Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, hogy ne kattogjak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy ne kattogjak a párjaim exein? Nagyon megkeseríti az életemet.

Figyelt kérdés

Bocsi, kicsit hosszú lesz. :)

A helyzet az, hogy rettenetesen féltékeny szoktam lenni az aktuális barátom exbarátnőire, vagy azokra, akikbe szerelmes volt előttem. Csak azokra, akik sokat jelentettek neki. Emiatt én soha nem is szoktam már kérdezni a múltról, és én sem mondok az enyémről. De valahogy ezek a fiúk nem bírják ki, és csak felhozzák a témát... és sztorizgatnak... szerintem sokat. Másnak ez lehet nem sok, de nekem már az is túl sok infó, hogy meddig tartott a kapcsolat, meg honnan ismeri vagy akármi. Hirtelen elkezd nevük is lenni, majd ehhez a Facebook segítségével társul egy arc, majd olyan infók, amik miatt rosszul kezdem érezni magam.

Jön a hasonlítgatás. Ő szebb. Ő tanultabb. Ő vele elment ide-oda, velem nem. Az ő szüleivel jobban kijött, mint az enyéimmel. Stb...

Sajnos össze is veszek a párjaimmal, hogy miért hozza szóba, biztos nincs túl rajta, miért kell róla beszélni, miért nem vele van akkor...

Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy az egyik exem a volt barátnőjével csalt meg és újra összejöttek, majd keserítették hónapokig az életem szándékosan. A másik, hogy tapasztalatból tudom, hogy aki beszél róla, aki őrizgeti a fényképeit, a tőle kapott tárgyakat, stb., az rohadtul nincs túl rajta. Én minden kötelet elvágok, amikor túl akarok lépni egy szakításon, és semmi nem marad meg a múltból. És mivel én ezzel megtisztelem a barátomat, azt szeretném, ha ő is megtisztelne engem.

Azon is elgondolkoztam, hogy szakítok a mostani barátommal, mert neki még van közvetett kapcsolata az exével, meg valahogy kényszert érez, hogy néha beszéljen a nőről, és veszekedtünk is ezen, hogy én nem szeretnék róla hallani, ő meg úgy van vele, hogy ez nem nagy dolog, őt az se zavarná, ha én barátkoznék az exeimmel. De ha vele szakítok, azzal sokat nem érek, mert később is lesz olyan barátom, akinek van múltja, és gondolom nem tartja magában, rajtam kívül senki nem tartja magában...

Szóval helyre szeretném ezt hozni a saját fejemben. Én tudom, hogy ez már túlreagálás, de nem tudok mit csinálni ellene.

Szerintetek mit kéne?

Tudom, hogy lesz pár engem pocskondiázó komment, de remélem, valaki tud segíteni! :)

23/L

2017. aug. 8. 14:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha képes vagy összefoglalni öt mondatban a problémádat, akkor segítek.
2017. aug. 8. 14:55
 2/17 anonim ***** válasza:
Talan meg nem tetted tul magadat azon h az exed az exevel csalt meg es most is emiatt vagy kiakadv ezen, mert felsz, h akkor o is mrg fog vele csalni. Csak az a baj, hogy ketto emberrol van szo, ha nem elolegezed meg a jelenlegi parodnak a bizalmat, akkor ez nem fog sokaig mukodni. Szerintem erdemes elgondolkodnod azon, hogy minden pasiban egy hutleny az exehez visszafuto szemetet latsz vagy hagyod ezt a gondolatot es megbizol a parodban?
2017. aug. 8. 14:55
 3/17 anonim ***** válasza:
Keress egy szuz pasit.
2017. aug. 8. 14:56
 4/17 A kérdező kommentje:

1.: Ez 5-nél azért nem volt sokkal sokkal több mondat, szóltam előre is, hogy hosszú lesz, de ha nem akarod elolvasni semmi baj. :)

2.: Köszi, igazad lehet... a másik meg az, hogy nem érzem azt, hogy olyan sokat tudnék nyújtani egy férfinak. :/ Nehezen hiszem el, hogy megfelelek neki, sőt, tetszem.

3.: 20 év fölött már nem sok fiú szűz, az alatt meg picit fiatal nekem :) De volt már szűz barátom, ő meg több lányba is fülig szerelmes volt, akkor is voltak problémák, nem kell komoly ex ahhoz, hogy zavarjon.

2017. aug. 8. 14:59
 5/17 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is beleestem hasonló hibába mint te. Nekem csak kapcsolataim voltak, abból is kettő rövidebb a mostani barátnőm előtt. Fiatalkoromat magányosan éltem, és miután rákérdeztem hogy hány pasija volt előttem, kiakadtam a kapott válaszra. Mondta hogy voltak alkalmi partnerei, illetve öt, mindössze pár hónapig tartó kapcsolata előttem.

A barátod múltját el kell hogy fogadd, mindenkinek van, volt és lesz is. A múltbéli döntései, kapcsolatai vezették el őt te hozzád, ha azok a dolgok nem úgy alakulnak, akkor ti most sosem vagytok együtt.

Jó lenne ha megbeszélnétek hogy ne essen több szó az exekről, főleg részletekbe belemenően ne. Koncentráljatok egymásra, arra hogy most ott vagytok egymásnak, ne pedig a múltbéli arcokra. Szokjál le az exek utáni facebook nyomozásról, hosszabb távon súlyos kényszer betegséghez vezethet, amit csak pszichológus segítségével tudsz majd megszűntetni. Élj a jelenben, és tervezd a jövődet/jövőtöket.

2017. aug. 8. 15:02
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem sokkal több? Ez egy kisregény. Biztos vagyok benne, hogy a problémád összetettsége nem indokolja ezt a szófosást. Tapasztalataim szerint csak az angolul attention whore-oknak nevezett kérdezők írnak ki ilyen hosszú kérdéseket.
2017. aug. 8. 15:03
 7/17 anonim ***** válasza:

"20 év fölött már nem sok fiú szűz, az alatt meg picit fiatal nekem "

Akkor jo helyen jarsz. Itt naponta teszik fel a "gaz hogy meg 25 evesen is szuz vagyok" kerdeseket.

De nyilvanvaloan az a gond hogy magadat nem tartod sokra baratnokent es fenyegetest jelent neked nagyjabol minden masik no akinek koze volt a pasidhoz. Sokmindent lehet ez ellen tenni, de szinte senki nem teszi meg mert nehez.

2017. aug. 8. 15:04
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Csak az a baj, hogy amikor mondtam neki, hogy ne beszéljen róla többet, az rosszul esett neki. Úgy érezte, mintha megtiltottam volna valamit. Pedig szerintem ez igazán nem nagy kérés. Az a helyzet, hogy nem nagyon érzem, hogy 100%-osan lezárta volna, vagy lehet, hogy igen, csak neki más a lezárás. Ő nem szeretné teljesen eltörölni az életéből, én pedig mindig teljesen eltörlöm a volt pasikat. És ez a nézetkülönbség zavaró.

2017. aug. 8. 15:05
 9/17 A kérdező kommentje:
7.: Sok mindent? Például? :) Mert lehet, én megtenném.
2017. aug. 8. 15:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Rossz hírem van: Ha te azért vagy bizalmatlan, mert az ex így megbántott, akkor TE nem vagy túl az exen, és a sérelmeidet. Tehát először te zárd le, utána kérd másoktól. A tiszta lap nem ilyen, kezdj azzal te IS!
2017. aug. 8. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!