat, ha megelégszik heti pár óra együttléttel, másrészt hogy a közös lakásvásárlást komolyan gondolja e majd, és nem csak azért dobta be, hogy lerázza az összeköltözés témát a köv. másfél évre. Lassan szeretnék családot, félek hogy csak az időmet húzza, és ott leszek 27 évesen a lakásvásárláskor, ö pedig visszavonulót fúj, én meg költözhetek egyedül. Azt még hozzátenném, hogy ő már pár évig élt együtt nővel, az illetőnek volt saját lakása, ott laktak, tehát nem arról van szó hogy fél először kirepülni a szülői fészekből.
2017. szept. 5. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

hát ez necces. oké hogy drága, de egy szerelmes férfit nem akadályoznak az albérletárak (nyilván kivétel, ha semmiképp nem engedheti meg magának, de gondolom nem erről van szó, ha annyi az indoka, hogy hülyeség)

ha annyira odalenne érted, nem elégedne meg ennyi együttléttel, ez a ti korotokban baromi kevés. 2019 még nagyon messze van, könnyen rámondhatta, hogy majd akkor lakást vesztek, de 1, ez nyilvánvaló halogatás, mert nem akar valóban elköteleződni 2, még ha komolyan is gondolja, nagy felelőtlenség lenne valódi együttélés nélkül, heti pár találkozással(!!!) egy ilyen óriási közösséget vállalnotok, mint egy lakás... én 1,5 éve élek a párommal, de lakást még így se vennék közösen.

mellesleg, vele már a kapcsolat elején összeköltöztünk, mert nem bírtuk egymás nélkül. valószínűleg eléggé eltérnek az igényeitek, vagy csak te nem kellesz neki annyira.

25n

2017. szept. 6. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:

sose vennék közös lakást úgy, hogy nem éltem együtt az illetővel!!

neki könnyű, te veszel kecót, ő becuccol... azért rezsibe adna? neki ez a kényelmes, ő gyűjti a pénzét, te meg fizeted majd a hitelt... vagy feleznétek?

2017. szept. 6. 11:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem még korai az összeköltözés. Elmesélem az én példámat: Párom külföldön dolgozik, tehát nem találkozunk sokat, én itthon dolgozom, szülőknél lakunk. Amikor itthon van náluk vagyunk (elférünk). 4 év után vettünk egy lakást, de még egy év a költözés, a felújítások miatt. Én is szerettem volna albérletbe menni, de pénzkidobásnak gondolta (szülők valóban nem kérnek bérleti díjat) én ezt elfogadtam. Türelmesen várok még. Kérdés, hogy te ezt el tudod-e fogadni. 5 hónap még rövid idő, hogy ő is teljesen biztos legyen a dolgában.
2017. szept. 6. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Az normális, amit ti annak tartotok.

5 hónapja vagytok együtt, ami szerintem nem olyan hosszú idő, hogy összeköltözésről kelljen beszélni. Vannak, akik ennyi, vagy még kevesebb idő után összebútoroznak, de ettől ez még nem elvárás. Én például biztos nem tenném. Sajnos el kell keserítselek: ha az ember belemegy egy kapcsolatba, akkor nincs rá biztosíték, hogy együtt is maradnak hosszú távon. Erre sem egy közös albérlet, sem lakás, vagy gyűrű nem biztosíték. Könnyen lehet, hogy a barátod is fél attól, hogy éppen te nem gondolod komolyan a kapcsolatot, és ezért nem akar beleugrani egy összeköltözésbe. Légy türelmes! Az, hogy öt hónap után nem akar összeköltözni, még nem jelenti, hogy ez nem változik meg idővel. Ez nem úgy működik, hogy amennyiben most nem, akkor utána már kötelező kivárni a lakástakarék lejártát. :) Mókás egy csaj vagy te! :)

2017. szept. 6. 12:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyébként van áthidaló kölcsön is lakástakaréknál. Megelőlegezik a hitelt.
2017. szept. 6. 13:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Idegen, elfogulatlan női vélemény:

A fiúk sokszor lassúbbak. Jelenleg én is hasonló dolgot tapasztalok. Én már előrébb haladnék, bár a mi kapcsolatunk még rövidebb az 5 hónapnál is. Csak szűk két hónapos. Szerintem ha egy srác nem siet, az jó is lehet. Manapság mindenki ész nélkül előreszalad mindennel, aztán meg jön a kiábrándulás. Ne erőltesd őt, szerintem. Minél jobban érzik az erőltetést, annál messzebb menekülnek. Hagyd, hogy ő jöjjön rá, mennyire hiányzol, mennyit akar belőled és azt milyen sűrűn. 5 hónap még nem olyan nagy idő! Légy óvatos, lassíts -ezt gondolom.

34/n.

2017. szept. 6. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!