Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért veszi támadásnak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért veszi támadásnak a segítségemet?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel szinte ugyanaz az életcélunk: mindketten a légi közlekedésben szeretnénk dolgozni (légiutas-kísérőként, én később tovább lépnék pilótának). Sokkal több mindent tudok erről az iparról, mint Ő, mivel sokkal régebb óta foglalkozok ezzel. Barátnőm mindig mondja amiket hallott nem megbízható forrásokból, én meg kijavítom, hogy az nem igazán úgy van, ahogy hallotta. Szakmai dolgokban kijavítom, ha valamit rosszul tud (a saját érdekében), szerintem ez normális is, hogy ezzel próbálok segíteni neki, de ezt sajnos támadásnak veszi és nem segítségnek. Mindig mondja, hogy hülyeségeket beszélek, ne okoskodjak, Ő jobban tudja, stb...

Néha szoktunk angolul beszélgetni, mivel muszáj gyakorolni, amikor azt látja, hogy jobban tudok angolul, akkor azt mondja, hogy "Jóó, hagyjál békén", néha csak zavarba jön és nevet.

Nem csak ezzel, hanem mindennel ez van, ha segítek, megsértődik, hogy ne okoskodjak, ha meg nem segítek, akkor az a baja-szintén megsértődik, hogy miért nem segítek. Ilyenkor mondom neki,m hogy azért nem segítek, nem "okoskodok", mert úgyis megsértődik.

Nemrég azon akadt ki, hogy az egyik barátnőjének segítettem szintén ilyen szakmai dologban. Ebből hatalmas veszekedés, féltékenykedés lett: ez megcsalás, neki miért nem segítek?, ha ennyire jóban vagyunk, akkor jöjjek vele össze és őt hagyjam békén, stb...

Most az egyik kutyájának akartam segíteni, mivel allergiás és egy helyen nincs szőr rajta. Mondtam neki, hogy mit érdemes adni neki, milyen tápot, milyen vitamint. (anyukám ilyen helyen dolgozik, szóval Ő tudja). Barátnőmnek mondtam, hogy 3 hónapig kell szednie a kutyájának azt a vitamint, nem lehet megszakítani a szedését. Ezt szintén támadásnak vette és lehurrogott, hogy ráerőltetem ezt és most nincs pénze rá. Ne mondjam, hogy most azonnal vegye meg (pedig nem mondtam, hogy most azonnal, azt mondtam, hogy majd vegye meg, de akkor vigyázni kell, hogy folyamatosan szedje).

Szerintetek mit kéne vele csinálnom? Én hibáztam, hogy segíteni akarok neki? Miért ilyen?

2017. aug. 23. 12:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem úgy tűnik, hogy tényleg állandóan kijavítod mindenben. Lehet, hogy te nem veszed észre, de nagyon kritikus vagy vele. Ahogy előttem is írták, nem kell agyon dicsérni, de ne szólj bele mindenbe. Az sem biztos, hogy te tudod jól ezeket a dolgokat. Általában, aki azt hiszi, hogy csak szakmai kérdésekben javítja ki a másikat, vagy olyankor ha tényleg jobban tudja, az valójában mindenbe beleköt amit a másik mond. Nekem párom ugyan ilyen volt, de aztán megtanult alkalmazkodni, meg kommunikálni és rájött, hogy nagyon sokszor olyan kis hülyeségek miatt kötött belém, ami egyrészt lényegtelen, másrészt én tudtam jobban.
2017. aug. 23. 14:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy az nem segítség, amit te csinálsz. Amit te csinálsz, az szimpla tudálékosság. Te tudod a tutit, és pont. Mindenki más ostobaságokat beszél. A segítség az lenne, ha kérdésekkel vezetnéd rá a barátnődet a (szerinted) helyes megoldásra.
2017. aug. 23. 14:40
 13/14 anonim ***** válasza:

Amúgy kevér irrtálóbb dolog van annál, amit csinálsz. Fuu de fel tud idegesíteni, mikor szimpla beszédtémának felhozok valamit, és egyből beleköt a másik.

Például megyjegyzem neki, hogy milyen szép idő volt ma, ő meg azzal jön, hogy hát ebben nincs igazam mert 2 és 3 óra között volt 3 bárányfelhő az égen, ami eltakarta a napot.

2017. aug. 23. 14:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem is volt régen ilyen állandóan kijavíthatnékom, csak én kb 12 éves koromban kinőttem. Felnőtt embernek illik tudnia eldönteni, mikor kérnek a segítségéből, és mikor tekintik szimpla beszélgetőpartnernek.
2017. aug. 23. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!