Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőmnek fontosabbak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőmnek fontosabbak a könyvek, mint én?!

Figyelt kérdés

Nem is tudom,hogy kezdjem el.Nem akarok hisztisnek tűnni,szóval inkább elmondok magamról néhány infót.A gond az,hogy kiskoromban NAGYON keveset foglalkoztak velem csak igazán,és SOSEM éreztem azt,hogy fontos lennék.Közre játszott még 1-2 dolog,de nem akarom magam sajnáltatni,szóval azokat megtartanám magamnak,de higgyék el,nagyban hozzájárultak ehhez.Mindig is vágytam arra,hogy valaki szeressen,törődjön velem,és kapjak én is egy kis figyelmet.Ez mostanáig nem jött össze.Tény,hogy nagyon fiatal vagyok,mindössze 15 éves.De 15 év figyelem,szeretet,törődés nélkül is nagyon sok.Kérem ne higgyék,hogy sajnáltatom magam,mert nem.Egyszerűen én ezt így gondolom.Nos,azt hiszem,sikeresen megérthették,hogy nem hisztizni járok ide.A probléma a következő: Találtam magamnak egy nagyon kedves,értelmes,aranyos lányt,aki messze túlszárnyalta minden elvárásomat(amik egyébként is eléggé magasak voltak!). Minden rendben van köztünk,nagyon szeretjük egymást,boldogok vagyunk.DE! A kisgyermekkori "élmények" miatt van egy nagyon rossz tulajdonságom,miszerint azt akarom,hogy CSAK rám figyeljen,CSAK rám áldozzon időt,CSAK velem foglalkozzon a szeretett személy.Ha nem így történik,akkor NAGYON rossz,és kibírhatatlan érzés fog el,ha más személlyel van,akkor pedig megesz a féltékenység.Gondolhatjátok,hogy ez mekkora probléma,ha ki is mutatom! Szerencsére tudok uralkodni ezen érzések felett,így nem okozok veszekedést soha ezzel.Az aktuális dolog,ami padlóra küldött: Egész nap vártam barátnőmre,hogy írjon mailen,mert jó csomó napig nem láthatjuk egymást,és nagyon hiányzunk egymásnak. Úgy 1 órája írt,hogy bocsássak meg neki,hogy ilyenkor ír mostanában csak,(egyébként már jó pár napja csak késő este ír) de állandóan CSAK OLVAS.Most komolyan..ennyire hiányozhatok neki,hogyha többre nem futja,csak napi 2-3 mailre,néhány óra msnre,aztán kész? Le is vagyok ezzel tudva..? :S Azt megértem,hogy este nem tud msnre jönni.. De hogy még mailt sem ír délutántól fölfele,mert olvas..Hát nem tudom.. :S Most komolyan jobban szeret olvasni,mint velem beszélgetni? Fontosabb attól a személytől,akit mindennél jobban szeret(ezt ő mondja egyébként) néhány hülye papírhalmaz? Jó most megértem,ha belefeledkezik egy-két izgalmas könyvbe.. De váltig állítja,hogy ő még olvasás közben sem feledkezik meg rólam egy percig sem. Akkor most mit kellene hinnem?

Elnézésüket kérem ezért a kirohanásomért..De ezek a dolgok nagyon bántanak. Még egy kérdés: HOGYAN tudnék megváltozni? HOGYAN tudnék olyan megszabadulni ezektől az érzésektől? Elnézést,hogy nagyon hosszú lett.Remélem ilyenkor az értelmi fogyatékosokon kívül van fent pár értelmes ember,aki tudna nekem segíteni.

Köszönöm a figyelmüket,és a segítségüket is előre!

2010. máj. 23. 00:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Osztályfőnök? Nem is tudom. Vele egyáltalán nincsenek óráim,gyakorlatilag csak a nevét tudom.Semmi mást nem tudok róla.Beszélgetni nem nagyon beszélgetek vele soha,csak "hivatalos" dolgokról. Nem tudom,sikerülne-e neki megnyílnom annyira,hogy ezekről nyíltan tudjak beszélni.Mert már barátnőmmel a kapcsolatunk is elég döcögősen indult,mert nem tudtam neki egyszerűen megnyílni,ezért alig beszélgettünk valamiről.Nagyjából 4 hónap kellett ahhoz,hogy teljesen felszabadultan tudjak vele beszélgetni akármiről.Egyébként nemsokára leszünk együtt 7 hónapja :)Ezt csak úgy mellékesen mondtam :D
2010. máj. 23. 01:06
 12/22 anonim ***** válasza:
A gimis osztálytársaim gyakran beszélgettek az osztályfőnökkel magánügyben is.
2010. máj. 23. 01:27
 13/22 anonim ***** válasza:

15 éves vagy, kialakulatlan, gyerek.

