Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is égő a barátnőm viselkedés, vagy csak én látom így?
Ilyen neveletlen proli csajokat hol lehet összeszedni? Igen, nagyon égő, nem illik ilyet csinálni. Nekem is van olyan, hogy valamit nem szeretnék megkóstolni, de soha nem fujjognék meg fintorognék.
Valaki írta a laktózérzékenységet. Hát akkor se fintorogni kell, hanem kedvesen szólni, hogy ő ilyet nem ehet.
De most komolyan. Oké, bunkó a csaj. Én nem is vagyok panziós, de ha valaki jön hozzám, megkérdezem, mit eszik, mit kíván.
Kicsit magyarosan viselkedtek ezek a franciák.
De mondom, a csaj bunkó volt.
Vendégségben gáz, de ti ezért fizettetek.
Igazából én sem tudtam volna lemosni a fintort az arcomról, és talán felszakadt volna egy ouá is.
Semmiképp sem szállnék meg családnál. Az ember befizet egy csomó pénzt és cserébe jogosan vár olyan szolgáltatást, amit szeretne kapni.
Nem vedégségben vagytok, hanem fizettetek. Családnál könnyű keverni a kettőt.
Ha fizettetek, jogos, ha valami nem tetszik, ezért szót is lehet emelni, persze csak odaillő formában. Hotelben a fintorgás sem érdekel senkit.
Mikor először voltunk hajóúton, feltörtek egy frissen kihalászott tengerisünt és megették minden nélkül, ott előttünk. Meg is kínáltak. Hát a fél társaság rosszul lett és undorodott. Megtehettük, mert fizettünk a szolgáltatásért. Pedig a frissen döglött sünnek még szaga sem volt.
Szerintem nagyon proli volt a barátnőd.
Én Franciaországban élek, itt a sajt nemzeti kincs, minden régiónak megvan a saját remeke. Ráadàsul valószínűleg értett is hozzà, és tudta a készítés módját, történetét. Ritka az ilyen kedves vendéglátós errefelé is, meg kell becsülni. Ez olyan, mintha otthon pl a borgyűjteményét mutogatta volna.
Nem kötelező azonban enni belőle, de udvariasan meg kell köszönni, és abból nem lesz harag. De ne legyen már ennyire bunkó.
Én is sok mindent nem tudok enni, pl salátát sem mert begörcsölök tőle, de ezt általában udvariasan közlöm, és megkérdem, nincs-e pl főtt vagy párolt zöldség helyette.
Nekem is volt pl olyan dolog amitől először undorodtam (osztriga, csiga) de megkóstoltam amikor kínálták, és azóta imádom.
Persze ha valamit nagyon nem akar enni az ember, udvariasan elég allergiára hivatkozni, és nincs az a házigazda aki ne próbàlna meg helyette más megoldást talàlni sértődés nélkül.
Én egy ilyen prosztó csajjal biztosan nem maradnék, de te tudod.
Az egy dolog, hogy nem szeret valamit, de ezt ki lehet normális, udvarias módon is fejezni.
Amúgy meg én azóta szeretem a sajtot, mióta itt élek, a se íze se bűze magyar sajtokat nem bírtam / nem bìrom elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!