Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy ne kattogjak a párjaim exein? Nagyon megkeseríti az életemet.
Bocsi, kicsit hosszú lesz. :)
A helyzet az, hogy rettenetesen féltékeny szoktam lenni az aktuális barátom exbarátnőire, vagy azokra, akikbe szerelmes volt előttem. Csak azokra, akik sokat jelentettek neki. Emiatt én soha nem is szoktam már kérdezni a múltról, és én sem mondok az enyémről. De valahogy ezek a fiúk nem bírják ki, és csak felhozzák a témát... és sztorizgatnak... szerintem sokat. Másnak ez lehet nem sok, de nekem már az is túl sok infó, hogy meddig tartott a kapcsolat, meg honnan ismeri vagy akármi. Hirtelen elkezd nevük is lenni, majd ehhez a Facebook segítségével társul egy arc, majd olyan infók, amik miatt rosszul kezdem érezni magam.
Jön a hasonlítgatás. Ő szebb. Ő tanultabb. Ő vele elment ide-oda, velem nem. Az ő szüleivel jobban kijött, mint az enyéimmel. Stb...
Sajnos össze is veszek a párjaimmal, hogy miért hozza szóba, biztos nincs túl rajta, miért kell róla beszélni, miért nem vele van akkor...
Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy az egyik exem a volt barátnőjével csalt meg és újra összejöttek, majd keserítették hónapokig az életem szándékosan. A másik, hogy tapasztalatból tudom, hogy aki beszél róla, aki őrizgeti a fényképeit, a tőle kapott tárgyakat, stb., az rohadtul nincs túl rajta. Én minden kötelet elvágok, amikor túl akarok lépni egy szakításon, és semmi nem marad meg a múltból. És mivel én ezzel megtisztelem a barátomat, azt szeretném, ha ő is megtisztelne engem.
Azon is elgondolkoztam, hogy szakítok a mostani barátommal, mert neki még van közvetett kapcsolata az exével, meg valahogy kényszert érez, hogy néha beszéljen a nőről, és veszekedtünk is ezen, hogy én nem szeretnék róla hallani, ő meg úgy van vele, hogy ez nem nagy dolog, őt az se zavarná, ha én barátkoznék az exeimmel. De ha vele szakítok, azzal sokat nem érek, mert később is lesz olyan barátom, akinek van múltja, és gondolom nem tartja magában, rajtam kívül senki nem tartja magában...
Szóval helyre szeretném ezt hozni a saját fejemben. Én tudom, hogy ez már túlreagálás, de nem tudok mit csinálni ellene.
Szerintetek mit kéne?
Tudom, hogy lesz pár engem pocskondiázó komment, de remélem, valaki tud segíteni! :)
23/L
Tormával ne törődj, ő most itt az ügyeletes bunkó.
Amúgy érthető, hogy zavar, engem is zavarna.
"7.: Sok mindent? Például? :) Mert lehet, én megtenném."
Szallj le a kozossegi mediakrol, de legalabb ne nezegesd mas nok profiljat.
Tanuld meg megkulonboztetni az erzeseidet a valosagtol. Rosszul fogod erezni magad, barmit csinalsz (egy ideig), de nem kell elfogadnod hogy kevesebbet ersz mint mas nok, es az ellenkezojet se kell bizonyitanod. Van akinek te vagy az alomno, van akinek meg nem tetszel, de ez masok velemenye, a te ertekeiden nem valtoztat.
Fogadd el hogy nem fogsz megfelelni mindenkinek, nem vagy tokeletes (senki sem az).
Bizz meg a parodban hogy azert van veled mert veled akar lenni, az exeivel sem ok nelkul nincs mar egyutt.
Én is ilyen vagyok de szerencsémre a párom is így nincs ebből konfliktus. Na jó az elején volt kevés mert ő extra érzékeny volt. De 5 éve jól működik ez a "múltról semmit" dolog.
És én úgy gondolom hogy ezt mindenkonek így kellene mert hiába jönnek ide szájhősködni hogy őt bizony nem zavarja.. Nem a fa szt nem zavarja csak azthiszi hogy itt bárkit is érdekel hogy ő így próbálja magát különlegesnek éreztetni. Közbe meg a szívbaj verdes mindenkit ha a szerelme az exéről beszél főleg pozitívumokat.
Az #5-össel majdnem egyetértek.
Teljesen igaz, hogy ezt el kell fogadni magadban is és másokban is. Nem kell megpróbálni mindenestül kitépni magadból az exeket, ezek a dolgok is a részeid, ezek is hozzájárulnak ahhoz, aki vagy. És igenis le lehet zárni egy kapcsolatot úgy, hogy nem törölsz minden emléket. És ez igaz a párodra is: fogadd el, hogy voltak mások az életében, van rengeteg szép (és csúnya) élménye, ami nem hozzád kötődik, és részben ezek formálták azzá az emberré, akit most szeretsz. Könnyen lehet, hogy mások jobbak voltak bizonyos dolgokban. Sőt, fogtok még találkozni egy csomó olyan emberrel, akik jobbak nálad bizonyos dolgokban. Megpróbálhatsz erről nem tudomást venni, de attól még így van. És arra kell gondolni, hogy a párod mégis téged választott és veled van.
Szerintem viszont érdemes bizonyos mélységig megismerni a párod régebbi kapcsolatait. Ez is az ő része, ez is finomítja és pontosítja a róla kialakított képedet. Természetesen ezt a megfelelő empátiával kell csinálni, hogy ne legyen belőle hasonlítgatás. Mi a párommal megbeszéltük ezeket is, nincs belőle probléma. Engem kifejezetten zavarna, ha a másik direkt hallgatna a múltjáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!