Meg kell értened, hogy ha a barátnőd nagyon-nagyon-nagyon szeret, még akkor sem akarja az ideje 100,0%-át veled tölteni.

Ezt 15 éves fejjel persze nehéz felfogni (én is voltam 15 éves, szóval tudom), mert a 15 évesek szélsőségesen gondolkodnak: valaki vagy szeret (és akkor mindene én vagyok), vagy nem (és akkor utál), minden vagy jó, vagy rossz, vagy fehér, vagy fekete.

Gondolj arra, hogy ha minden idejét veled töltené, akkor egy idő után elvesztené minden érdekességét, mert egy idő után mindent tudnál róla, neki pedig nem lenne élete rajtad kívül (mintha végetért volna a saját élete akkor, amikor megismert). Ebben semmi jó sincs. Egy jó kapcsolatban egyensúly van a kettőtök saját élete és a közös között.

Azt is meg kell tanulnod, hogy te nem tudsz egyszerre minden lenni. Te a barátja vagy. Ez fontos dolog, és egy barát nyújthat egy lánynak olyasmit, amit egy könyv nem tud nyújtani. Egy könyv pedig nyújthat olyat, amit egy barát nem. A barát/barátnő fontos, de nem egyszerre minden. A barátság és a szerelem fontos dolgok, de nem kizárólag ezek fontosak. Kiegyensúlyozott, egészséges ember életét sohasem tölti be teljesen a barátsága/szerelme. A szerelem vagy a barátság két olyan ember között fog működni, akik kiegyensúlyozottak. Van saját életük, ami a másik számára érdekes. Vagyis amikor nincsenek együtt, akkor nemcsak azzal töltik az idejüket, hogy a másikra várnak vagy a másik viselkedésén őrlik magukat.

"Fontosabb attól a személytől,akit mindennél jobban szeret(ezt ő mondja egyébként) néhány hülye papírhalmaz?"

Hibás gondolkodás. Nem az a döntés megy végbe a fejében, hogy vagy te, vagy a könyv. Hanem az, hogy az-e a jó élet, amelyben csak könyv vagy, de te nem, vagy az, amiben csak te vagy és a könyv nincs, vagy az, amiben benne vagy te is és a könyv is. Az utóbbit választja. Nemcsak egyvalami lehet fontos egy ember számára.

"Most komolyan..ennyire hiányozhatok neki,hogyha többre nem futja,csak napi 2-3 mailre,néhány óra msnre,aztán kész?"

"Néhány óra" az tegyük fel, hogy 2 óra. Ez kifejezetten SOK. AZ ébrenlét 16 órájából 2-t együtt tölteni, ha csak msn-en is, nem kevés. 15 éves korban, amikor nincs összeköltözés, nincs közös háztartás, csak "együttjárás", és néhány naponta szokás néhány órára találkozni, ez nem kevés, sőt. Ha neked kevésnek tűnik, az csak tizenötéves szélsőségességed miatt van. De az semmi jóra nem vezet, ha a lánytól állandóan követeled, hogy több időt szánjon rád. Nem egészséges sülve-főve együtt lenni. Különben a minőségre kellene helyezni a hangsúlyt. Napi több óra msn helyett heti 1-2 közösen eltöltött délután jobb lenne.

Az, hogy azt akarod, hogy valaki MINDIG veled legyen, beteges. Vagy kinövöd egyedül, vagy ha ez nem megy, még a gondolattól is irtózol, akkor pszichológushoz kell menni, mert ezzel a hozzáállással az emberek irtózni fognak tőled és csak méginkább egyedül maradsz. Egyébként helyesen érzékeled, hogy a neveltetéseddel probléma lehet. Szerintem nyugodtan keress vel egy pszichológust. A szöveged alapján értelmesnek tűnsz, kész felüdülés lesz a pszichomókusnak, hogy értelmes ügyféllel foglalkozhat, aki világosan el tudja mondani, mi a baja.

2010. máj. 23. 01:30
 14/22 A kérdező kommentje:
Persze,biztosan tudna nekem segíteni,ha meg tudnék-e előtte(egy vadidegen előtt) nyílni.Sajnos tényleg zárkózott vagyok,és visszahúzódó,tehát mondjuk az iskolából se beszélgetek senkivel úgy igazán,egész nap vagy ülök egyedül,vagy sétálok egyedül,és merengek. Ha valaki beszélgetni akar,akkor vele se tudok semmiről se beszélgetni,szóval teljesen halott ügy. :) De megpróbálok vele is beszélgetni majd,amint bent lesz,mert múlt héten nem volt bent,és azt mondták,még jövőhéten se jön be...
2010. máj. 23. 01:31
 15/22 A kérdező kommentje:
01:30-as,erre a sok mindenre hirtelen nem is tudok mit mondani.Bőség zavara.. Inkább csak megköszönöm,hogy ennyi mindent leírtál nekem! Azt hiszem,ennyi komment alapján rájöttem,hogyan is tudnék változni :) Köszönöm mindenkinek a szép,biztató,és értelmes szavakat!
2010. máj. 23. 01:39
 16/22 anonim ***** válasza:

Most olvasom:

"Sajnos olyan helyzeteket nem fogok tudni teremteni,mert elég bonyolult történések miatt csak-jó esetben-heti 3x láthatjuk egymást."

Heti 3 az baromi sok, hidd el a tapasztaltaknak. Szóval: a hiba a te készülékedben van. Olyasmit látsz kevésnek, ami nem kevés (a heti 3 alkalom sok, a napi több óra msn is sok). Olyan ez, mintha egy műszer el lenne állítódva benned, és keveset mutat akkor is, amikor bizonyos érték nem is kevés. Mintha egy mérleg 10 kg-mal kevesebbet mutatna, mint amennyit rátesznek (nullhiba). Attól az még egy jó mérleg, csak a mérési eredményhez mindig hozzá kell adni 10 kg-t.

Pl. szeretet- és törédéshiányt érzel akkor is, amikor épp eleget kapsz ezekből, vagy magányt érzel akkor, amikor nem is vagy objektíve magányos. Ezt kell helyrebillenteni, ehhez kellene segítség.

Egyvalami biztos: nehogy azt hidd, hogy a legtöbb embernek nincs szüksége több szeretetre, törődésre stb. Csak hát szeretet, törődést stb. a valóságban nem nagyon lehet megkapni, főleg a gyerekkor elmúltával. Igen ritka. Az ember vagy megtanul együttélni ezzel a ténnyel, vagy nem. Ha nem, akkor szenved, ha igen, attól a tény tény marad, de kibírjuk. Azt meg végképp ne várd, hogy a barátnőd vagy később a feleséged pótolja az anyukádat.

Ha felnőttél, akkor a szereped már az lesz, hogy te add meg a szeretet és törődést másoknak. Függetlenül attól, hogy te megkaptad-e korábban.

2010. máj. 23. 01:40
 17/22 A kérdező kommentje:
Hmm nem is tudom,az a pár óra vele nagyon gyorsan elmegy,ezért tűnhet talán kevésnek.Ahogy az a heti 3 tali is nagyon gyorsan elszalad.De belőle sosem elég,úgy érzem.Legszívesebben vele töltenék el minden egyes napot.
2010. máj. 23. 01:49
 18/22 anonim ***** válasza:

"hogy az a heti 3 tali is nagyon gyorsan elszalad.De belőle sosem elég,úgy érzem.Legszívesebben vele töltenék el minden egyes napot."

Ez már csak így megy. De ha azt akarod, hogy még sokszor találkozhass vele, akkor ne mássz rá túlságosan, mert pánikba ejtheti, ha "börtönben" érzi magát melletted. És ez nem jelenti, hogy nem szeret! A lényeg az, hogy vedd tudomásul: hiába érzed úgy, hogy mindig veled kell lenned, ez egy téves, hibás érzés. Rossz a műszer, ami ezt a jelzést küldi. Ne az érzéseid vezéreljenek mindig, hanem fogadd el az idősebbek jó tanácsát, racionálisan vedd tudomásul, és amikor legközelebb jön az érzés, hogy egyedül vagy a világon, mert a barátnőd nem akar reggeltől estig veled lenni, akkor emlékezz rá, hogy ez az érzés nem racionális, hanem hibás érzés. Találj magadnak elfoglaltságot akkor is, amikor nem vagy a barántőddel. Legyen saját életed, ahogy neki is van. Mennyivel jobb lesz, ha amikor a legközelebb találkoztok, el tudod mesélni, mi minden történt veled, és ő is, hogy vele. Ha mindig együtt lennétek, ez lehetetlen lenne.

2010. máj. 23. 02:02
 19/22 A kérdező kommentje:
Sajnos életünk annyi van,ameddig az iskolában vagyunk :) Őt a különösen szigorú szülei nem engedik soha sehova,így a találkákat is kénytelenek vagyunk titokban intézni.Szóval nem azért van a heti 3 találkozó,mert nem akar velem lenni többször,vagy ilyesmi.De végül is így már teljesen megértem,ha olvasgat.Hihetetlen mennyire hülye vagyok,de most komolyan.. :S Amúgy annyi a gond,hogy nagyon kedvtelen vagyok,ha huzamosabb ideig nem találkozhatok vele.Márpedig most ez a helyzet.Ez ellen pedig nem tudok mit tenni.Túlságosan szeretem őt,és túlságosan ragaszkodom hozzá.Ami nagy baj.
2010. máj. 23. 02:14
 20/22 A kérdező kommentje:
Na de úgy érzem,ideje aludni. :) Köszönöm még egyszer a segítséget.Jó éjszakát!
2010. máj. 23. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!